Dieťa vypľulo Nurofen a teplota neklesá
Ahojte potrebovala by som poradiť malý ma teplotu a pred hodinou som mu podala nurofen 5ml a väčšinu vyplul .Teplota mu nejak neklesá mam mu dat druhý krát plnú dávku? Alebo len polku ? Netuším koľko toho mohol prehltnúť
U nas Panadol mame, kupila som na sviatky preistotu.
Mojim detom Nurofen sirup zabera viac ako panadol. Aj davkovanie je tak, ze pri sirupe panadol je 2xviac ml ako pri nurofene. Mojim panadol ani nechutil.
Davkovanie mas urcite dobre, 5ml 3,5r urcite staci. Presnejsie sa da podla vahy prisposobit mnozstvo, kolko moze na 24h. Tusim ak ma 15kg, tak 15ml na den...co je tych 5mlx3denne.
Ked vyplul, tak si mu mohla dat polovicu davky teda 2,5ml.
Ak do 30min.by vygrcal, mozes dat znovu celu davku.
Nepodala by som dalsiu davku, najskor po 4h paracetamol, kedze nevies kolko babo spapalo. Skus zrazit mechanicky... vyvetrat miestnost, zabal, zemiak surovy rozrezany na zapastie.
Nurofen sa podava polovica vahy kazdych 8h, alebo kazdych 6h, ale nie polovica vahy, vtedy menej. Na stranke acd, zadas vahu dietata a kolkokrat do dna chces podat ci 4x alebo 3x na napise ti kolko podat. Mne fungovalonu dcerky nedavno polovica vahy a krasne to vydrzalo 8h. Ak stupa ako som pisala najprv zrazat mechanicky, az tak podavat liek s inou ucinnou latkou. To mi aj pediatrícka povedala.
daj mu cipku
nurofen jedna cipka, paralen cipku a pol tiez mam 3,5 a stale davam cipky sirup by som do nich nedostala
@orangiiina su nurofeny s roznym obsahom ucinnej latky, stovka, dvestovka...
3.5 rocnemu dietatu mozes: rozpucit paralen tabletku (detsku podla váhy) na prášok, zmiesat s troškou práškového cukru a čajíkom na lyzicke a šup do pusy a zapit cajikom. Nám tak dávali Lebo sirupy neboli...
@lindusss2016 dávkovanie je spravne a určené na danú fľaštičku, ktorú ma.
@orangiiina ved to ja viem, ty si pisala, ze dala malo, co sa neda usudit len na zaklade jednej informacie, ze dava 5 ml, ak nevies, aky silny nurofen ma.
@euka210 davkovanie je vzdy podla obsahu ucinnej latky! Mas asi slaby panadol, mozno 125 mg a nurofen mas 200 mg. Treba citat tie letaciky, nie je to tam pre.srandu. ako mozes napisat, ze davkovanie je tak, ze z panadolu treba dvojnasobok? Zeny, nehnevajte sa na mna, ale pri tak dolezitej veci ako je davkovanie liekov treba naozaj pouzivat rozum. Zaklad je poznat obsah uvinnej latky v danom lieku. Raz kupis paralen 125, ale nabuduce uz mozes kupit 250, tak to je sakra rozdiel
@lindusss2016 čo rýpeš. Dala potom fotku rovnakej fľaštičky, z akej som včera dala ja svojmu dietatu. A na dávkovaní na obrázku, ktoré som jej poslala, je písané 20mg/ml. Či si to už autorka prečítala alebo skontrolovala na svojej fľaštičke, už nie je problem. Každá hádam vieme, že sú lieky od rôzneho veku a váhy. Podľa toho, čo písala, mi sedelo toto dávkovanie na daný Nurofen s obsahom lieku.
@orangiiina nerypem, upozornujem na dolezitu vec, aby nedoslo k predavkovaniu dietata.
@lindusss2016 ako sorry, ale nepisem o tabletach pre deti, ale sirupe....mam skusenost, ze pri sirupe pre deti Panadol a Nurofen v rovnakom veku a vahe to tak bolo...panadol 10ml trebalo a nurofen klasika 5ml, lebo som ich chcela striedat pri vysokej horucke.
A ze dospely pise pri panadole pri 500mg 2tablety, Ibalgin 400mg 1 tableta.
@euka210 aj sirupy maju rozny obsah. Nemozes urcit davkovanie takto vseobecne. Treba si rozmysliet, nez zacnes takto radir. Ved to moze citat nejaka matka, ktora si to ani neuvedomi a na zaklade tvojej rady oredavkuje diwta
@lindusss2016 upozozornila si ma, že neviem aký Nurofen sirup použila. Existujú dva druhy sirupov: od 3 mesiacov a od 6 rokov.
O iných nemám žiadne info, ale rada sa nechám opraviť, ak ešte existuju aj dalsie. Budem múdrejšia.
Takze ak citala v návode, že ma podať pre jej 3,5 ročne dieťa 5 ml, myslíš, že mohla citat návod lieku, kotry je určený od 6 rokov?
@orangiiina pevne verim, ze kazda matka davkuje lieky podla vahy a nie podla veku 🙏 momentalnr je celoeuropsky vypadok antipyretik pre deti (mozno uz nie, neviem, este pred dvoma tyzdnami bol problem zohnat lieky), normalne ti predaju aj v lekarni lieky od 6 rokov pre mladsie deti, ja nepoznam vahu jej syna. Nemusi to ani citat v letaku, kazda lekarnicka jej poradi, ako davkovat.
@orangiiina presne tak, ja pouzivam uz 10r sirup nurofen od 3mes do 12r pre deti, neskor zacali vyrabat aj od tych 6r, tak uz sa ma pytaju aky chcem. Ine nie su.
@lindusss2016 tak ako uz pisala mamicka vyssie, je to sirup od 3mes.do 12r a tam je 5ml.
@lindusss2016 myslis ze si nikto neprecita navod kym poda dietatu liek ci co?
Ja som manzela vratila do lekarne, lebo mi do auta priniesol nurofen od 6r a nie 3mes.ako som potrebovala...ale on nema o tom prehlad 😁
@euka210 ano bola som rano s malym aj na pohotovosti a vraceli mi ze mam mu davat tych 5 ml . Vcera mu teplota nechcela klesnut kvoli tomu ze ho vyplul inak mu tych 5 ml zabera . Nakoniec som mu spravila zabaly teplota klesla este mal rano ale uz je to v pohode zatial
@euka210 bohuzial, ale myslim, ze vela ludi necita letaciky. Verim, ze medzi matkami sa najde len male percento, ktore si to neprecitaju, ale najde sa

Postav ho do sprchy, od nôh po krk sprchuj pár minút vlažnou vodou a teplota rýchlo klesne. Po 6 hodinách podaj ďalší Nurofen.