icon

Dieťa s kiahňami v chlade: Ako postupovať?

15. jan 2025

Ahojte, pol rocny syncek ma kiahne a ja som vobec netusila, ze kiahne sa nesmu podchladit no a kedze spava najlepsie v kociku vonku, tak som ho dala spat do izby, kde som otvorila okno, spal tam dve hodiny a na teplomeri ukazovalo 14 °, bol dobre obleceny, zima mu nebola, len teraz citam, ze sa to nesmie, lebo kiahne sa stiahnu pod kozu a vsetko mozne zle sa potom moze stat 😭 aj vcera tak uz spal 😒 teraz ai nadavam, ale co som citala clanky o kiahnach, nikde to nespominali, ani dr nepovedala 😩 az mama mi to dnes povedala, ked prisla a maly spal v tej izbe.... nahnevana som teraz na seba a bojim sa, aby sa mu priebeh neskomplikoval teraz. Inak to znasa velmi dobre, ani teploty nemal zatial, kiahne ma od nedele.
Myslite, ze som to totalne posrala? 😧

viestta
15. jan 2025

Nie, nic si neposrala. Dieta sa dobre vyspalo, zima mu urcite nebola, to by sa ozvalo ak by mu nebolo pohodlne

zojanka
15. jan 2025

Neboj sa, keby to bolo také strašné a vážne, tak by sa všade písali upozornenia a určite by to spomenula aj doktorka. To, či bude mať dobrý alebo zlý priebeh nezávisí od toho či si naobliekaný pospal v miestnosti kde bolo 14°.

ina2405
15. jan 2025

Nikdy som o tom nepočula, že sa stiahnu pod kožu, nie je to blbosť?...malému ale zima nebola, veď bol naobliekaný.

kavasmliekom
15. jan 2025

Odporúča sa byť v teple, aby to skôr vyšlo von, ale nie, že sa to skomplikuje. Kľud.

thirstymonk
15. jan 2025

Jasne, bo každa jedna kiahňa má svoj minimozog, minisenzor na chlad a minivôľu, takže sa svojvoľne rozhodne, že sa stiahne pod kožu, keď zaregistruje zimu :D

Asi by si mala menej čitať badateľ botka net