icon

Dieťa je úplne rozpálené, ale teplotu má vždy iba okolo 37. Čo s tým?

daniella54
13. jún 2019

Ahojte dcérka má 21 mesiacov a je chorá má produktívny kašeľ a strašne vrelu hlavičku ručičky a nožičky sem tam má aj telo vrelé ... no vždy keď jej odmeram teplotu mi ukazuje teplomer vždy hodnotu len okolo 37.... hlavne keď spinka je cela ako oheň... nieje veľmi oblečená mame chladnejšie v izbe ale aj tak je ako oheň ... stále kupujem nový teplomer lebo sa mi zdá že ani jeden neodmeria poriadne a rektány nechce ani vidieť ... doktorka hovorí že je to prehriatie zo vzduchu ale nemáme teplo až take aby sa prehriala... a plus ochorela deň po ockovani na kiahne a po týždni je takáto cela rozhorucena asi 3-4 krat za deň ... máte niektorá s takýmto niečim skúsenosť ? Mám ju ochladzovať ? Môžeme chodiť po vonku ráno a poobede alebo byt len v dome... ďakujem

joja101
13. jún 2019

Tak ked je takto teplo tak cez den sa moc neodporuca s malymi detmi chodit, skor rano ked tak alebo vecer ked sa uz trochu oplati, ked mate v dome chladnejsie tak budte cez den radsej tam

sapetka
13. jún 2019

@daniella54 moj ked mal zapal pluc v noci cely horel ale led som merala nemal teplotu ako pises okoll 37 len. Volalq som doktorke ta nam urobila vseťy vysetrenia od cerp cez krvny obraz serologiu a sedimentaciu dokonca aj sepsu a vravela ze hrozil mozmy zapal mozg blan.. ale vsetko sme ustaly az na ten zapal pluc ktory vypukol tym vsetkym

jablon_katka
13. jún 2019

Mozno by ozaj bolo fajn, ak by vam spraila nejake to vysetrenie, lebo podla toho, co popisujes, cim vsetkym si mala v poslednej dobe presla, tak je toho celkom dos

ivitom
13. jún 2019

@daniella54 Fuha, ta teplota asi nie je smerodatna, ked ma nizsiu, ale pokial bola ockovana a este aj kiahne dostala, a prejavuje sa vam horuca, urcite by som s nou nechodila von vobec..inak, doktorka by vam mala poradit opatrenia co a ako, ved ockovanie je napor na imunitu, a este ked dostala kiahne, to nie je sranda..kiahne samotne su napor na imunitu, nie to este, ked telicko si vytvara protilatky v suvislosti s ockovacou vakcinou..este je malinka, 21 mesiacov..moj syn tiez po ockovani ochorel, ono clovek nemoze vediet ci ma dieta nejaky virus alebo bakteriu v tele, pokial navonok sa javi ako zdrave..imunita zacne tvorit protilatky ako reakcia na vakcinu, a tym, ze dostava zabrat, moze sa prejavit aj ten virus ci bakteria, ktory je v tele, ale dovtedy nerobil problem..

daniella54
autor
13. jún 2019

@ivitom ale ona nemá kiahne len bola proti ním očkovana a potom dostala chrípku alebo čo ti vlastne je tá viróza -kašeľ a soplik ....

daniella54
autor
13. jún 2019

@daniella54 a dr jej robila vyteri z hrdla a boli v poriadku a aj crp a aj to bolo v poriadku .... dostala nový syrup a z neho je strašne ospala stále ... a len lezkame a len prsník má v puse vodu ani piť poriadne nechce vypije ale nie ako inokedy ... a nasilu ju nenahovorim a to už opičky robím len aby vypila ... zajtra ideme znovu na kontorlu lebo dr bude mat dovolenku bud týždeň takze som zvedavá že čo povie ....

simca06022011
13. jún 2019

@daniella54 pit musi, este je aj horucava,... mne ked mala nechcela (ako vzdy naschval ked bola chora), tak som jej davala pit zo striekacky nurofenovej 😃DD bohovsky sa jej to pacilo.. skuste 😃 aj sama si potom natahovala vodu.. trvalo trochu kym vypila takto pohar, ale lepsie ako nic 😃 A inak, chce nechce, meranie teploty v konecniku je u mna najistejsie.. pod pazuchou je to o nicom.

ankare
13. jún 2019

Zmeraj v konečníku.

daniella54
autor
13. jún 2019

@daniella54 ospravedlňujem sa zle som napísala je to dvojzmyselné po ockovani na osýpky po tom čo ju zaockovala ostala chorá má kašeľ a soplíky ....

dajna8
13. jún 2019

@daniella54 Mala to v tele, očkovanie to podporilo. Lebo to bol nejaký zásah do tela, očkovanie proti kiahňam bolo podľa mňa zbytočné. Ja som sa dala tiež zaočkovať, aj dieťa a dostali sme obaja kiahne.

ivitom
13. jún 2019

@daniella54 Aha, rozumiem, ano je to tak napisane, ze sa to da chapat dvojako..ockovanie teda bolo ale MMR, ak som to pochopila spravne, a den po dostala virozu..ako napisala dajna8 vyssie, ano, mala pravdepodobne nejaky virus uz v telicku a v dosledku zaockovania sa to prejavilo..vydrzte, ozaj dost pit, vela kojit..a uvidite teda ako sa to vyvinie..my sme po 10 dnoch dostali napokon atb, telicko bojovalo, ale kedze syncek uz dlho teplotoval, crp sa zvysilo a bolo to na atb, pomohli, po 2 dnoch bolo konecne lepsie..drzim palce nech je mala co najskor v poriadku!

soldi
13. jún 2019

@daniella54 akym teplomerom merias a kolko minut?

sirene
13. jún 2019

Ak by mala horúčku, zostane jej horúce čelo a hruď. Ruky a chodidlá budú studené. Pri horúčke sa teplota sústreďuje do centra tela. Môj je tiež približne polhodinu ako zaspí úplne horúci, spotený a potom pomaly chladne. V takýchto horúčavách to vždy máva

vera519
13. jún 2019

Ahoj moje baby teraz tiez zle znasaju horucavy na slnko nechodime len v tieni cez den ale aj tak mi dostali teploty ... ak sa rychlo prehrieva ako tieto moje baby je lepsie nechodit von v tychto teplach len skoro rano alebo vecer .... mne aj teraz horuckuje ... jedna v cera druha dnes :/

ildiko36
14. jún 2019

@daniella54je to postatne kde merias teplotu?
neni to jedno..v pripade skus vymenit teplomer..ked ma produktivny kasel a zapalove parametre ma negativne moze mat alergiu..nechcem ta strasit ale moze mat rôzne ine ochorenie ako aj autoimunne geneticke i vaznejsie.telo proti nieco bojuje..a tu pricinu treba zistit..ja na tvojom mieste by som ziadala detskeho lekara o podrobnejsie vysetrenie

ildiko36
14. jún 2019

@daniella54 nech vas poslu na imonologiu , infekcne , reumatologiu a na hematologiu..oni robia podrobnejsie vysetrenie ako obvodny lekar zakladne vysetrenie

daniella54
autor
14. jún 2019

@daniella54 ahojte tak dnes sme boli u dr na kontrolu keďže bude mat dovolenku až do 24.... dala nám antibiotika každých 12 hod plus syrupy čo sme mali a probiotiká.... merala som v konečníku pod pazuchov aj na hlavičke s bezdotykovým ale dnes som kúpila ten klasicky ako ortuťov čo býval a ako teraz zaspala pekne drzala a mala 38,7 lenže spinka a nechcem ju teraz budit a dávať jej nurofen.... povedala nám že dva dni musíme vydržať po tom by sa to malo už utíšiť a tie antibiotika zabrať.... ale už týždeň som nespala lebo v noci sa budi s tým že je horúca a keď sme vonku ako zázrakom nieje ani tepla skôr je studenkava ... už sa len modlim aby nám to zabralo a konečne sme mali pokoj a hlavne jej telíčko toľko nemuselo bojovať ... tiež si myslím že to ockovanie jej napomohlo k tomu ako je teraz....

soldi
14. jún 2019

@daniella54 na hlave bezdotykovym meria bludy. a digitalnym treba aspon 5 minut (aj ked pipa), ortutovym 10 minut. velmi vela ludi nevie ako spravne merat teplotu.

s horuckou ju urcite von neber 🙈ani s teplotou, ked je takto.

ked sa spoti, tak sa ochladi, preto Ti vonku pride chladnejsia.

drzim palce nech atb zaberu. brala dr aj crp, ked predpisala atb?

sapetka
14. jún 2019

@soldi pisala te crp bolo ok

sapetka
14. jún 2019

@daniella54 a ty s nou chodis von? Krvny obrat jej robila?zobrala esrw raz crp?

sapetka
14. jún 2019

@daniella54 urcite by som ziadala doktorku o sedimentaciu a mozno aj krv na sepsu

daniella54
autor
14. jún 2019

@daniella54 nebrala jej crp dneska len ju popozerala a pýtala sa čo a ako ... kašeľ ustupuje soplik už skoro ani nemá a dnes mala našťastie len raz horúčku 38,9 ... ale dnes už je veselšia len sa stále berie na ruky .... nebrala jej krvný obraz podľa mna keďže bude mat dovolenku....ja sa nevyznám mala nikdy nebola chorá a teraz od nového roku vkuse niečo ... a čo je to sepsa? @sapetka

soldi
14. jún 2019

@sapetka krv na sepsu zaujima aj mna, ze co tym myslis. sepsa je otrava krvi s naslednym hroziacim zlyhanim organov a vobec netusim aky to ma suvis a ako sa to zistuje krvou

sapetka
14. jún 2019

@daniella54
@soldi ano na otravu krvi.. mojmu popri vsetkom brali aj toto, mal podobne stavy teplota nic ale cely horel potom prisla zimnica.. ale chvalabohu ze uz vam je lepsie.. a krvny obraz mate hned vysledok😊dat atb len tak bez dovodu no co ja viem..