Hnačka u 10 mesačného synčeka

gugugaga
4. aug 2020

Ahoj. Baby môj syn bol dva dni u svokry u jeho babky, len neviem čo papal, teraz mi neskutočne hnackuje. Varím ryžový odvar, vysadila som mlieko, dávam suchú stravu. Trvá to od včera, dnes ráno opäť hnačka.

pribinak
4. aug 2020

Daj aj niečo na úpravu črevnej flóry napr Hylak

gugugaga
autor
4. aug 2020

@pribinak hylak do dvoch rokov nemôže, je to tam napísané

gugugaga
autor
4. aug 2020

@pribinak dávam probiotiká zatiaľ

kikulienkadd
4. aug 2020

Ahoj,daj mu smectu a hlavne nech pije. Existuje čierny čaj bez kofeínu (teinu),daj mu to kľudne po lyzickach, prípadne máličko osladeny. S ryzovym odvarom robíš dobre. Ak sa to nezlepší, skús volať alebo ísť k lekárke. Malé deti sa rýchlo dehydrujú. Skoré uzdravenie prajem!

gugugaga
autor
4. aug 2020

@kikulienkadd ďakujem 🙂

silver84
4. aug 2020

@gugugaga prave sme si tym presli minuly tyzden s 10mesacnou dcerou. Pravdepodobne si logla z bazena. mala aj teploty, tak som niesla plienku k lekarke na odber vzorky.
Davala som podla lekarky: puceny banan, varene zemiaky, varena mrkva. Ak nechcela jest, ochutene glukopurom (glukoza). Mlieko Bebu som vynechala, nahradila bezlaktozovym.
z liekov: rehydratacny roztok Enhydrol, probiotika Nekadex. na pitie cierny detsky caj (bez kofeinu).
Drzim palce, nam sa ulavilo o 2 dni.
Hlavne nas upozornovala, ze treba aby pila, tak som behala so striekackou a davala jej lazdych 5min troska do pusy

lavender21
4. aug 2020

Také malé dieťa nemôže ani smectu ani hylak. Probiotiká určite dávaj, to je super a skús k tomu dať aj Enterol, tiež sú to probiotiká, ale kmene ktoré vyslovene potláčajú hnačku. Hlavne je dôležité aby dieťa malo dostatok tekutín... Takže po trochu dávaj, ale často. Plus ako baby píšu ryžový odvar, banán,...

whatever1
4. aug 2020

@gugugaga Veľa tekutín, čierny čaj bez kofeínu, ryžový odvar, varena mrkva, probiotika... A svokruši zavolaj a opýtaj sa jej čím krmila. Inak wau, neviem si predstaviť dat take male dieťa na 2 dni, si odvazna💪

silver84
4. aug 2020

a este ma napadlo, co nam vela pomohlo, davala som jej melon. do tej sietky na cucanie. bola sice cela lepkava, ale doplnila vela vody.

gugugaga
autor
4. aug 2020

@whatever1 tak si nepredstavuj a roluj dalej. Neviem kam smerujes tou odvážnou iróniou, ale v pohode. Svokra je perfektna. Som po ťažkej operácii, hádam môžem zveriť dieťatko babke.

whatever1
4. aug 2020

@gugugaga Zle si ma pochopila. Nebola v tom irónia. Napadlo mi ze si asi mala niečo dôležité, len som ti dala svoj obdiv za to ze si zvladla🤷‍♀️,lebo ja by som sa asi zbláznila od strachu..