Dieťa má ovčie kiahne a je s ním doma otec
Ahojte mamičky prosím Vás keď vaše dieťa má ovčie kiahne a je s ním jeho otec, tak ako riešite tiež ste doma s ním? A ešte keď vy ste to nemali?
@veronika19895 nerozumieme otazke..... Ved je s nim otec, preco tam mas byt este aj ty?
mohla by si objasnit co sa to vlastne pytas - akoze ste rozvedeni?
ked si kiahne nemala, nechala by som ho asi u otca, je to celkom nebezpecne dostat kiahne v dospelosti.
@veronika19895 to je jedno kto je doma ale keby som este nemala bola by som ja kedze je vysoka pravdepodobnost ze by som dostala. Teda ak muz uz mal jeho by som poslala do prace radsej
@veronika19895 nerozumieme otazke..... Ved je s nim otec, preco tam mas byt este aj ty?
@tenerifka lebo moja vedúca tiež nemala kiahne a boji sa že to dostane odo mňa.
Ty sa bojis, ze si v inkubacnej dobe, po praci s dietatom a vies to doniest do prace... veduca nech sa da zaockovat, vybavene... ja som sa dala tiez, nie furt dospela taketo stresy mat... kazdy treti dospelak v mojom veku je s kiahnami v nemocnici....
Načo? Je aj on chorý, neveríš mu, nevie sa postarať, nechce sa postarať? A na jedno dieťa OCR aj tak obidvaja nedostanete.
Načo? Je aj on chorý, neveríš mu, nevie sa postarať, nechce sa postarať? A na jedno dieťa OCR aj tak obidvaja nedostanete.
@bomba36 on robí z domu a ocr zatiaľ nepoberame
@veronika19895 a ty si ich tiež ešte nemala?
@veronika19895 veď to máš celkom dobrú prognózu. Ja by som hneď musela riešiť , že v práci očr neakceptujú , tebe šéfka zahlásila, že sa boji to dostať.
Vylož doma nohy na 3 týždne 😁
Manžel nech ide do práce
@veronika19895 a ty si ich tiež ešte nemala?
@bomba36 nie nemala som ich ešte
@veronika19895 môže ich dostať aj v Kauflande, ale ak ti bude platiť 100% mzdy, kľudne doma ostaň
@bomba36 nie nemala som ich ešte
@veronika19895 rataj ze do dvoch tyzdnov ich budes mat aj ty. a teda nechcem ta strasit ale ja som chytila po 30ke od 5r. dcery a bol to fakt zazitok..
@veronika19895 rataj ze do dvoch tyzdnov ich budes mat aj ty. a teda nechcem ta strasit ale ja som chytila po 30ke od 5r. dcery a bol to fakt zazitok..
@saxana000 do koľko dní si ich dostala?
@veronika19895 to je jedno s najväčšou pravdepodobnosťou ochories ty aj kolegyna
Ak sa dáš zaočkovať do 3 dní od kontaktu, budeš mať miernejší priebeh alebo aj nič. Ja som prekonala kiahne prvý krát teraz v lete. Dostala som od mamy z pásového oparu. tiež som v detstve nemala. Dala som sa zaočkovať 4 dni po kontakte. Cca po 2 týždńoch začali príznaky. Mala som najskôr bolesť hlavy a žalúdka. Myslela som, že migréna, potom som dostala 3 dni teplotu 38 a následne výsyp. Čakala som, podľa opisov hrôzu, ale celkom sa dalo zniesť. Deti som dala už pred rokmi zaočkovať, len ja som to stále odkladala...
Moje deti to dostali tak, ze najprv jedno v skolke a dalsie sa vysypalo presne o 14 dni. Daj sa zaockovat, ako ati radia. Ja som to mala 10 rocna a bolo to dost zle...
Ahoj, syn minulé leto dostal kiahne, ja som tiež ešte kiahne nemala 🙂 Bola som s ním v intenzívnom kontakte, nedostala som ich 🙂
@veronika19895 súhlasím s názorom, že ostaň doma ak ti počas OČR doplatí zamestnávateľ mzdu tak, aby si mala plný príjem. Inak nevidím dôvod, aby si išla na OČR, znížila príjem do rodiny preto, lebo sa tvoja vedúca bojí. Keď bude vedúca logicky uvažovať, denne sa stretáva všade s takým množstvom chorých ľudí, o ktorých ani nevie. Navyše, ak sa bojí, počítam, že je očkovaná.
Ja som kiahne nemala, vsetky moje deti ano, nie naraz, ja som to od nich nechytila. Ani moja znama nechytila od vlastnych deti. Az o par rokov neskor od dakoho cudzieho..
@veronika19895 odporucam sa ti ist co najskor zaockovat. Kiahne v dospelosti nie su sranda. Ano, mozes mat mierny priebeh ale ovela pravdepodobnejsie je, ze budes mat komplikovany priebeh. Da sa ockovat aj po kontakte. Kiahne maju dlhu inkubacnu dobu cca 14 -21 dni a su velmi nakazlive. Sanca, ze sa ti to vyhnes, je pomerne mala. Bola som na ockovani v dospelosti, absolutne ziadny problem len mierna bolest ruky. V lete mala dcera kiahne, nenakazila som sa.
@veronika19895 Uz je to jedno, dostanes ich.
preco by ich mala dostat? ked mala dcera kiahne bola som tehotna, odisla som k rodicom na tyzden pre istotu kedze ja som ich nemala, manzel sa o nu staral, natieral, mojkal, dostal ich, zase som isla na tyzden prec... ked dostal kiahne syn tak uz som to neriesila a kiahne som nedostala
sefka nech ti da platene volno ak sa boji, ale chytit to moze kdekolvek a ty nemusis byt vobec infekcna, zbytocne stresuje, nech si ona vezme volno
@veronika19895 asi nerozumiem celkom otázke. Pre istotu mas byt doma? A mzdu ti kto doplatí?
@veronika19895 Uz je to jedno, dostanes ich.
@anonym_d71fd9 to by som s takou istotou netvrdila, nie každý ich dostane…
@anonym_d71fd9 to by som s takou istotou netvrdila, nie každý ich dostane…
Tak ale vzhladom na vysoku infekcnost virusu mozes ratat s takmer uplnou istotou s tym...
@veronika19895 presne po.14.v puatok mi poslali.malu zo skolky domov a ja o dva tyzdne rovnako v piatok prve priznaky
@veronika19895 asi nerozumiem celkom otázke. Pre istotu mas byt doma? A mzdu ti kto doplatí?
@lienka.7 ako mám nariadenú prácu z domu zatiaľ na zajtra. Ako som prišla domov tak ich otec povedal že ide na ocr
Tak ale vzhladom na vysoku infekcnost virusu mozes ratat s takmer uplnou istotou s tym...
@anjelicek26 u nás v skolke boli kiahne už 3x a ani raz ich malá nedostala.
@lienka.7 ako mám nariadenú prácu z domu zatiaľ na zajtra. Ako som prišla domov tak ich otec povedal že ide na ocr
@veronika19895 1 deň ti nič nerieši, tam je dlhá inkubačná doba tuším. Plus teda potom byt doma. Ale ok, keď ta nechaju len tak doma "mesiac", výhoda pre teba 😁

Keď bola dcéra chorá, bola som s ňou ja ALEBO muž, nie obaja. Vrátane toho, keď mala kiahne. Načo by si bola doma, keď je doma muž? To, že si nemala kiahne - či budeš doma celý deň alebo budeš pár hodín v práci, stále s dieťaťom budeš v kontakte. Takže ochorieť môžeš.