Dieťa je choré každý mesiac. Je to normálne?
ahojte chcela by som sa opytat ci tu nema niektora podobny problem, dcera zacala chodit minuly september do skolky a je neustale chora, dokopy bola v skolke mozno 2mesiace max.stale ma plny nos lekarka uvazuje o odobrati nosnych mandli, ale mam trocha obavy z operacie 😒 viete m niekto poradit a tiez c je toto v poriadku, byt chory kazde dva tri tyzdne?okolo nej sa mihne choroba a hned ju ma ☹ dakujem za odpovede 🙂
@danielahamar
@danielahamar no to verím ďakujem za odpoveď aj ja dúfam ze to čoskoro prejde
Moja dcérka bývala po nástupe do škôlky tiež chorá každý mesiac. Pediatrička mi odporučila výživové doplňky s lipozomálnym vstrebávaním
@incusa aké konkrétne?
Lipo C Askor Junior
@renalka dobry den, nasla som tuto temu .. chcem sa spytat ako ste na tom s chorobnostou, dokedy to trvalo? ja uz som tiez zufala .. rok kazdy mesiac chora .. nasa ma uz 5 rokov a stale chora
@tinushenka Dobrý deň. 2019 bol najhorší, 2020 a 2021 sa deťom veľmi polepšilo kvôli tomu ze boli škôlky materské centrá proste všetko kde sa mohli stretnúť s detmi zavreté. 2021/2022 uz mame doma skolacku a predskolacku a keď to mám zhodnotiť september 3 týždne v škole, október, november doma (choroba + covid+ karanténa), december 3 týždne v škole, potom choroba. Od januára do konca apríla asi len 2 týždne vymeškali zo školy a škôlky... Trochu soplika, teplota a za 2 dní zdravé deti, takže sme si vydýchli ze už je to za nami a od začiatku mája sa nemôžu vyliečiť....kasel, zelené sople, antibioticke kvapky, celkové antibiotika, inhalačné spreje, inhalácia, preplach nosa, týždeň školy a ďalšie antibioticke kvapky a ktovie co ešte...
V Dolnom Smokovci sme boli na diagnostike v marci ale nič nezistili, dokonca ani reflux nepotvrdili. November, december po covide nasadil imunolog deťom Imunor... Tak si myslím ze práve to im veľmi pomohlo aj keď sme okrem toho vylúčili aj citrusy a kakao zo stravy pre reflux zistený imunologom. Teraz bez Imunoru sa nám uz nedarí vyliečiť chorobu za pár dní....Takže my pokračujeme v diéte, do konca roka to už do bojujeme a od septembra dá dfam deťom imunolog zase ten Imunor...
@incusa deti to užívali ale zdravšie z toho neboli. Myslím ze tento produkt má nevýhodu ze obsahuje citrusy ktoré sú alergenmi a môžu sťažovať priebeh ochorenia. Dnes keď už sme vyskúšali hubu cordyceps, rybie kapsuly zo zralocej pečene, colostrum, hlivu s rakytnikom, echinaceu ci kapucinkovu tinkturu, vironal si dovolím tvrdiť ze detom najviac pomohol čas kedy boli dlhodobo bez choroby(čiže počas pandémie). Keď sa vrátili do kolektívu, vrátili sa aj choroby s kašľom, žltými soplami s rovnakou dĺžkou liečby 10 dni ale aspoň bez zápalov priedusiek a použitia sprejov ktoré znižujú imunitu a deti aj napriek nim končili po návrate do kolektívu na antibiotikach co znamenalo ďalších 7 dní liečby doma. Druhou najlepšou vecou co nám zabralo je Imunor.
@renalka mozem Vam napisat spravu? tiez sme na tom podobne ... imunor, reflux v riešení .. bola by som vdacna lebo vidim ze mame to velmi podobne
@tinushenka jasne. Mozete.
@renalka prosim vas, ako sa da ist na diagnostiku do Dolneho Smokovca? Lekar odosiela alebo inak? Dakujem
@fazulka_mala Dobrý deň. Myslím že musíme mať odporúčanie od imunológa. Pediater asi nestačí. Keď kliknete na stránku ústavu v Dolnom Smokovci.... Tak tam to mate.
@fazulka_mala alergo-imuno log odosiela v našom prípade napr.
@renalka dakujem. A mozem sa spytat, ake stare su vase deti? Moja ma 10r, takze v podstate uz velka na take caste ochorenia, ale proste je to tak. Ja len ci niekto iny nema podobne skusenosti, lebo u malych deti je to bezne, u vacsich uz menej
@danielahamar dakujem
@fazulka_mala ja mam školákov 7 a 10 (prvák a tretiak) a tento rok su každú chvíľu chorí. Ani v škôlke toľko neboli chorí
@fazulka_mala teda 7 a 9 tento rok 🙂
@fazulka_mala môjmu strednemu to utalo po 10rokoch. Ale presne to iste zažívam momentálne s 2.5r😔
@lubka1709 Skúste obmedziť tučné mliečne výrobky, nedávať citrusy ani vo výživových doplnkoch, bez kakaa a čokolády bez kečupu a paradajok aj ked len doma. Detom sa s vekom polepšilo 2023 rok (6 a 8 rokov) bol popri všetkých rodinných záležitostiach zdravotne úplne v pohodičke. Deti sa držali, zelené sople sme aj zabudli čo sú. Tento rok sme vynechali detské kúpele.....však načo a flákali sme užívanie vitamínov na imunitu....však už netreba tento rok sa to znovu pokazilo a zas riešime antibiotiká, priedušky, zelené sople, zápal stredného ucha, nosové kortikoidy.
Odporúčam veľmi si pozrieť čomu sa vyhýbať pri refluxe.....stačí iba tie najzákladnejšie obmedzenia (nie štipľavé, nie čokoláda, nie vyprážané, nie paradajky, nie citrusy, nie tučné mliečne....ideálne bez kravského mlieka nie však bez mliečnych výrobkov) a ešte sa pozrieť na celostnú medicínu, ktorá vychádza z toho, že treba najskôr identifikovať možnú príčinu chorobnosti (tichý reflux, astma, alergie), potom podporiť liečbu pri chorobe správnymi liekmi, doplniť o prírodnú liečbu vyhádzajúc z dobrých rád našich mám, nepochybovať o správnosti svojich postupov liečby, no a zvážiť či nemôžeme prenášať na dieťa svoj stres z blížiacej sa choroby, či sa cítime nešťastné a bezradné alebo je za tým nefungujúci vzťah s partnerom. Túto časť som vždy podcenovala ale dnes chápem, že to bol dôvod, prečo žiadne vitamíny deťom nikdy nezaberali a prečo boli tak veľmi choré hoci testy imunity mali vždy všetky v poriadku.

@baskaaa5 našťastie môj mal len astmu, laryngitidy a kašeľ hádam 11 mesiacov v roku, nepohlo vôbec nič, proste jedného dňa utalo a prestalo to všetko a klop klop, za chvíľku ma 15r. a musím povedať, že chorý nebol a ant. už vôbec nie. A celkovo on nemával ant. často, keďže na astmu sa nedávajú. A áno, prešlo to po 10r. života,ale ten čas medzi 1 až 10 bol strasny😔