Dieťa na verejnom záchode
Ahojte, asi hystericim a stresujem. Boli sme na ihrisku, vedľa je taky pub. Sedelo tam docela dosť ľudí popíjali pivka, kofoly.. bola som tam so 4 ročnou a jej kamoškami 4, 8, 10 rocne a ich mamou. Oni išli hrať schovavacku. Išli sa schovať za kopec. Tak som ich išla pozrieť nech to mam pod kontrolu. Kým som tam dobehla oni boli v tom pube. Asi išli kúpiť zmrzlinu, som myslela. Keď vyšli tak hovorili ze Diana bola cikat. No ja malý infarkt. Tak som jej hneď vysvetlila, že keď bude treba na wc ma mne povedať a nie kamoskam. Ze nemôže sadat na wc ze tam bolo veľa ľudí...
@kitycat to, že Ty ocikaš wecko neznamená, že to tak robia všetky ženy. A 4 ročná sa pri svojej výške určite o dosku otiera, nakoľko nedosiahne pravdepodobne nohami na zem. A tiež sa drží rukami, keďže si musí pomôcť.
@nika23t co to vravis? Ja viem cikat do zachoda na rozdiel od inych uzivateliek verejnych zachodov 🙂
No co Vam poviem, moja mama sa nakazila salmonelou, a najpravdepodobnejsie je wc v nemocnici, kedze nikde inde nebola, este boli sice s ocom na nakup, jedli rovnake veci a jemu nic nebolo a mama vyse tyzdna v nemocnici.
Takze vselico je aj tam, zase neprehanajte s tym mobilom, ten si snad nechytate okakanymi rukami a predsa dnes su mobily dotykove bez tlacitiek, pretriem kazdy den alkoholom, nech to nemam ocapkane. Tak urcite na nom nemam fekalne bakterie, napr.
A ano, 4 rocna musela na to wc vyliezt, vidim, ako lozi nas 4,5 rocny, on este moc necika postojacky, takze si sada a drzi sa dosky rukami. Ano, aj ja mam z toho paniku, ale ked som s nim a toto spravi, tak mu poriadne poumyvam ruky. Snazim sa mu to vtlkat do hlavky, ze ruky vzdy poriadne umyt.
Nasa najmladsia mi zase zobrala zachodobu kefu minule a "upratovala", kym som ja odkladala veci do skrine, skoro ma slak trafil a musela som ju celu umyvat. A to bolo doma. Zase ten rocny nesplachol po cikani za sebou 🙄. No ale kede mam aj starsie deti a prezili toto bez ujmy, myslim tie verejne wc, tak preziju aj tie mladsie, dufam. Zas az taku paniku uz nerobim. Stalo sa, @autorka, uz sa neodstane, uz len ukludnit sa a ucit ju poriadne umyvat ruky.
@nevenka Salmonelou sa dokážeš nakaziť jedine orálnou cestou. 🤦🏻♀️Ty budeš asi niečo podobné ako autorka. Aby si sa nakazila, musela by si si sadnúť na fakt špinavú dosku kontaminovanú výkalmi, dotknúť sa toho a potom si hneď rukami chytiť ústa, alebo zjesť niečo bez umytia rúk. Ale ak by si si z tej dosky urobila tanier, tak už áno. Salmonelu nedostaneš cez stehno. Základom je umývanie rúk, ktoré samo bravúrne zvláda už aj dvojročné dieťa, pokiaľ je k tomu vedené.
Dúfam, že ani doma si nesadáte na dosku.
@nevenka Salmonelou sa dokážeš nakaziť jedine orálnou cestou. 🤦🏻♀️Ty budeš asi niečo podobné ako autorka. Aby si sa nakazila, musela by si si sadnúť na fakt špinavú dosku kontaminovanú výkalmi, dotknúť sa toho a potom si hneď rukami chytiť ústa, alebo zjesť niečo bez umytia rúk. Ale ak by si si z tej dosky urobila tanier, tak už áno. Salmonelu nedostaneš cez stehno. Základom je umývanie rúk, ktoré samo bravúrne zvláda už aj dvojročné dieťa, pokiaľ je k tomu vedené.
@mamamasama to fakt chcem vidieť dvojročné dieťa, ktoré si vie bravúrne umyť ruky 🤦🏻♀️ Ty asi patris k tým matkám, ktoré budujú deťom imunitu práve na verejných toaletách, ako tak čítam...
@mamamasama to fakt chcem vidieť dvojročné dieťa, ktoré si vie bravúrne umyť ruky 🤦🏻♀️ Ty asi patris k tým matkám, ktoré budujú deťom imunitu práve na verejných toaletách, ako tak čítam...
@nika23t Mám ti poslať video môjho? Dokonca vie pri tom spievať pesničku a umýva ich presne 30 sekúnd. Mala by si popracovať na základoch hygieny.
@mamamasama vies co, kludne sa smej, nikomu neprajem toto zazit, co si mama prezila. A kludne sa mohla nakazit, potom, co si umula ruky a chytila spinavu klucku, hlavne sa tu smejete, ze "dvere otvarate laktom", no pre toto, aby som cistymi rukami nechytila zase zaondiatu klucku. Nasi ziju v regione, kde je kopa neprisposobivych a to wc v nemocnici je fakt humus. Mama povedala, ze si bude uz nosit zase dezinfekciu. Ja ju nosim stale, cisty alkohol, prestreknem. Grcacky a hnacky su pre mna nocna mora a mozes sa kludne smiat dalej.
@mamamasama vies co, kludne sa smej, nikomu neprajem toto zazit, co si mama prezila. A kludne sa mohla nakazit, potom, co si umula ruky a chytila spinavu klucku, hlavne sa tu smejete, ze "dvere otvarate laktom", no pre toto, aby som cistymi rukami nechytila zase zaondiatu klucku. Nasi ziju v regione, kde je kopa neprisposobivych a to wc v nemocnici je fakt humus. Mama povedala, ze si bude uz nosit zase dezinfekciu. Ja ju nosim stale, cisty alkohol, prestreknem. Grcacky a hnacky su pre mna nocna mora a mozes sa kludne smiat dalej.
@nevenka Nesmejem sa. Objasňujem ti, že sa nemôžeš nakaziť salmonelou tým, že si sadneš na záchodovú dosku.
Dúfam, že ani doma si nesadáte na dosku.
@mamamasama no dokonali ste, tlieskam Ti. Daj to video sem, ako instruktaz, poucime sa teda.
Nikde som nenapisala, ze sa mama nakazila cez stehno, neprekrucaj! Mas asi pasiu v tom, robit z ludi debilov! No uzi si to teda.
@januska12323 tak to je troska rozdiel, nemyslis?
@nevenka Nesmejem sa. Objasňujem ti, že sa nemôžeš nakaziť salmonelou tým, že si sadneš na záchodovú dosku.
@mamamasama KDE SOM TO NAPISALA, ZE SA NAKAZILA CEZ STEHNO?
To dieta sa tiez chyti tej dosky, z principu, lebo je male a musi sa drzat a suchne si raz dva po tvaricke ruckami. Alebo si umyjes ruky a chytis zadrbanu klucku, ked ides von a voila, mas to. Mozes si utriet nos a huraaaa...Tak ja neviem, o com tocis, prosim Ta.
@mamamasama no dokonali ste, tlieskam Ti. Daj to video sem, ako instruktaz, poucime sa teda.
Nikde som nenapisala, ze sa mama nakazila cez stehno, neprekrucaj! Mas asi pasiu v tom, robit z ludi debilov! No uzi si to teda.
@nevenka nie, nemyslím. Tie záchody sú špinavé práve kvôli ľuďom ktorí si nesadnú tak si to hádam užívate aj doma.
@nevenka Na MK skutočne netreba robiť z ľudí debilov.
Verejným weckam sa vyhybam, fuj, jeden hnus, videla som dobre ako tie wecka umyvaju, jednou handrou vsetko, umývadlá i wecka. To radsej dam malu vycikat vonku. Ak uz na wecko, napr. v zime, nikdy ju neposadim a aj ju k tomu vediem... ani ja sama si nesadam. Tak ma k tomu viedla odmala moja mama a tak teraz vediem aj svoju dceru. Ani v skole a praci si nesadnem. Mimo domu nehrozi. Tie, co tvrdia ze sme fajnovky nech si sadaju dalej, vasa vec, ja si nesadnem. Hnusi sa mi to. Proste nech si kazdy robi podla svojho uvazenia
@nika23t Mám ti poslať video môjho? Dokonca vie pri tom spievať pesničku a umýva ich presne 30 sekúnd. Mala by si popracovať na základoch hygieny.
@mamamasama áno, poprosím to video. Ako si dvojročné dieťa bravúrne umýva ruky. Ďakujem..
@mamamasama nemusis mi nic objasnovat, mam vystudovanu aplikovanu biologiu vratane bakteriologie, dakujem.
Verejným weckam sa vyhybam, fuj, jeden hnus, videla som dobre ako tie wecka umyvaju, jednou handrou vsetko, umývadlá i wecka. To radsej dam malu vycikat vonku. Ak uz na wecko, napr. v zime, nikdy ju neposadim a aj ju k tomu vediem... ani ja sama si nesadam. Tak ma k tomu viedla odmala moja mama a tak teraz vediem aj svoju dceru. Ani v skole a praci si nesadnem. Mimo domu nehrozi. Tie, co tvrdia ze sme fajnovky nech si sadaju dalej, vasa vec, ja si nesadnem. Hnusi sa mi to. Proste nech si kazdy robi podla svojho uvazenia
@kate0903 ano, jednou spinavou handrou, a to iste aj v nemocnici, nerobim si iluzie.
@nevenka Na MK skutočne netreba robiť z ľudí debilov.
@mamamasama ale robíš z ľudí debilov, dobre Ti napísala. Povýšenecky poucas ostatnych a ešte máš primitívne poznámky. Ja mám pracovať na hygiene, pretože nenechám svoje deti otierat sa na verejných toaletách a ešte sa pýšiš tým, že Tvoj dvojročný si 30 sekúnd spieva pri umyvani rúk. No tlieskam Ti. Skvelá matka. A predpokladám, že kým on sám behá po verejnych záchodoch, Ty kľudne sedís v podniku a piješ kávu, hrdá sama na seba. Super.
Nabudúce jej daj plienku a vybavené.
Nemám problém, vyrobím problém.
@mamamasama nemusis mi nic objasnovat, mam vystudovanu aplikovanu biologiu vratane bakteriologie, dakujem.
@nevenka Tak vráť diplom, ak nejaký máš, lebo by si vedela, ako sa prenáša salmonela. 😅 Toto je fakt bizár. Čakám, kedy toto objavím na žltom slonovi. 🤌🏻🤣
@aalt Jasne, ale toto je naučený strach a taký ew faktor. Je pravda že čo sa skutočnej hygieny a nebezpečia týka, tak veci, čoho sa dotýkajú ruky sú najšpinavšie. Si pamätám počítačové myši ľudí v kancli... po okrajoch a pri záhyboch bol až nános boh vie čoho. Každý deň chytané, nikdy neumyté. Ako často si ľudia dezinfikujú klávesnice? Kľúče? Deti nechajú tlačiť vozík a pochytať všetko, ale po verejnom wc idú páliť nohavice a kolabujú. Kľučku na wc velice otvárajú lakťom, alebo nohou a dvere o pár metrov neskôr úplne v pohode rukou. A potom idem do obchodu a skúsim si nohavice, tričko alebo ideálne... podprsenku... čo si predo mnou skúšal niekto iný. Pôjdem do reštiky a jem príborom a pijem z poháru, čo mal v ústach iný človek. A najem sa zeleniny, ktorá bola hnojená skysnutými kravskými... poviem to na rovinu... hovnami a chcankami.
Tiež nie som zrovna fanúšik verejných WC, ale argument že tam bolo veľa ľudí.... a kde nebolo veľa ľudí? Je to hnus? Samozrejme. Je to väčší hnus ako zbytok sveta? Ani nie.
Je to obycajna fobia. To, ze z toho mate panicke stavy, husiu kozu a neviemcoeste, neznamena, ze to je aj realne nejako nebezpecne. Na tej doske nie je nic, co by nebolo aj inde. Ano sadnes na to "zadkom", ale tym zadkom nejes a vecer si ho osprchujes. Ako som spominal, videl som o tom dokumenty, aj v boricoch mytov to myslim bolo. Robili stery kadecoho a potom to kultivovali. Samozrejme ze zachodove dosky verejnych wc boli prve co vybrali. Ako pise @refly boli tam vysoko aj mysky a klavesnice. Zachodove dosky z verejnych wc vysli vlastne normalne, lebo sa proste pravidelne umyvaju. Najhorsie boli nakupne kosiky. Zle boli aj klucky na dverach (tym nemyslim na wc, tam sa zvyknu paradoxne tiez umyvat) a vypinace svetiel. Proste veci, ktore chytame bezne rukami a vlastne sa nikdy neumyvaju boli na tom zle a cim to chyta viac ludi, tak horsie.
Ak niekto dodrziava zakladnu hugienu, ze si pred jedlom umyva ruky a podobne, tak sa takychto beznych veci nemusi vobec obavat. Ani tych biohazard nakupnych kosikov a uz vobec nie zachodovych dosiek.
Ja s dcerkou bezne na werejne wc chodim. Ako v nakupnych centrach a podobne, kde su "ciste". A ziadnu paniku okolo toho nerobim. Teda okrem klasiky, ze po sebe zachod nechame cisty a umyjeme si ruky. Myslim, ze z toho v dospelosti traumu mat nebude a vdaka tomu.
A to si sadate pipkou na tu doslu ci co?
Mozno keby si zeny nirmalne sadali na wc, tak by som ho nasla v peknom stave. Ale nie, fajnovky si podrepnete a hajzlik je ocurany uplne vsade 😭
@kitycat nerozumiem akože by si si sadla na verejné wc keby nie je ocikane? Možno som to len zle pochopila.
Ja si teda nikdy nesadam ale ani nenechávam ocikanu dosku po sebe. Ked som si raz omylom o tu dosku otrela zadné stehno tak mi bolo nechutné sa aj naspäť obliecť.
A autorka kým je dcéra takáto mala a nevie cikať v podrepe tak ju nauč že si musí vždy poriadne obložiť dosku toaletnym papierom a až na to si sadnúť. Ja som to tak robila keď som bola malá. Poprípade existujú v DM také fólie na záchod alebo jej kúp nejakú maličkú dezinfekciu nech si to poutiera.
Ani ja si nesadam na verejné záchody, a nikdy neocikam ani dosku, ani podlahu. A keď aj náhodou, tak tu dosku utriem.
Taká téma akurát pre mňa 😂 Ja ťa autorka úplne chápem. Predstava dotknutia sa dosky na verejnom wc (zadkom, stehnom, rukou, len sa obtrieť, to je jedno) je pre mňa úplne, že ble fuj, husinu mám z toho. Proste nieee 😁 Ale ja si uvedomujem, že to je skôr v hlave a nemá to úplne logický základ. Sú horšie verejné miesta, kde je to z logiky veci nehygienickejšie a viac fuj. Rozumovo to chápem. Ale toho pocitového sa neviem zbaviť. A žiaľ, nemám to len s wc, ale s rôznymi inými prostrediami, vecami. Žiaľ lebo toto nastavenie vie celkom komplikovať život, najmä na dovolenkách, v hoteloch apod... Uvedomujem si, že mnohé z tých vecí vnímam fakt prehnane. Ale neviem si pomôcť 🙈
Btw. dospelá žena by mala byť schopná vycikať sa na lyžiara bez toho, aby niečo ociká 🤷♀️
Taká téma akurát pre mňa 😂 Ja ťa autorka úplne chápem. Predstava dotknutia sa dosky na verejnom wc (zadkom, stehnom, rukou, len sa obtrieť, to je jedno) je pre mňa úplne, že ble fuj, husinu mám z toho. Proste nieee 😁 Ale ja si uvedomujem, že to je skôr v hlave a nemá to úplne logický základ. Sú horšie verejné miesta, kde je to z logiky veci nehygienickejšie a viac fuj. Rozumovo to chápem. Ale toho pocitového sa neviem zbaviť. A žiaľ, nemám to len s wc, ale s rôznymi inými prostrediami, vecami. Žiaľ lebo toto nastavenie vie celkom komplikovať život, najmä na dovolenkách, v hoteloch apod... Uvedomujem si, že mnohé z tých vecí vnímam fakt prehnane. Ale neviem si pomôcť 🙈
Btw. dospelá žena by mala byť schopná vycikať sa na lyžiara bez toho, aby niečo ociká 🤷♀️
@wolf_ nebolo by lepšie tú dosku pre lyžiarky nohou zdvihnúť a ostane čistá pre tých čo chcú sedieť?
rovnako ja jej nik nedotkne stehnom
@kitycat fuj 🤢 to ja som nevedela ze su realne aj nejake zeny co si na tie hajzle sadaju 🤢🤢 keby si na nejaky sadnem tak by som sa doma musela drhnut minimalne hodinu a spalit nohavice v ktorych som bola potom oblecena.. fakt hnus
@spenat9 aspoň vieme po kom sú ošťate dosky a zem na ženských WC
Zena klud.mne dnes rocny odhryzol z wc tablety, to som skoro infarkt dostala. Este stale "vonia" ako nas zachod 🤦🏼♀️

No co Vam poviem, moja mama sa nakazila salmonelou, a najpravdepodobnejsie je wc v nemocnici, kedze nikde inde nebola, este boli sice s ocom na nakup, jedli rovnake veci a jemu nic nebolo a mama vyse tyzdna v nemocnici.
Takze vselico je aj tam, zase neprehanajte s tym mobilom, ten si snad nechytate okakanymi rukami a predsa dnes su mobily dotykove bez tlacitiek, pretriem kazdy den alkoholom, nech to nemam ocapkane. Tak urcite na nom nemam fekalne bakterie, napr.
A ano, 4 rocna musela na to wc vyliezt, vidim, ako lozi nas 4,5 rocny, on este moc necika postojacky, takze si sada a drzi sa dosky rukami. Ano, aj ja mam z toho paniku, ale ked som s nim a toto spravi, tak mu poriadne poumyvam ruky. Snazim sa mu to vtlkat do hlavky, ze ruky vzdy poriadne umyt.
Nasa najmladsia mi zase zobrala zachodobu kefu minule a "upratovala", kym som ja odkladala veci do skrine, skoro ma slak trafil a musela som ju celu umyvat. A to bolo doma. Zase ten rocny nesplachol po cikani za sebou 🙄. No ale kede mam aj starsie deti a prezili toto bez ujmy, myslim tie verejne wc, tak preziju aj tie mladsie, dufam. Zas az taku paniku uz nerobim. Stalo sa, @autorka, uz sa neodstane, uz len ukludnit sa a ucit ju poriadne umyvat ruky.