Dieťa je nabité elektrinou
Ahojte, kto má ešte také dieťa ako my? Keď sa ho dotknete alebo ono vás, skope vás elektrina. Takto to je možno v 90% prípadoch.
@jankapepe syn má 4 roky. A doteraz to nebolo. A ak aj bolo, nie tak často.
Čiapka tričko papuče......??
Jednoducho je v kontakte s niečím co ho,, nabíja,, nehľadaj za tým nič výnimočné 😁
@jankapepe ja za tým nič výnimočné nehľadám. Viem, že Superman nie je 😄 len ma to zaujíma, či niekto to ma u detí tiež tak často, ako my. Dnes sa mi 6x dotkol ramena (preto tak veľa lebo mal z toho zábavku) a ma skopalo. A to on sedel na stoličke a papal rohlik.
Co mal oblečené? Z čoho je stolička?
Napr. šuchanie papučami po koberci, rukou po deke, poťahu gauča, po nejakej ploche z umeliny, vyvíja elektrostaticku reakciu
Voda s avivazou , umyť plochy.
Pred rokmi Alpa vyrábala Lavandix, antistaticky sprej,
Ja to mám v práci pri chytení kľučky, otváraní okna... Nikde inde a nikdy inokedy. Už asi 2 mesiace denno denne
@viestta ale čo. Nehovor 😉
@cacianka už som rozmýšľala ci to nemá z prášku na pranie alebo Avivaz, ale značku som nemenila. Kto vie, kde sa on nabíja. 😄
V zime sa mi to casto deje... Myslim ze je to sustiakovou vetrovkou a kapucnou... nezacne to hned v prvych dnoch v zime ale asi tak mesiac po tom co zacnem nosit vetrovku.Nekupila si nahodou novu vetrovku alebo ine oblecenie alebo obuv?
Stačí,aby mal dlhšie vlasy🤣,alebo ako ti píšu baby,je v kontakte s niečim umelým. Ani si nemusíš uvedomovať: papučky,deka...
Staticka elektrina asi mate suchy vzduch doma. Vtedy viac skace .
Poslednu dobu aj nasej sa stavalo resp. Som mala pocit ze ja som.nabita coho som sa dotkla tak ma.koplo 😁
Z toho nie, práve aviváž pomáha odbúrať.
@andreatytler oper alebo aspoň vypláchaj vetrovku v avivazi, mne nič iné nepomohlo
@cacianka Dakujem, vyskusam. Popravde uz mi o ani tak nevadi. Dam vlasy do gumicky aby nelietali a cakam kym pride jar.
@andreatytler kefy, hrebene, prezuvky, pančuchy smer aviváž, ja som si aj vlasy občas oplachla avivazou (riedenou), spodnicky, plášte, sukne strašne elektrizovali, koberce som jemne strekla avivazou v rozprasovaci, pri umývaní podláh saponat plus avivaz....

Umelá deka, kolieska na kočíku tiež tvoria pri pohybe statickú elektrinu, umelá podložka, hocičo.....