Dieťa s príznakmi Covid-19. Kto zostáva v karanténe?
Ahojte, mýlim sa, alebo keď ma dieťa príznaky korony, do jeho negatívneho testu PCR sú s ním v karantene všetci obyvatelia domácnosti, alebo až po pozitívnom výsledku?
Ďakujem
Podľa vyhlášky až keď budete kontakt potvrdeneho pozitívneho. Avšak ja som sa nakazila od kolegyne, ktorá bola kontakt kontaktu, mala možnosť HO a odmietala to.
Jej manžel sa nakazil od kolegu, ktorý chodil do prace 3 dni, co sa zle cítil, až potom išiel na Ag. Manžel sa hlásil na PCR, kým dostal termín a výsledok, ja som sa nakazila od kolegyne, ktorá už mohla byť doma. Ona je ok, ja mam po covide problemy. 5 clenna rodina sme si to odovzdali, syn má tiež problémy. Je to na každého zodpovednosti, ako sa k tomu postaví.
@bets ano, je mi to jasne. My nikam aj tak nechodíme, max do potravín 2x do týždňa. Dnes sme boli na antigen, ten je negatívny. Nemáme istotu, ci bol syn s pozitívnym, tak som len zisťovala co a ako, ak by bol
@vierocka888 prihlás ho na PCR a uvidíte. Aké má príznaky? Moje deti mali rôzne, napr. len nádchu, alebo teplotu 38 a bolesť rúk a nôh, alebo len únava, až po par dňoch niekomu to odznelo a nič, niekomu sa zhoršoval stav. Každý z nás úplne inak.
@bets nas ma silnú nádchu a kasel, unaveny je. Ja som tehotná, tak som ho radšej chcela dať otestovať, hlavne ked viem, že v triede majú chlapca co ma pozitívnych rodičov a bol v skolke, kym na to prisli

@vierocka888 az po poz.teste