icon

Dlhodobá teplota u bábätka

karin1811
13. apr 2014

Ahojte maminky... Moja 9-mesačná dcérka má dlhodobo teplotu.. 27.februára to začalo dusivým kašľom a teplotami. Liečili ju antibiotikami Cefzil 9 dní+ Stoptussin, Calciový sirup, Fenistil, potom Mucosolvan, Pamycon a Probiotiká (celý čas teplotovala okolo 38-budem uvádzať nameranú teplotu, meriam v konečníku, viem, že sa odčítava z nameranej teploty 0,5). Dva týždne nato chytila nejaký vírus, prejavilo sa to 3-dňovým vracaním, nechcela jesť, no našťastie pila. To mala teplotu 38,3. Víkend na to teplota vyšla na 38,9, prerezával sa jej zub, potom teplota znova poklesla. Okrem toho, u krčnej bol nález v hrdle, že ho má červené, ale že sa mi nevie jednoznačne vyjadriť či to začína angína alebo len nejaký vírus a doporučila antibiotiká Klacid a RTG pľúc. Naša detská lekárka predpísala Klacid s tým (ako sa mi neskôr vyjadrila, že dúfala, že teplota zmizne) a RTG pľúc bolo v poriadku. Klacid brala 5 dní no teplota stále pretrvávala s tým, že ráno ju máva 36,9-38,3 a tie veľké rozdiely sú väčšinu dní v priebehu dvoch hodín býva rozdiel aj vyše 1 stupňa.. Hospitalizovali ju kvôli tým teplotám, porobili všetky možné vyšetrenia (okrem CT asi všetko) všetko mala negatívne s tým, že je to nejaký vírus, nasadili antivirotiká Isoprinosine, ktoré brala dva týždne (teraz v piatok ich dobrala) a teplota je stále siedmy týždeň!!! Dokonca včera celý deň 38,1-38,3 a dnes cez deň dobre (ráno 36,5, poobede 37,4) a dve hodiny na to 38,4 takže šlo to zas vyššie.... Majú ju hosp. pravdepodobne v MT a hľadať ďalej, čo jej môže tú teplotu vyvolávať.. Chcem sa vás spýtať. Máte niektorá skúsenosť s takto dlho pretrvávajúcou teplotou? Na moju otázku, čo to môže byť, mi pani doktorka povedala, že to je celá pediatria.. Už aj taký názor bol, že nech jej nemeriam teplotu. Vy by ste nemerala, keď pr. 10 dní má, tak 11ty nezmeriate?? Alebo, že to mám skúsiť nechať tak, že možno ako prišlo, tak to samo aj odíde. Ja s takýmito pre mňa hlúpymi vyjadreniami nesúhlasím. Keby ide o ich dieťatko, takisto hľadajú príčinu, čo sa v tom malom telíčku deje.. Mám obrovské obavy, je to už príliš dlho.. A aby som predišla vyjadreniam ohľadom zubov, tak aj pri zuboch sú teploty, no niekoľko dní, nie niekoľko týždňov..

turistka
13. apr 2014

@karin1811 ked ma dcerka tu teplotu chova sa nejako inak, ako ked teplotu nema? - je viac spava, unavena......

karin1811
autor
13. apr 2014

Práveže nie, ona je hráva, aj papá všetko.. Klinický dobrá

turistka
13. apr 2014

@karin1811 nemoze to byt tym, ze by mala vyssiu prirodzenu teplotu ako ine deticky? nemerias jej tu teploti moc casto - vies, ci aj ona z toho nema stres...

anatalia77
13. apr 2014

@karin1811 ako podotkla @turistka,moze mat prirodzene vyssiu teplotu.Mam kamaratku s takouto teplotou,a je v poriadku

turistka
13. apr 2014

@karin1811 ked je v poriadku, je ziva, nezda sa ti chora, tak by som tu teplotu asi neriesila....

sissmiss
13. apr 2014

@anatalia77 kamaratka ma teplotu 38.4 ako prirodzenu? Snad nie....

@karin1811 kedy bola ockovana? Ja som nedavno citala ze zvysena teplota ktoru nevedia lekari nijako vysvetlit nastava po ockovani a drzi sa roky. Ale tam slo myslim o teplotu okolo 37.5 Tie do 39su uz podla mna trosku moc aby to bol tento dovod.

anatalia77
13. apr 2014

@sissmiss kamaratka ma do 38,absolutne bezne,budem s nou cez sviatky,tak sa popytam.

gr
13. apr 2014

@karin1811 Ahoj, skusenost s dlhodobou teplotou nemam, ak ide o zuby, nas drobec vzdy, ked mal teplotu, bola to viroza aj napriek tomu, ze mu isli zuby, takze ja na teploty zo zubov moc neverim, aj ked deti su rozne. Na Tvojom mieste by som urcite neprestavala patrat. Nemohla by si dcerine vysledky konzultovat este niekde inde? Tazko sa radi, len som chcela napisat ze podla mna je prirodzen ak merias a zistujes, co sa deje.

turistka
13. apr 2014

@sissmiss nemyslela to tak, ze ma asi 38,4 prirpdzenu teplotu - ale moze mat prirpdzenu tepltou napr. 37,5. Telesna teplota pocas dna sa meni, preto hovorim ci ju len moc casto nemeria, popripade ci to porovnava s teplotami v rovnakom case... to je dobra otazka, kedy ju ockovali?
@karin1811

karin1811
autor
13. apr 2014

Jej to zacalo v 8. mesiacoch a ockovali ju v 6. No aj po prvom,aj po druhom ockovani mala teplotu 2 dni. Nemeriam ju casto, ale ked nameriam 38,tak zhruba po dvoch hodinach meriam znova kvoli tomu,ci jej to nestupa. Viem,ze niektore deti maju vyssiu telesnu teplotu,rozpravala som sa s viacerymi detskymi lekarmi o tom,no ta odchylka sa pohybuje v desatinach nie o celé stupne ako to je u mojej dcerky...

kveta
13. apr 2014

@karin1811 Robili jej odbery pocas teploty ci mimo teploty? Lebo preto nemuseli nic zistit. Na exotickej dovolenke ste neboli?

turistka
13. apr 2014

@karin1811 este ma napadlo, nevyskusala si megaskorbicku liecbu?

karin1811
autor
13. apr 2014

Ked jej robili odbery, vtedy neteplotovala 2 dni nad 38. A to je aka liecba? Nepoznam

karin1811
autor
13. apr 2014

Nie nie, neboli sme..

monicm
14. apr 2014

@karin1811 teplota,ktorú uvádzaš je už po odčítaní?a skúšala si jej merať inde teplotu?napr. pod pazuchou?teplotu jej merali aj v nemocnici?a tam bola aká? myslím teplota

sissmiss
14. apr 2014

@anatalia77 to je divne ze taku vysoku ma ako normalnu. Co som citala o ludoch co maju bezne vyssiu, vsade bolo pisane o teplote okolo 37

karin1811
autor
14. apr 2014

Vyssie som uviedla,ze to je namerana.. Merala som aj bezdotykovym, ale aj tak v konecniku je to najpresnejsie... Aj v nemocnici merali takisto v konecniku mala 37.8.. Ale ona mala 4 tt intenzívne potom styri dni bola bez teploty konecne a piaty znova 38.3 vecer,dva dni ok, treti znova 38.3; potom den ok a dalsi znova teplota a tento vikend ako dobrala antivirotika tak je to zle...

monicm
14. apr 2014

@karin1811 viem,len som si to chcela overiť.v tom prípade je to všetko max. do 38,ako teraz to nechcem zľahčovať,len som si to chcela ujasniť,pretože kamarátka mala dcérku,ktorá mala diagnostikovaný syndrom periodickej horúčky,ale tam to boli teploty okolo 39 a vyššie,tak som si to chcela overiť.ja som tiež ako dieťa,resp. teeneger mávala teplotu neustále zvýšenú,cca do 37,5 potom to zrazu samé prešlo a ani som to vlastne neriešila. našla som tému,kde to už jedna mamička rozoberala,tak skús pozrieť tam,možno tam bude niečo,čo ste neabsolvovali https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/dlhodobo-zvysena-teplota-u-deti-mate-s-nou-skusenost/

ešte mi napadlo,imunologiu ste riešili?otestovať vás ako rodičov,či nie ste vy nosiči nejakej choroby,ktorá u vás neprepukne,resp. nepociťujete príznaky,ale u dcérky sa prejaví teplotou?

karin1811
autor
14. apr 2014

My sme zdravi ako repa.. Ja sice mavam nadchu casto (pelova alergia) ale to jej brali krv na vsetko mozne a vsetko negativne akurat mala zvysene obranne latky a to znaci,ze s niecim bojuje,lebo ja som so myslela ci nema aj imunitu oslavenu,ale podla vyskedkov ju ma dobru,prave vdaka tomu,je to velka bojovnicka,ze to tak dlho "zvlada"

aluxka
14. apr 2014

@karin1811 ahoj, toto sme mali aj my v 6 mesiacoch...trvalo to asi mesiac...tiež nám radili - aj dr. nemerať... 😨 ale ako môžem nemerať ked teplota 38 normálna nieje... potom malej zobrali krv - tá bola v poriadku, a stery z hrdla, nosa a okolo ústočiek - lebo tam mala také červené ako keby vysušené flaky...a výsledok - rozsiahla bakteriálna flora. Mala v telíčku streptokoka pneumonie, hemofila, moraxelu... nakoniec sme sa dostali do nemocnice kôli obštrukčnej bronchitíde - neviem či to spolu s tými baktériami súviselo /tiež mala zvýšené obranné látky-jej telíčko stále bojovalo a potrebovalo pomoc/ - či jej tú obštrukciu " vyvolali" V nemocke ju ale liečili nurofenom a inhaláciami čo jej absolútne nepomáhalo - tak isto som ju liečila aj doma...až sme sa dostali na jisku...potom jej nasadili antibiotiká a v priebehu dna sa jej začalo polepšovať a horúčka zmizla...ale pozornosť doktorov som si musela " vynucovať " pre nich bola len obštrukčná a výsledky z odberov spochybnovali...po dvoch dnoch od očkovania nám začali tieto problémy...takže ak ti môžem poradiť ešte jej daj spraviť tieto stery a pýtaj sa doktorov čomu nerozumieš, čo ti nesedí, všetko, všetko, všetko...nech o vás vedia!!! 😉 🙂 😵

karin1811
autor
14. apr 2014

Moja maličká mala medzičasom už dvoje antibiotiká (Cefzil,Klacid) no teploty stále pretrvávajú.... Stery jej tiež robili a sú dobré,dnes som bola po výsledky... No dnes som docielila aspoň to, že konečne ju dajú na vyššie stanovisko, takže o týždeň ju hospitalizujú v Ba a tam sa jej ujmú, pevne verím a dúfam,že nám s tým pomôžu a že sa to upraví.

kveta
14. apr 2014

@karin1811 Moj stryko mal pred desiatkami rokov chorobu, ktora sa prejavovala nahlymi horuckami a slabostou. Ako prisli, tak odisli. Dlho sa nevedelo prist na to, co to je, az kym mu nezobrali krv priamo pocas tych horucok.. Napokon slo o akysi netypicky zapal v hrdle. Tak to by bola cesta.. dat jej odobrat krv pocas horucok.

karin1811
autor
14. apr 2014

Mne lekárka na toto povedala toľko, že nezáleží či sa berie krv počas alebo mimo teploty, teda u mojej dcéry, keď ona teplotu raz má obdeň, či každý deň, alebo po dvoch či troch dňoch opakovane, takže v krvi by videli zmeny...