icon

Dieťa s horúčkou a súrodenec v škole

1. sep 2020

Kočky poraďte. Jedno dieta dnes chytilo horúčky 39 plus ho bolia kĺby 🤦 niečo podobné si prešlo aj prvé dieťa minulý týždeň..vysoké horúčky 2 dní a potom už ok...môžem dať prvé dieťa do školy alebo musí zostať doma ? V čestnom vyhlásení nemám pisane nic čo sa týka choroby u člena rodiny len o výskyte covid . Ďakujem za normálne komentáre ☺️obe deti sa veľmi tešili na zajtra ...

Strana
z2
mirka17
1. sep 2020

Preco by malo ostať doma ak je zdrave? Lebo covid? Viem ze ludia uz vsetko pripisujú korone ale zivot nie je len korona. Ak sa citi dobre sup do skoly.

kristina2015
1. sep 2020

Ja dávam. Minulý týždeň cca plus mínus 10 dní sme prekonali vírus 4 dní vysoké teploty ,neskôr kašeľ ,sople ale teraz je ok.akýsi vírus- nezistil sa aký zakladny nevyšiel ziadny,rychlotest na covid negatívny ,robený v nemocnici. Nie sme v karanténe ani ju nemáme nariadenú ,cestovatelsku an.nemame . Asi podľa toho by som sa riadila či nariadil lekár karanténu a či ste boli za hranicami .

autor
1. sep 2020

@mirka17 nepytam sa na to či ho mám nechať ale či musím 🙂 samozrejme že chcem aby išlo ☺️ale či mi ho teda neotocia ráno 🤦😅

autor
1. sep 2020

@kristina2015 u nás sa pri prvom.zacalo.horuckou potom som.dala.sirup od horúčky a pregrclo ale to pripisujem tomu sirupu...nič iné okrem.horucky nebolo...v zahraničí sme.neboli.☺️

kristina2015
1. sep 2020

Ja tomu tak rozumiem že to je prehlásenie že si nebol v styku s osobou s covid a teda ak je človek aj po chorobe - nebola lekárom určená karanténa a podozrenie na covid .

mirka17
1. sep 2020

nemusíš, je to tak ako píše @kristina2015 pozri si ten dotaznik a tie dve otázky, ak dáš, nie a opat nie, tak neklames predsa

veronikaszabova
1. sep 2020

My mame instrukcie, ze ak surodenec, pripadne rodic vykazuje priznaky choroby, dieta ma ostat doma.

mirka17
1. sep 2020

@veronikaszabova moja jedna dcéra je silný alergik, z nosa jej tečie ako z kohutika, dráždivý suchý kašel mame pravidelne, bolest očí a podobne príznaky, to maju teraz kvôli alergii jedneho dietata ostať všetky moje tri deti doma, len preto že sa to prejavuje aj pri covide. to ich môžem rovno všetkých odhlasit zo škôlky a ostať doma do smrti. Zdravé dieta patrí do škôlky, choré dieťa nech leží doma

veronikaszabova
1. sep 2020

@mirka17 mne to nemusis vysvetlovat 🙂
Ja - CHOCHP, silna astma
Starsi syn - astma
Mladsi - casty zapal priedusiek

Bude to vesele 🤦‍♀️😂

kristina2015
1. sep 2020

U lekára si nebola s prvým dieťaťom ? Na kontrole ?

mirka17
1. sep 2020

@veronikaszabova tak to už si skončila doživotna kovidovska podpora z uradu prace, inač to nevidím

uriva
1. sep 2020

A čo keby je to zdravé dieťa prenášač a preto nemá príznaky - nevravím, že rovno covidu. Ja sa v takejto situácii pýtam vždy len jedno - ak by si vedela, že tvoje dieťa je v škole/škôlke so spolužiakom, ktorého súrodenec je doma takto "chorý" - bola by si s tým ok? Ak áno, pošli ho.

bluka2
1. sep 2020

Normalne do školy

lauriema
1. sep 2020

@mirka17 Ahoj, môžem sa ta niečo opýtať?

mirka17
1. sep 2020

@lauriema mam sa bat? Mozes

lauriema
1. sep 2020

@mirka17 Nie neboj sa 😉Moja švagriná s frajerom prišla pred týždňom z Holandska a ja strašne kašlem, začal kašľať aj syn, dcérka 5r.nic ani 7 mesačná a ani manžel, len ja a 8 r. Syn mam ho dat do školy?

lauriema
1. sep 2020

@mirka17 Zabudla som dodať samozrejme bola som snou v kontakte

mirka17
1. sep 2020

@lauriema kaslajuce dieta nedávam do skolky, bez ohladu na to s kym som bola v kontakte

ibrunova
1. sep 2020

V čestnom prehlásení, ktoré majú ráno odovzdať, sa píše, že neprišiel do kontaktu s nikým chorým.. Neviem presne, ako to tam je napísané, ale v tomto prípade by mal ostať doma.

lauriema
1. sep 2020

@mirka17 Áno, to mam v hlave aj ja ale potrebovala som sa uistiť, ďakujem za odpoveď

autor
1. sep 2020

@kristina2015 nebola som len som volala...horúčky sa dali stiahnuť v pohode a netrvali dlho takže zbytočná návšteva ....až by bola horúčka intenzívna tak by som určite zbehla ale nebol problém ju stiahnuť a na ďalší deň už bola.len mierna ústupe 🙂

autor
1. sep 2020

@uriva no bežne chodili vždy deti do školy.ked bol súrodenec alebo rodič chorí...myslím.ze by to žiadny učiteľ neospravedlnil.ze sestra je chorá tak.som.s ňou doma napr...a ja by som s tým nemala problém . Skôr mi vadia rodičia ktorý dávajú choré deti silou mocou do školy ...🤷

belbel
1. sep 2020

Autorka, áno, viem, ako myslíš poslednú odpoveď... No dnes je všetko inak😶, budú problémy ešte...Chaos...

autor
1. sep 2020

@belbel veď práve ...ja asi ráno ešte zavolám do školy nech mi povedia oni svoje vyjadrenie...🙂

bianka000
1. sep 2020

baby, ja riešim to iste..syn mal nastupit prvykrat do skolky, ale začal mi soplit.. jasne ze ho nedam a idem k dr.. ale čo staršia dcera.. tiez ma teraz ostat doma?

autor
2. sep 2020

@bianka000 podľa mňa keď len sopli môže ísť do školy horšie je to s horúčkou vysokou to je taký vyšší predpoklad že budú všetci podozrievať z covidu 🤷

hettinka
2. sep 2020

Nedala by som staršie do školy. Ide o to, že tento rok je režim v školách iný, prísny, dostali sme xy nariadení, ktoré mame dodržiavať.
Navyse, do 15.9. je to ešte prísnejšie, deti mame vo zvýšenej miere sledovať.
To, čo bolo po minule roky, že deti nám prišli bežne so soplom, kašľom, nedoliecene, s teplotou 37,5, teraz možné nebude.

Pokial si aj tak doma s mladším, nechaj oboch doma do pondelka. Za tieto 3 dni mu v škole nič neutečie, skôr by som to brala pozitívne, o 3 dni menej v rusku.

autor
2. sep 2020

Kočky tak som volala do školy ráno ...pokiaľ je teplota súrodenca do 38 tak bože ísť do školy súrodenec a pokiaľ nad 38 tak nesmie 🤷 v každom pripade zostali obaja doma ..jediné čo ich teda mrzí oboch a sú zduty že si nebudú vedieť sami vybrať miesto na sedenie 🤦😁😂

bianka000
2. sep 2020

tak baby, nesla ani staršia .. musi skrz mladšieho ostat doma pokial sa on neuzdravi...

fiafia
2. sep 2020

Ja sa celkom teším aj keď je to aj pre mňa ztazenie situácie ale choré dieťa so soplom a kašľom, duplom s teplotou do škôlky/školy nepatrí. A konečne to budú musieť dodržiavať aj rodičia, ktorych deti mali len "obyčajný" sopel.

Strana
z2