icon

Dieťa po dobratí antibiotík nastúpilo do škôlky a sú tam kiahne

6. máj 2025

Malo nejake dieta takyto pripad?
Ze dobralo atb ,slo do skolky a v skolke kiahne?moze to nejako poskodit organizmus?vdaka

roomaa
6. máj 2025

Kiahne sú vírusová infekcia, ktorá nie je spojená s antibiotikami, a keď už je dieťa očkované alebo prešlo kiahňami v minulosti, malo by to mať minimálny dopad.

autor
6. máj 2025
@roomaa

Kiahne sú vírusová infekcia, ktorá nie je spojená s antibiotikami, a keď už je dieťa očkované alebo prešlo kiahňami v minulosti, malo by to mať minimálny dopad.

@roomaa ale on bral atb lebo bol chory a teraz maju kiahne este needostal

nikpa
6. máj 2025

Bol chorý, bral ATB, čiže už je zrejme zdravý. A teraz pravdepodobne dostane kiahne. Nič sa nedeje, akurát budete ťahať ,,chorú šnúru,, trochu dlhšie.

autor
6. máj 2025
@nikpa

Bol chorý, bral ATB, čiže už je zrejme zdravý. A teraz pravdepodobne dostane kiahne. Nič sa nedeje, akurát budete ťahať ,,chorú šnúru,, trochu dlhšie.

@nikpa no uz ano ale po atb je organizmus stale slaby

anavixy
6. máj 2025

No tak ho nedavaj do skolky, co ine chces pocut? Nijako to organizmus neposkodi, kiahne maju inkubacnu dobu 2-3 tyzdne.

andrejka1974
6. máj 2025

A koľko nebol v škôlke ak len týždeň tak už tie kiahne môže mať v sebe , môže ich aj dostať aj nemusí uvidíš čím skôr ich dostane tím lepšie

barka1
6. máj 2025

Moja to mala rovnako - 2 tyzdne doma s ATB, prisla len medzi dvere suseda, za nou dieta s kiahnami...a len prefuklo pod dveri k mojej...takze po 4 dnoch v školke sa jej objavila prvá vyrážka....
Bohuzial, tak to chodí s detskymi chorobami. Po oslabenej imunite po ATB je riziko chytenia kiahni velké.

autor
6. máj 2025
@barka1

Moja to mala rovnako - 2 tyzdne doma s ATB, prisla len medzi dvere suseda, za nou dieta s kiahnami...a len prefuklo pod dveri k mojej...takze po 4 dnoch v školke sa jej objavila prvá vyrážka....
Bohuzial, tak to chodí s detskymi chorobami. Po oslabenej imunite po ATB je riziko chytenia kiahni velké.

@barka1 a zvladlo to vase dietatko v pohode?

barka1
7. máj 2025

Jasne. Mala asi 4 roky.