icon

Dieťa malo hnačku a odmieta ísť na wc. Poradíte mi?

bearuska
2. okt 2015

Prosim, ak mate radu sem s nou. Dcera 2,5 roka mala 2 dni hnacku. Nasadila som dietu, ryza mrkva kuracie maso hrianky. Na 3 den polievka. Vela tekutin. Pocas prehanok sa zacala stazovat ze boli a ukazovala na ritku. 345 den po hnacke rovnaky scenar. Vela krat za den povie ze mamina kakat ale akonahle zbada nocnik, zachod place ze boli. Nasadila som probiotoka, dietu nema 2 den. Podala som prehanadlo ktpre sa zavadza do otvoru a stale nic len boli. O co moze ist? Nema nic cervene ani podrazdene, pre istotu aj tak natieram imazolom. Moja otazka je ci si myslite ze je to fyzicke alebo psychicke. Aka je vasa skusenoat a riesenie.

Vdaka za odpovede!

terezka1947
2. okt 2015

hm...tazko povedat,teda...aspon ja nechcem byt mudra....
ale moj starsi,ked mal crevnu vyrozu,tiez sa bal kakat par dni...to sme mali cca tyzden,ze sme s manzelom sedeli na nocniku s nim a citali knihy,rozpravali sa s bruskom, s " kakom"...atd...a tiez mal cca tolko rokov ako tvoje dcerka
potom,po prvom uspesnom vykakani uz bolo dobre
ale viem,ze ked mal tie nutkania,tak vzdy s placom dobehol,ze chce ist "kak" a on sa bal vykakat...nooo,bolo to vtedy "vesele"
ale tak sleduj ju a keby nepomahalo dohovaranie,atd...porad sa aj s lekarom(keby sa ti nieco nepozdavalo)

seahorse27
2. okt 2015

Podla mna ma psychicky blok - boji sa, ze to opat bude boliet ako naposledy...my sme mali rovnaky problem zhruba v rovnakom veku, ale po zapche a následnom bolestivom kakani. Skusali sme vselico - vysvetlovat, prosit, uplatky, rozprávky na zachode, vyhrazat sa nemocnicou, podavali sme odvar z vlociek, zo susenych sliviek, vela ovocia a nic, Vydrzala 6 dni a pritom som na nej videla, ze jej fakt velmi treba. Potom sme prestali kakanie uplne riesit, vôbec sme sa o tom pred nou nebavili, akokeby problem neexistoval a cuduj sa svete, na 7. den sa v pohode sama vypytala na zachod a vykakala sa. Potom to uz islo bez problemov. Takze moja rada: prestante riesit kakanie...nie je to v nedostatku vlakniny, je to v hlavicke. cim viac to budete riesit a prikladat tomu vyznam, dieta si bude mysliet, ze ide o nieco strasne dolezite a bude citit tlak, ze to musi urobit, zaroven sa ale obava bolesti...zacarovany kruh...Ked to prestanete riesit, mala na to pozabudne a jednoducho pride cas na vykonanie potreby a ona to urobi, ani nebude vediet ako ;)

paujan
3. okt 2015

Ahoj. Nenutit na zachod.....nevadi aj ked budu 3-4 dni bez stolice. masirovat brusko v smere hodinovych ruciciek. Uvolnuje crievka a ukludnuje. aj s detskym olejcekom.
Pravdepodobne bude zapcha.Ked chcela ist na velku asi ju zabolelo a sa
zlakla bolesti. Caj harmancekovy alebo feniklovy uvolnuje crevo.
Ak dlhsie nepojde na velku ako 4-5 dni tak by som isla k lekarke - ultrazvuk.
Ak ju chcete dostat na WC alebo nocnicek skuste odputat pozornost. Moj by isiel s iPadom alebo DVD vsade. Alebo plysovou hrackov. posadte hracku na zachod.