icon

Ditustat pre dieťa

vikinecka5
24. sep 2023

Ahoj som tu nová a chcela by som vedieť dávam malému sirup distusat veľmi kašle strašne ho dusi ale po sirupe je strašne ospalí a bojím sa neviem či mu ho mám dávam alebo prestať ďakujem za radi vopred

evelynka86
24. sep 2023

@vikinecka5 a ten sirup mu zabera? Nemozes ho vymenit za nejaky iny?

vikinecka5
autor
24. sep 2023

@evelynka86 zaberá mu hlavne v noci aspoň sa vyspí lenže on je celí deň unavení tak neviem či sú to nežiaduce účinky 🫤neviem no či mam prestať alebo dávať keď mu dávam mucosolvan junior tak ho dusí že sa stoho povracat chce a v noci mu to nedá spať

tani777
24. sep 2023

A aky ma kasel? Ma hlieny,chrci mu to tam,alebo ho len dusi suchy kasel? Ak ma hlieny,treba ich nariedit,cize cez den davat napr.ten mucosolvan a dostatok tekutin popritom..ale mucosolvan najneskor o 16tej-17tej,aby ho v noci nedusilo..
Ak ma suchy kasel,ziadne hlieny,tak napr.ten ditustat alebo nieco ine na zastavenie kasla,celkom fajn je aj paxeladine na toto..len tieto sirupy posobia utlmujuco aj celkovo na organizmus..pripadne este stoptussin je fajn 🙂

vikinecka5
autor
24. sep 2023

@tani777 aha tak skúsim má aj nádchu tak ma aj hlieny o 16tej mu dám mucosolvan a použijem odsávačku dr povedala že ktomu mám dávať aj fenistil len aby vnoci mal pokoj myslím že ten mucosolvan mu spôsobuje horší kašel

elanor
24. sep 2023

@vikinecka5 a to si precitat pribalovy letak? Zistis tam jak zlozenie, tak aj neziaduce zcinky.
A nieje nic nenormalne, ze niektore lieky obsahuju nejake oblbovaky, takze je bezne, ze je po nich clovek trochu ocapeny. On je aj ocapeny uz zo samotnej choroby. Ved ho daj spat. A co? Ulavi sa mu, oddychne si aj chorobu lahsie zvladne.
Hlavne ziadne zbytocne stresy a nehladam problemy tam kde niesu.

jesenzima
24. sep 2023

@vikinecka5 ak mu sirup pomáha, pár dní prespatych, ospatych zvládnete. A spánok mu pomôže aj rýchlejšie vyzdravieť ...

tani777
24. sep 2023

@vikinecka5 mucosolvan davaj len cez den,poslednu davku nie neskor ako o 16tej,lebo ten riedi hlieny..

vikinecka5
autor
24. sep 2023

@elanor nechám ho spať aj som čítala tie nežiaduce účinky len niesom zviknuta že je taký on je živý chlapec ktorého za normálnych okolností nie a nie uspať a teraz je taký že celý deň spí že až kontrolujem či vôbec dýcha iba sa bojím 🫤tak som potrebovala radi či je to Ok že takto prespí

mogaa
24. sep 2023

@vikinecka5 ty tiež pri chorobe negruntuješ byt ani nejdeš cvičiť spartakiádu.....si zober seba keď si naozaj chorá, tiež si unavená a chce sa ti spať alebo aspom ležať...je to uplne v poriadku, tým že spí telo si oddýchne a ďalej bojuje....večer nahrej kapesník,daj naň teplú masť, prilož na hrudník a na to sáčik alebo uterák.....samozrejme vyvýšená hlava je základ,taký polosed....toto mu môžeš robiť aj cez deň, naozaj sa mu uľaví...

anavixy
24. sep 2023

A akoze pri ditustate ti vadi ze ho uspáva a uz pri fenistile (ktory vobec nie je urceny na infekcny kasel a nadchu) to to vadit nebude? Hlavne mu na noc nedavaj aj ditustat (ked ho teda uspava) aj fenistil. Mucosolvan moze sposobit aj este vacsie zahlienenie alebo drazdenie na kasel, ked mas pocit, ze mu nerobi dobre, tak ho nedavaj. Nenapisala si alebo som nevidela, ze kolko ma syn rokov (do 2 rokov sa mukolytika nemaju vobec podavat na bezny kasel). Zaklad je vefiet aky ma dieta kasel, ak vlhky a dobre vykaslieva, staci mu dat na noc antitussikum, ak suchy, mozes davat antitussikum aj cez den, ak vlhky s tszkym vykasliavanim mozes davat napr sinupret cez den a na noc antitussikum.

elanor
24. sep 2023

@vikinecka5 ale teraz niesu normalne okolnosti. Je chory.
Ty si aka ked si chora? Boli ta hlava, mas pocit, ze ti niekto tresol panvicou, stipu ta oci, boli ta hrdlo, tak ze ti nechuti jest/pit, a nevladzes ani rozpravat. Si unavena na smrt.
To iste alebo podobne sa citi tvoje dieta.
A dalsia vec, ked ma po Mucosolvane vacsie zachvaty kasla, tak naco mu to chces davat? Lebo niekto na MK pisal, ze mu pomohlo? Nuz kvapociek a sirupcekov je na trhu milion, a kazdemu zabera nieco ine. Vsetko je to cisty pokus - omyl. Mas vyskusane, ze mucoslvan nie, tak ho nedavaj. Mas odskusane nieco ine, ze ucinkuje, tak davaj to.
A este jedna vec, po ditustate je spavy, to robis hysaky. Ale ze je spavy aj po fenistile, to ti zahadne nevadi. Lebo, ano, aj po fenistile je to normalne, ze je clovek otapeny.
Jaaj, to neva, lebo to je vecer, a lepsie sa mu zaspi, rychlejsie a chrape celu noc...
Takze hlavne vecer nekombinuj a nezdvojuj davky oblbovakov.
To by ma ta malo trapit viac, nie to co riesis.

ankare
24. sep 2023

@vikinecka5 možno je ospaly aj z choroby. Nechaj ho spat čo najviac. Ak mu zaberá, dávaj mu ho. Veď to len pár dní bude trvať. Hlavne v noci nech kľudne spí. Skoré uzdravenie!

vikinecka5
autor
24. sep 2023

@ankare ďakujeme❤️🤞

vikinecka5
autor
24. sep 2023

Jasné že viem že aké to je byť chorá lenže on je chorí už 7 dní a dr mu dala piatok antibiotiká lebo crp bolo nízke tak mu spravila výter z hrdla až vtedy mu dala po výsledkoch antibiotiká dávala som mucosolvan junior nepomáhal kaslal viac dr odporučila sinupret keď som začala tak začal byť strašne ospalí a zvicajne aj keď je chorí tak je hrávi a živy chlapček iba niesom zviknuta že je takíto že sám zaspinka aj na celý deň a aj keď sa zobudí tak je stále ospalí že kontrolujem či dýcha sinupret mu dávam iba 2ml 9teho piatok bude mať 2roki chcem aby bol na narodeniny zdravý a veselí🥹nič viac a fenistil kvapky mu dávam iba raz dr povedala že musí lebo ma nádchu pýtam si iba radi od matky ktorá je skúsená keďže je to iba moje 1dieta a posledné nechcela by som mu zle predsa je to moje bábo😭musím mať trpezlivosť predsa antibiotiká účinkujú až o 3dni ako viem uvidíme ale ďakujem za radi všetkých matiek

elanor
24. sep 2023

@vikinecka5 ved to je v poriadku. Len nemozes cakat zazraky za 5 min.
ono aj tie ATB nez zaberu, a uvidis prve znamky zlepsenia, je na niekolko dni.
O sirupoch to plati duplom.
Sinupret inak nieje od kaslu, ale na zriedenie hlienov z dutin, aby ich lahsie vysakal.

Ono kazda choroba je ina. Na vonok sa ti to moze zdat to iste, ved pokazde ma len sople / nadchu apod. Ale kazdy ten priebeh moze byt iny. Raz bude culy, vesely, inokedy bude unaveny a spavy. Jedno i druhe je pri chorobe normalne.
Hlavne sa nicoho neboj, nelakaj, rozvahu do hrsi, hlavu hore, nadych-vydych, dobre bude 😉

vikinecka5
autor
24. sep 2023

@elanor Ďakujem😊To mi pomohlo aspoň na ten pokoj 🤞

anavixy
24. sep 2023

Fenistil FAKT nemusi lebo ma nadchu.