Dithiaden pre ročného chlapčeka
Ahoj mamičky, môj malý má 14 mesiacov a už istý čas máme problémy so spánkom. Večer ho dám normálne spať a potom sa zobudí v noci a je aj 3-4 hodiny hore a vkuse plače.. cez deň tiež veľmi nespí tak Max hodinku až hodinku a pol poobede.. dalsie zúbky mu momentálne nejdú , bruško ho neboli... Ja neviem už čo s ním. Dnes má zastavila suseda, ktorá býva vedľa nás a veľmi to pocuje cez stenu. Poradila mi dať mu na noc ditiadem.. robili ste to niektorá ? Pomohlo? Koľko z tabletky sa môže dať takému malému dieťaťu? ... Veľmi neosm zástancom takýchto liekov, ale už si fakt neviem dať rady.. není normálne, aby tak málo spal.. a ja už som tiež na prášky , lebo som nevyspata a nervózna
@lenuska9999 urcite mu nedavaj dithiaden len tak.
@lenuska9999 och to nemozes mysliet vazne.!Moze mat napriklad nocny des alebo nieco ine ho moze trapit.
@lenuska9999 tiez by som skusila Nurofen. Dithiaden len tak nie.
Veď to, že ja nesom zástancom takýchto liekov .. len tiež už neviem čo robiť keď mi tu susedia búchajú vnoci na stenu.. akoby sa dalo dieťaťu rozkazat aby bol ticho.. rozmýšľam či s tým neísť k lekárke
Nepchaj do neho žiadne lieky. Suseda nech si hentake múdrosti nechá pre seba. Normálne ju pošli do kelu. Áno deti revu, lebo sú to deti
Nedávala by som ani nurofen ani dithiaden. Kúp susede balenie, nech si ho dá ona a drichme a neotravuje
máš veľmi prajnú susedu.V žiadnom prípade dithiaden
@lenuska9999 ak mu dáš dithiaden či niečo iné za istý čas to určite prestane zaberať telo si zvykne a budeš na tom horšie lebo nebude rovnako spat a bude plus závislosť na lieku
@lenuska9999 susede zase ty porad stuple do usi 😉
@lenuska9999 skús vyhľadať spánkovu poradkyňu,pomohla už veľa detičkam
Svojvoľne dávať dieťaťu takého lieky ,pre pána Jána 🙈
Ďakujem baby za info a rady
@lenuska9999 nuz, suseda ma smolu. nenadrogujes si kvoli nej dieta. niektore babatka su take a nepomoze nic len vyckat toto obdobie a ono to prejde same ... pripadne teda konzultovat s lekarkou. co mam ale skusenost a to sme mali aj diagnozy ktore mohli suvisiet tak spanok ziadneho lekara nezaujimal
@lenuska9999 Nech si da suseda dithiaden, ked nemoze spat. To su aj tak lieky na predpis, takze s nimi treba opatrne a su urcene na nieco ine, to, ze je po nich clovek ospaly, to je "len" vedlajsi ucinok.
No...ja už som od babiek počula aj vodku do fľašky... veď to nie je ich dieťa.
Dithiaden je proti alergiám. A vedľajší účinok je oblbovak. Určite nie. Akože používa sa. Bohužiaľ. Keď sme boli so synom v nemocnici tak som zistila že tam systematicky deckám pichajú dithiaden. A keď som pýtala vysvetlenie, tak mi sestrička povedala no že potom sú tie detičky take kludnejsia a lepšie znášajú pobyt v nemocnici. Skoro ma vystrelo... oni ich oblbovali aby bol kľud.
@lenuska9999 my sme s tym presli zubky nemusia byt vidno....ja som dávala nurofen alebo fenistil kvapky pred dithiadenom mám veľký rešpekt terazz som vahala dat a to mi lekárka odporučala ale.to.mame 2r7m je to len obdobie....nam pomahalo ukľudniť malu ze cez tv(wifi) som jej pustila pesničky detské bez zvuku a uplne stahla svetlo obrazu
@lenuska9999 v žiadnom prípade nie. Je to len obdobie ktoré ako prišlo tak odíde. Viem že to je náročné ale vydržte. Pokiaľ je zdravý a v poriadku, nič ho nebolí tak to prejde.
@lenuska9999 mozno to nie je normalne ale v ziadnom pripade dithiaden. Skus sa opytat v lekarni, existuju aj prirodne produkty na upokojenie nerv.systemu. Pokial nevies pricinu tak to neprekryvaj liekmi ako dithiaden. Moje obe deti spavali velmi zle, trvalo to 3 roky- bolo to hrozne, ale treba vydrzat a badat a skusat najst pricinu.
@lenuska9999 je to 1. na predpis, 2. na alergie, 3. určite nie pre bábätká, 4. návykové, 5. obrovské svinstvo, no a nakoniec 6. tak akurát možno pre tú tvoju susedu a nie tvojho drobčeka...
Skús zapnúť biely šum .. nám to v tých najhorších časoch velmi pomohlo
@taskataska
@lenuska9999 Taskataska to samozrejme myslela ironicky. :D Zubky vedia boliet aj slho otedtym, ako realne napuch e dasienko a prerezu sa von. Bolestive je to tlacenie zubku o dasno vo vnutri.
Nepomohlo by, keby si si ho dala k sebe do postele? Vzacsa tieto problemy s nocnym "rosambom" maju rodicia, ktorych deti spia same v postielke a pocas obdobia separacnej uzkosti (sedi na vas vek) si sami sspolu s nocnym desom nevedia rady. Ja som mala maleho u seba aked mal toto obdobie, zobudil sa vydeseny s revom, nahmatal ma ruckou a hned zaspal dalej

Ty nevieš,či nejdú zúbky....určite dithiaden by som nedávala,skús nurofen sirup na noc....treba nájsť príčinu plaču,nie tlmiť silným liekom