icon

Dieťa s hypertonusom a oneskoreným vývojom

petulienka14
24. okt 2025

Ahojte mam chlapčeka bude mať 2 a pol roka a stale nechodi
Je predčasné narodený v 35tt akútny cisársky mal šnúru okolo krku po narodení mal vrodený zapal pľúc bol na prístrojoch mesiac sme boli v nemocnici
Po prepustení vsetko ok ale mal koliky silné.ked mal 6m zacal vyvracat ocka dohora a vystrelovat rúčkami hospitalizovali nas že westov syndróm ktory sa ale nepotvrdil ani na EEG kde síce mal spazmy ale odber mozgovo miesneho moku bol negativny aj tak do neho pchali velmi vysoké dávky liekov na epi a kortikoidy takže bol ako v bdelej kóme chudacik a pribraty ale mal to furt tie kvázi zachvaty.moja pediatrická povedala ze to je len nedostatok vit.B6(pyridoxin) samozrejme nikto to nebral do úvahy v nemocnici a az ked 6januara prestal dychat co bol následok kortikoidov ktoré zuzuju dychaciu trubicu ako mi bolo následne na urgente povedané tak som ich uz rázne ziadala o podanie pyridoxinu cuduj sa svet ihneď po pyridoxine a az do dnešného dňa vsetko zmizlo EEG čisté vsetko ok
Ale....
Lieky na epi keďže žiadnu nemal mu porusili nervové vlákna tym pádom nechodi ma spomalený vývoj.postavi sa ale zle, prejde len popri nabytku aj to len na špičkách a ľavú nozku ma úplne vykrytenu
Stale nevie sediet na zadku na zemi sedi len na nozickach pod sebou ak ma chapete nomalne sediet nevie na gauci si uz síce vytiahne nozky s pod seba a sedka ale na zemi keby ho poradím na zadok spande.
Ma hypertonus
Chodíme k fyzio a na hypoterapiu s konikmi a cvicime.pokroky su ale veľmi pomalicky to ide a ja som psychicky uz na zrutenie mam pocit ze sme na svete jediný nepoznám nikoho s týmto a ani som nepočula ze by nejake dieťatko este aj po dvoch rokoch nechodilo nesedelo
Aj spanok nema dobry
Inak je veľmi šikovný múdry veselý usmiaty kľudný od roka a 8mesiacov vie celú abecedu počítať vie do 30 pozná všetky značky aut rozpráva skladá vety vie básničky pesnicky
Každý hovorí ze chodit bude ale nikto mi nevie povedat kedy a ja sa bojim keď ho vidím ako je stale v takom akoby krčí ze asi chodit nebude nikdy..
Prosím vas ak je tu niekto kto nieco podobne zažil zažíva prosim nech sa ozve nech sa úplne nezrutim ďakujem

anonym_7e6cf3
24. okt 2025

Corpus Olomouc - skús napísať mail a dohodni si stretnutie.
Dcéru postavili na nohy za 2 mesiace.
Doporučujem.

anonym_82bde0
24. okt 2025

To mi je ľúto fakt, akurát odporúčam v inej téme plávanie
Aj masáže sú fajn
A rehabilitačný pobyt vám nenavrhovali?my ideme napríklad do Tetisu, ževraj sú tiež tam dosť dobrí fyzio
Nervové vlákna by sa mali obnoviť ale môže to byť na dlhšie, nemám skúsenosť iba mám vseobecnu info
Neviem ti moc poradiť viac
Ale veľmi vám držím palce, detské telo vie vela zregenerovať a prajem vám nech je to čoskoro 🍀💗

petulienka14
autor
24. okt 2025
@anonym_7e6cf3

Corpus Olomouc - skús napísať mail a dohodni si stretnutie.
Dcéru postavili na nohy za 2 mesiace.
Doporučujem.

@anonym_7e6cf3 dakujem pozriem to a mozem vediet viac o vašom probléme?ako je dcérka na tom a kedy ste tam boli kolko vtedy mala atd...dakujem

deedol
24. okt 2025

tiez odporucam intenzivny aspon tyzdnovy pobyt, napr. v spominanom tetise.

oceanahory
24. okt 2025

@petulienka14 Poradit sice neporadim, ale si este neskusala pytat radu v tejto skupine, tak poziadaj o clenstvo v FB v skupine Predcasniatka a rizikove babatka. Myslim, ze ti nikde lepsie neporadia, je tam vela mamiciek s podobnym pripadom. Drzim palce a prajem vela zdravia!
https://www.facebook.com/groups/113630828820322...