Dieťa v karanténe a škôlka

3. feb 2022

Ahojte. Potrebujem poradiť ohľadom karantény. Dcerka chodí do MS, mužovi dnes prišlo, že je pozitívny podľa PCR z utorka. Mala ide do karantény oddnes. Koľko dní musí byť v karanténe, keď ju nechcem dávať testovať? Stačí tých 5 dní, ak nemá príznaky? Môže ísť na 6. den (utorok) do MS? Ma niekto skúsenosť? Ďakujem.

alenah31
3. feb 2022

Karanténa je 5 dní, ppokiaľ bude aj na 5 deň bez príznakov môže na 6 deň úplne v pohode to škôlky.

dzina007
3. feb 2022

Minimalne musi byt doma kym vam (muzovi popripade aj vam) neskonci karantena. Ale vacsinou v okoli co mam deti ostanu pozitivne tak na 5ty den od kontaktu tak aspon domacim testom by bolo vhodne otestovat lebo uz je to na tom uvazeni ci idete riskovat ze odpalite skolku.

mirka807
3. feb 2022

Presne ako pise @dzina007 moja sla na pcr test na 11 den a az vtedy vysla pozitivna . Takze sa to cele natiahlo a bola doma . Takze aspon doma pretestovvat ked ju nechcete dat na pcr na daky 7 den

nikpa
3. feb 2022

5 dní ale je viac než vhodné predtým ako ju dáte medzi ostatné deti, pretestovat.

autor
3. feb 2022

@nikpa Antigenom ju dám otestovať, už testujú krátkymi paličkami. Len keď bola pred pol rokom na PCR, tak jej v nosteku poblizili a malá má odvtedy hrôzu z tých dlhých paličiek. Preto by som sa chcela PCR testu vyhnúť.

nikpa
3. feb 2022

Jasné, chapem. Tiež mám doma škôlkara, raz ho testovali a mal z toho hrôzu. Ale keď navštevuje škôlku dala som ho, nerada by som bola aby tam nakazil ostatné deti.

mery34
3. feb 2022

Omicron tie antigény až tak veľmi nechytajú - vlastná skúsenosť

minutka
3. feb 2022

@mery34 nas ag zachytili. Domace samotesty. Vsetkych troch. Velmi jasne

nevenka
3. feb 2022

@mery34 nam hej 😉

luliu
3. feb 2022

Musí byť v karanténe, kým neskončí karantena vám, aj keď jej vyjde negat test

angela85
3. feb 2022

Veď v pondelok môže ísť normálne do škôlky,vtedy bude končiť aj mužovi,ale hlavne keď muž za posledných 24 hodín už nebude maťpríznaky,inak bude mať karanténu ako manžel,ale určite ak sa bude dať tak ju otestujte aspoň doma,nám ukázali testy veľmi jasné a keď nie,tak nech je aspoň na 100% zdravá,ale si myslím že do nedele to môže kľudne dostať,ak to náhodou nedávno nemala. Väčšinou čo vidím tak sú za chvíľu choré celé rodinky,ale väčšinou klasika nádcha,možno 1-2 dní zvýšená teplota a kašeľ.

autor
3. feb 2022

@mery34 ani muža tie samotesty nezachytili. Robila som mu asi 4 testy - dva boli zo slín a dva normálne. Stále bol negatívny, tak sme mysleli, že má len nádchu.

autor
3. feb 2022

@angela85 ja plánujem aspoň AG test v MOM cez víkend. Ja som očkovana, úplne bez príznakov, na mňa sa karanténa nevzťahuje. Muž mal príznaky od soboty, samotesty všetky negatívne, tak sme mysleli, že len nádcha. Tiež ockovany. Ale doktorka chcela aj PCR test a ten bol pozitívny. Mala je úplne bez príznakov. Žiadna únava, kašeľ, sopel.

autor
3. feb 2022

@luliu viem, že musí byť v karanténe pokiaľ je posledný člen v domácnosti v karantene. Len som potrebovala vedieť, či musí mať PCR test, aby mohla ísť po 5 dňoch do škôlky ak nemala žiadne príznaky.

luliu
3. feb 2022

Nie