icon

Dieťa chodí v podrepe. Príčiny a možné riešenia

leidin
3. máj 2026

Nejak som to nikde nemohla najst. Moje skoro rok a pol stare dieta sa raz tak zaprelo nohami do kocika a odvtedy ma horsiu chodzu, aj trochu vtaca spicky, co predtym nerobila a obcas tak chodi v podrepe. Mne samej sa stalo, ze sa mi ohli nohy z roznych excesov a to som ich mala uplne rovne, aj sa mi horsie chodi a niekedy ma to supne na kraj chodidla, az jednu nohu zdvihnem a nieto este dieta, co sa narodilo uz s nohami do O, takze sa ani nedivim no.

guudy
4. máj 2026

@leidin co na to povedal pediater??????

simsalabim
4. máj 2026

@leidin “ohli nohy z roznych excesov”??? Tak teda ja cvicim jogu, nohy vselikde a nohy nemam krive. Aj chodim normallne, hoci sa nohami zapieram pri silovom treningu…. To, co opisujes, sa mi nezda normalne, ale treba ist k lekarovi.

anonym_7d74c2
4. máj 2026

Ahoj. Nemôže to byť psychického charakteru? Ty si bola niekedy riadne vyšetrená?

bambulkaaskatulka
4. máj 2026

Uff je jedno,čo tu tu kto napíše. Smer pediater, smer fyzioterapeut a možno ( podľa posúdenia pediatra) aj smer neurológ. ( Ako sa tebe mohli ohnúť nohy z rôznych excesov tiež nechápem, nohy nie sú plastelína 😃)

leidin
autor
5. máj 2026

Tak asi z dupania alebo behu. Mozno aj z prilis dlheho a casteho chodenia, vseobecne pretazenia. A jak si ohybam posledne roky perinu pod nohy tak moznoze tie vytocene clenky to trochu ovplyvnili, lebo ked si zvonku noh dam pod ne perinu, nie su rovne. Pre mna to neni az taky problem, ja kvoli tomu nepadam po par metroch vonku na ruky…pojdeme na ortopediu, uz mam termin. Kosti su tvarne, nie je to ocel, ale nepotrebujem nikoho presviedcat, ked to mam pred ocami. Navyse predtym ked som jej dala k sebe chodidla, boli ine, rovnejsie, teraz ich nespoji inak ako tak, ze sa vytocia, kedze uz ma taky velky ten obluk kosti.

leidin
autor
5. máj 2026
@bambulkaaskatulka

Uff je jedno,čo tu tu kto napíše. Smer pediater, smer fyzioterapeut a možno ( podľa posúdenia pediatra) aj smer neurológ. ( Ako sa tebe mohli ohnúť nohy z rôznych excesov tiež nechápem, nohy nie sú plastelína 😃)

@bambulkaaskatulka zaujimave, ze deti sa skoro asi vsetky narodia uz s takymi nohami do luku, len kvoli tej polohe v maternici a potom sa mozu narovnat ale jedine sa nemozu viac ohnut. To si trosku odporuje.

leidin
autor
5. máj 2026
@guudy

@leidin co na to povedal pediater??????

@guudy ze ma krive nohy no. Co asi.