icon

Dlhodobé hnačky u 7-mesačného dieťatka

20. jún 2022

Ahojte, mala ma skoro 7m a uz dlhsie hnackuje. Momentalne nastal aj problem s priberanim, pediatricka urobila ster a cakame na vysledky. Mam pocit, ze moze papat kolko chce a nic v sebe neudrzi a to uz papava aj primrmi, neviem, ci ide o nejaku intoleranciu alebo o co 🙁 nemate niekto skusenost? Na koho sa obratit? Trva to uz vyse mesiaca urcite

danielahamar
20. jún 2022

V prvom rade vysadiť mlieko a dat náhradu skrz ABKM, ak sa koji, musíte prestať jesť všetko mliečne, ani kvapku. Za 3dni uvidíte zmenu určite. Sú rôzna mlieka a osobne by som vyradila aj laktózu, môj ma napr. Nutrilon digestive care.

nikpa
20. jún 2022

Má aj iné ťažkosti ako napr. bolesť bruška, vyrážky? Ak vyjde stolica v poriadku tak potom treba odsledovať čo jej škodí, určite by som začala ako píše vyššie s vyradením laktózy, nasad aj probiotiká ale na niekoľko mesiacov.

danielahamar
20. jún 2022

A inak gastro a alergolog, ale to uvidíte po výsledkoch u pediatricky. A pediatricka vie spraviť eleminacny test s mliekom, kde máte na mesiac nárok, na predpis skrz mlieka, kt. sa skúša. 😉

autor
20. jún 2022

@nikpa ine tazkosti naozaj nevidim, len tu hnacku a ze od poslednej poradne nepribrala :(

autor
20. jún 2022

Mate nejake overne probiotika? 🙂

zuzkaa1991
20. jún 2022

Tak moja hnackovala skoro mesiac ale.mala viac zevraj kvoli zubkam..... ale urcite dietne prikmy nepamätám ci uz moze ryzu s mkrvou banan a take ....plus mliecne vysadit

elenita
20. jún 2022

U nas to tak bolo, priniesla som vzorku stolice a malinkej zistili adenovirus, netusime, odkial. Preslo to. Stale bola dojcena, len sme pridali probiotika.

danielahamar
20. jún 2022

za mna probio fix baby a inak, treba uvariť ryžový odvar , do 1L hrst ryže a to dávať aj piť, aj do kaše, ak náhodou a dokonca aj do toho mlieka, ak sa zarába UM. Ja to doknca robím tak, že vyvarím a vo vývare rozmixujem tú uvarenú ryžu a má to ako kašu do fľašky.
A vôbec nemusí mať nič iné, len hnačky a nemusí mlieko.

fiafia
20. jún 2022

Biogaia.

amiaja
20. jún 2022

Za mna tiez probiofix.. maly casto hnackoval a tieto probiotika sa nam osvedcili