Dieťa s kiahňami v chlade: Ako postupovať?
Ahojte, pol rocny syncek ma kiahne a ja som vobec netusila, ze kiahne sa nesmu podchladit no a kedze spava najlepsie v kociku vonku, tak som ho dala spat do izby, kde som otvorila okno, spal tam dve hodiny a na teplomeri ukazovalo 14 °, bol dobre obleceny, zima mu nebola, len teraz citam, ze sa to nesmie, lebo kiahne sa stiahnu pod kozu a vsetko mozne zle sa potom moze stat 😭 aj vcera tak uz spal 😒 teraz ai nadavam, ale co som citala clanky o kiahnach, nikde to nespominali, ani dr nepovedala 😩 az mama mi to dnes povedala, ked prisla a maly spal v tej izbe.... nahnevana som teraz na seba a bojim sa, aby sa mu priebeh neskomplikoval teraz. Inak to znasa velmi dobre, ani teploty nemal zatial, kiahne ma od nedele.
Myslite, ze som to totalne posrala? 😧
Neboj sa, keby to bolo také strašné a vážne, tak by sa všade písali upozornenia a určite by to spomenula aj doktorka. To, či bude mať dobrý alebo zlý priebeh nezávisí od toho či si naobliekaný pospal v miestnosti kde bolo 14°.
Nikdy som o tom nepočula, že sa stiahnu pod kožu, nie je to blbosť?...malému ale zima nebola, veď bol naobliekaný.
Odporúča sa byť v teple, aby to skôr vyšlo von, ale nie, že sa to skomplikuje. Kľud.
Jasne, bo každa jedna kiahňa má svoj minimozog, minisenzor na chlad a minivôľu, takže sa svojvoľne rozhodne, že sa stiahne pod kožu, keď zaregistruje zimu :D
Asi by si mala menej čitať badateľ botka net

Nie, nic si neposrala. Dieta sa dobre vyspalo, zima mu urcite nebola, to by sa ozvalo ak by mu nebolo pohodlne