Dieťa malo hnačku a odmieta ísť na wc. Poradíte mi?
Prosim, ak mate radu sem s nou. Dcera 2,5 roka mala 2 dni hnacku. Nasadila som dietu, ryza mrkva kuracie maso hrianky. Na 3 den polievka. Vela tekutin. Pocas prehanok sa zacala stazovat ze boli a ukazovala na ritku. 345 den po hnacke rovnaky scenar. Vela krat za den povie ze mamina kakat ale akonahle zbada nocnik, zachod place ze boli. Nasadila som probiotoka, dietu nema 2 den. Podala som prehanadlo ktpre sa zavadza do otvoru a stale nic len boli. O co moze ist? Nema nic cervene ani podrazdene, pre istotu aj tak natieram imazolom. Moja otazka je ci si myslite ze je to fyzicke alebo psychicke. Aka je vasa skusenoat a riesenie.
Vdaka za odpovede!
Podla mna ma psychicky blok - boji sa, ze to opat bude boliet ako naposledy...my sme mali rovnaky problem zhruba v rovnakom veku, ale po zapche a následnom bolestivom kakani. Skusali sme vselico - vysvetlovat, prosit, uplatky, rozprávky na zachode, vyhrazat sa nemocnicou, podavali sme odvar z vlociek, zo susenych sliviek, vela ovocia a nic, Vydrzala 6 dni a pritom som na nej videla, ze jej fakt velmi treba. Potom sme prestali kakanie uplne riesit, vôbec sme sa o tom pred nou nebavili, akokeby problem neexistoval a cuduj sa svete, na 7. den sa v pohode sama vypytala na zachod a vykakala sa. Potom to uz islo bez problemov. Takze moja rada: prestante riesit kakanie...nie je to v nedostatku vlakniny, je to v hlavicke. cim viac to budete riesit a prikladat tomu vyznam, dieta si bude mysliet, ze ide o nieco strasne dolezite a bude citit tlak, ze to musi urobit, zaroven sa ale obava bolesti...zacarovany kruh...Ked to prestanete riesit, mala na to pozabudne a jednoducho pride cas na vykonanie potreby a ona to urobi, ani nebude vediet ako ;)
Ahoj. Nenutit na zachod.....nevadi aj ked budu 3-4 dni bez stolice. masirovat brusko v smere hodinovych ruciciek. Uvolnuje crievka a ukludnuje. aj s detskym olejcekom.
Pravdepodobne bude zapcha.Ked chcela ist na velku asi ju zabolelo a sa
zlakla bolesti. Caj harmancekovy alebo feniklovy uvolnuje crevo.
Ak dlhsie nepojde na velku ako 4-5 dni tak by som isla k lekarke - ultrazvuk.
Ak ju chcete dostat na WC alebo nocnicek skuste odputat pozornost. Moj by isiel s iPadom alebo DVD vsade. Alebo plysovou hrackov. posadte hracku na zachod.

hm...tazko povedat,teda...aspon ja nechcem byt mudra....
ale moj starsi,ked mal crevnu vyrozu,tiez sa bal kakat par dni...to sme mali cca tyzden,ze sme s manzelom sedeli na nocniku s nim a citali knihy,rozpravali sa s bruskom, s " kakom"...atd...a tiez mal cca tolko rokov ako tvoje dcerka
potom,po prvom uspesnom vykakani uz bolo dobre
ale viem,ze ked mal tie nutkania,tak vzdy s placom dobehol,ze chce ist "kak" a on sa bal vykakat...nooo,bolo to vtedy "vesele"
ale tak sleduj ju a keby nepomahalo dohovaranie,atd...porad sa aj s lekarom(keby sa ti nieco nepozdavalo)