icon

Dlhodobé hnačky a únava u 2,5-ročného dieťaťa

3. nov 2025

Ahojte maminky. Poraďte prosím čo by ste robili. Dcéra vo štvrtok ráno vracala, potom za hodinu ešte raz, no nálada ešte bola ok. Keď sa zobudila, nechcela sa ani postaviť že ju strašne bolia nožičky a vyvrátila obrovské množstvo. Za hodinu sa pridali hnačky. Mala 2 dni 40st teploty. V piatok večer ešte raz vracala, odvtedy len hnačky. Včera 3x, v noci raz, odvtedy nie. Ale je veľmi unavená, nechce nič jesť a pije malinko, nechce sa moc hrať, iba leží a bola hore iba 3.5hodiny a išla spinkať. Na noc má ešte plienku, ktorú mala pocikanú, potom cikala o 11 cca 1,5dl. Ale dosť sa o ňu bojím, dlho sa to ťahá. Ponúkam dietnu stravu, no nič nepapá, čierny čaj, tasectan a biogaiu. Viete mi niečo poradiť prosím? Ďakujem vopred.

cibinka18
3. nov 2025

urcite ste mali ist k lekarovi

autor
3. nov 2025
@cibinka18

@cibinka18 jasné, boli sme v piatok ráno. Že je to viróza, CRP 5, treba vydržať.

cibinka18
3. nov 2025
@anonym_autor

@cibinka18 jasné, boli sme v piatok ráno. Že je to viróza, CRP 5, treba vydržať.

@anonym_autor ok, este by som pridala rehydratacny roztok, vyrobis aj doma kukni net, aspon po lyzickach davat, ak nevyvrati, ak vracia, sla by som na pohotovost

autor
3. nov 2025
@cibinka18

@anonym_autor ok, este by som pridala rehydratacny roztok, vyrobis aj doma kukni net, aspon po lyzickach davat, ak nevyvrati, ak vracia, sla by som na pohotovost

@cibinka18 ďakujem. Máme doma kulisek aj enhydrol ale ani za svet to neviem do nej dostať :( naposledy vracala v piatok.

patka06
3. nov 2025
@anonym_autor

@cibinka18 ďakujem. Máme doma kulisek aj enhydrol ale ani za svet to neviem do nej dostať :( naposledy vracala v piatok.

@anonym_autor rehydratačný nápoj sprav doma a ponúkaj po lyžičkách. Unavená môže byť z virozy aj z nedostatku tekutín, keďže má hnačky a horúčky
domáci rehydratačný nápoj:
120ml čerstvo vytlačenej pomarančovej šťavy
60ml čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy
500ml vody
2 lyžice polievkové lyžice medu
štipka /taká väčšia/ morskej soli – môže byť ak klasická kuchynská
Všetko spolu poriadne zamiešať, aby sa suroviny spojili

janka1224
3. nov 2025

Ja som pri takýchto virózach robila klasický domáci vývar ale iba z kuracieho mäska a podávala len vývar, bez rezancov a zeleniny. Zaradila by som aj probiotiká, nám veľmi zaberá pri takýchto stavoch enterina. Čo sa týka jedla ešte dávam piškóty namočené v čajíku, čajík sladím medom aby bola trošku energia. A takto postupne podľa stavu pridávam neskôr ryžu, uvarené rozpučené zemiačky ale to až keď je lepšie.

autor
3. nov 2025
@patka06

@anonym_autor rehydratačný nápoj sprav doma a ponúkaj po lyžičkách. Unavená môže byť z virozy aj z nedostatku tekutín, keďže má hnačky a horúčky
domáci rehydratačný nápoj:
120ml čerstvo vytlačenej pomarančovej šťavy
60ml čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy
500ml vody
2 lyžice polievkové lyžice medu
štipka /taká väčšia/ morskej soli – môže byť ak klasická kuchynská
Všetko spolu poriadne zamiešať, aby sa suroviny spojili

@patka06 @janka1224 @cibinka18 baby a je to normálne že tak dlho to trvá?

janka1224
3. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor áno môže, aj u nás to trvá niekedy dlhšie, ale ak by ti vracala a hnačkovala aj zajtra asi by som opäť išla k doktorke. Slabá môže byť dlhšie aj s jedením to bude horšie ale postupne čo deň by sa to malo zlepšovať. Ak by sa ti zdala apatická možno by som išla aj na pohotovosť , dali by jej výživu do žily. Už podľa toho ako sa tebe zdá a hlavne my sa to malo postupne zlepšovať.

patka06
3. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor od štvrtku nie je dlho, je to bežný priebeh virozy. Treba len doplňať tekutiny, postupne by sa už mala zlepšovať

daves
4. nov 2025
@cibinka18

@cibinka18 Doplniť minerály a stopové prvky (Kulíšek) a prírodné probiotiká Laktera, bol o nich aj dokument
www.ceskatelevize.cz/porady/14806023280-ja-lact...