icon

Dieťa už tretí týždeň odkašliava a má hlieny

sollita9
13. apr 2017

Dobry den mile mamicky.
Chcem sa Vas skusene zienky opytat, co mam robit ked mala je uz treti tyzden zahlienena a ma hlavne vecer dost drazdivy kasel. Nechceme jej davat ATB,ani starsej,aj ta je teraz zahlienena,nakazila sa zrejme od mladsej. Pomoze nam ked si zozenieme detsky inhalator (vincentka)?? A ak ano, tak je lepsie uplne novy alebo aj od ruky? Prip. aku zn. by ste odporucali. Dakujem za kazdu radu.

janickadr
13. apr 2017

@sollita9 Na tvoje otazky neviem odpovedat, ale neda mi podotknut, ze chudatka deti. Ak su chore obe, a uz tak dlho (minimalne teda jedna z nich), zda sa, ze atb potrebuju a celkom slusne ich neadekvatnou liecbou trapite, jedna uz mohla byt aj vyliecena a ta druha nemusela ochoriet...

boborko
13. apr 2017

Na toto nemám slov.Akoze tri týždne máte choré deti a idete ich liečiť vincentkou????Vaše deti potrebujú antibiotiká nci sa vám to páči či nie zrejme majú v tele zápal.ale vam by sa asi tiež niečo zišlo

sipcek
13. apr 2017

Vincentka je fajn,inhalator tiez v pohode aj od ruky,mne by to osobne nevadilo ked sa vysterilizuju casti.S atb by som to ale radsej skusila,aspon dat vysetrit crp v krvi.

misscelaneous
13. apr 2017

moja dcera po tyzdni takychto kaslov a hlienov (v noci ich od kasla vracala niekolkokrat) dostala atb. treti den sme boli na pohotovosti, tam nam dali len fenistil a kalciovy sirup, po dvoch dnoch sme sli pediatricke, lebo to neprechadzalo, popocuvala povedala, ze uz to sedi na prieduskach a pridruzila sa bakterialna infekcia. berie summamed a pamycon, dva dni a krasne to prechadza a prespime konecne noc bez vracania a dusenia. tiez sme sa chceli tomu vyhnut, antibiotika urcite netreba davat halabala, no zas sa im netreba branit, ak su naozaj potrebne. SPrav dcerkam domaci CRP test aspon. Ak si rozhodnuta, ze nie atb, v zaciatkoch nam pomohla inhalacia solneho roztoku (kupili sme v lekarni fyzio roztok, potom som zarabala 10g obycajnej soli na liter vody prevarit, vychladnut a do zvlhcovaca, sice som ho tym asi odpalila, ale ked sa jej lepsie dychalo 🙂, fenistil , kalciovy sirup, vela cecka a decka vitaminov, mucosolvan, sinupret. A dufajte, ze to neprejde do laryngitidy alebo zapalu pluc a priedusiek. A aspon zavolajte lekarovi, co poradi, aj na detskej pohotovsti alebo ak mate doveru, tak oni maju lekara na telefone nonstop, zas na druhej strane, ist do cakarne chytit dalsiu pliagu tiez nemusi byt riesenie.

sollita9
autor
13. apr 2017

boborko,ja deti netrapim,mladsej sa to teraz znova vratilo,uz to bolo celkom fajn...boli sme aj u lekara,vyzeralo to uz s nou lepsie,no teraz sa to zrovna vratilo. Boli sme aj na krcnom,no skor starsej odporucila dr. Atb,mladsia vraj ok,tak uvidime,ak sa nezlepsi tak, pojdeme znova ale k pediatrovi a nech jej spravi crp,alebo kupim v lekarni a ak budu zle vysledky tak nasadime uz lieky. Poriesime najme inhalator, pomaha na uvolnenie hlienov. To tie deti stale nieco chytia v tom kolektive. A ano papaju mispulnikovy sirup, uz aj koloidne striebro davame, cmulacie vitaminy, vit.D musim nastavit pravidelne. Uz nech je letoooo...a teplucko.🙂

sollita9
autor
13. apr 2017

Zabudla som podotknut ze uz konecne prelievame nostek aj slanou vodou, starsia uz vie,mladsia sa este bojka.