Dlhodobá teplota u 7 mesačného chlapčeka

zlatusik28
14. jan 2011

Ahojte, neviete mi niektorá poradiť? Môj malý má 7 mesiacov a už 2 mesiace má teploty, teda jeden večer má 37,5, na druhý deň nemá, na ďalší zas 38, potom aj tri dni má po 37,3, potom ďalší deň nemá a takto sa strieda... Chorý nie je, žiadne soplíky, ani kašeľ, ale má trochu naliate ďasná. Aj si myslím, či to nie je zo zúbkov, ale sa mi to vidí už nejako dlho ☹ Zatiaľ žiaden zúbok nemáme. Staršiemu synovi sa prerazávali zúbky ani neviem kedy, a teraz úplný opak. Pred 2,5 mesiacmi sme boli aj operovaní (hlávka), ale nemyslím, že to má z toho, pretože keby mal niekde zápal, tak by boli teploty vkuse, či nie?

nina88
14. jan 2011

Ahoj, ja osobne by som to nepodcenovala a dala urobit CRP testy, ci nema v tele zapal... 38 je uz trocha moc na zuby si myslím. Urcite bez k doktorke.

renabr
14. jan 2011

A detská doktorka ti čo povedala? Toto je otázka na lekárov, nie tu na ženy podla mna...Ja ti viem povedať len tolko že by som zašla určite k lekárovi a ked ma odbije jeden tak by som šla za dalším...kým by nezistili prečo má teploty tak dlho...

zlatusik28
autor
14. jan 2011

Lekárka mi povedala, že to budú asi zúbky... Ja viem,že žiadna mamička mi teraz nepovie diagnozu, ja len či niekto sa s tým už stretol. K lekárke chodíme každé 3 týždne, a stále to isté, že zúbky, celého ho skontroluje a nič.

bosoriak
14. jan 2011

Tiez by som sla k lekarovi, 2 mesiace su velmi dlho a 38 je pre mna uz celkom dost teplota.
Ma aj nejake ine priznaky? Malatnost, nechutenstvo, hnacky alebo zapchu, zly spanok, podrazdenost... Vsetko to moze znamenat rozne ochorenia. Urcite chod k lekarovi, nech ti ho aspon pozrie.

bosoriak
14. jan 2011

No uz som si vsimla aj tvoju odpoved 🙂 Robila mu lekarka aj CRP, nejake krvne testy, vytery? Ak nie, mala by.

zlatusik28
autor
14. jan 2011

krvné testy mu robili ešte v nemocnici pred dvoma mesiacmi, ale odvtedy nič, ani výtery. A iné príznaky nemá, pekne papá, aj celkom pekne spinká, len je niekedy trocha nervozny a všetko hryzie, určite mu idú zúbky, len neviem, či tá teplota k tomu patrí...

heninr
16. jan 2011

A kedy mu vecer merias teplotu? Medzi 17-19h sa nema merat, vtedy je zvysena.

koniarova
19. jan 2011

Krv a moč mu brala pred dvomi mesiacmi? A tá tvoja dr. je kompletná 😠 ? To je taký problém spraviť základné odbery? Nenechaj sa odbiť. Preboha, veď mu operovali hlavu. Radšej stresuj a žiadaj tie základné vyšetrnia.Neubudne z nej. Dva mesiace je teda dosť dlhá doba.