icon

Dlhodobejšie zväčšené uzliny u dieťaťa

lucy1311
23. nov 2013

Ahojte,
mam 11 mesacneho synceka. Asi v auguste som mu nahmatala uzlinky ako sosovica v zatylku,na hlavicke (nemal na hlavicke ziadny exem ani nic), teraz moze mat tak cca 0,6-0,7 mm ta jedna, ta druha je trosku mensia. K tomu sa pridruzili dalsie casom pod sankou a zboku po krku. Ked mu prejdem po krku tak citit, ze su ako mensie hrasky jedna za druhou, doslova ako ruzenec a na jednej strane ked sa otoci nabok, tak tam ma hrcku - ma to asi do 1 cm a v okoli drobne. Asi pred mesiacom mu bola odobrata krv u pediatricky, vraj je to ok, robila testy este na nejake 3 druhy virusov. Boli sme na sone, vraj su do 1cm, ze je to v poriadku. Ale napriek tomu mne to v poriadku nepripada, kedze mu tieto na krku pribudli casom a nemiznu mu, stale su relativne rovnake, akurat ta na hlavicke sa mi zda mozno o milimetrik vacsia. Mam strasny strach, nebol este chory, nie je ockovany, takze z toho to nebude, nemal ani soplik nic, akurat pred 3 dnami jeden den 37,5 teplotu to je vsetko za jeho zivot co prekonal. Proste keby mu to zostalo po nejakej chorobe, ale z nicoho nic ... v lete sa mu na tvaricke vyhodili take tri drobne pluzgieriky vodove a hojilo sa mu to asi mesiac, mohlo by sa to takto oneskorene z toho napriklad prejavit,nejaka infekcia?? Ja mam tiez zvacsene uzliny v slabinach, tiez mi nic nenasli, maly je stale kojeny. Mohlo by to byt geneticke? Na buduci tyzden mame poradnu, rozmyslam ze si budem ziadat este ster z hrdla a pripadne ORL. Fakt som v strasnom strese, stale mu to sledujem, ci mu to nahodou nerastie, nedokazem normalne fungovat co sa bojim, ze ci nieco vazne nema, co by sa mu zacalo takto rozvijat. Najviac ma znepokojuje to, ze mu to pribudlo a nie odbudlo odkedy sa zjavili tie prve... Co si o tom myslite Vy? Stretli ste sa s tym niektora, zmizlo to casom, zbytocne sa obavam? Maly je takto v pohode, papa, hra sa ... akurat v noci sa budi castejsie, ale je kojeny, ked dam cici spi dalej ... treti den berieme homeopaticku kuru tak skusim este tuto moznost ...

mata128
23. nov 2013

@lucy1311 ahoj...uzliny su problemom aj u nas☹...nas maly je po operacii srdiecka,takze u nas je aj znizena imunita...v slabinkach ma malinke,ale na krku a zatylku ma od cca 7mesiacov a teraz ma 2 "vacsie" na krku ako je usko,jednu nad,jednu pod...tiez mam z toho riadne nervy,tieto sa mu vyhodili pred dvoma tyzdnami,mal vtedy nadxhu a idu nam aj ocne zuby...z krvi ma zisteny prekonany cmv,prave v pondelok sa chystam za imunologickou,nech mi da ziadanku na sono....nas lekar vravi,ze nakolko ma znizenu imunitu,bude uzlinami reagovat na kazde ochorenie☹...a ja tiez bojujem s uzlinami uz rok...mam za sebou aj onkomarkery,ct,vsetko ok,akurat prekonana cmv a ebv

lucy1311
autor
23. nov 2013

@mata128 nam robili len zakladny krvny obraz a sono, neprekonali sme asi nic a praveze nebyva chory to mi je divne ... ked mate taketo nieco prekonane tak si myslim, ze u vas to suvisi s tym a este ked ma znizenu imunitu ... ake velke ma tie uzlinky?

mata128
23. nov 2013

@lucy1311 najvacsia mala na sone 12mm,tieto nove je mi tazko odhadovat...nechce si to dat chytat a na ked otoci hlavickou sa mu to akoby schovava,ale ked na neho zozadu pozries,vyzera akoby na lavej strane mal malinko opuchnute...ale maju cca 1-1,5cm

lucy1311
autor
23. nov 2013

@mata128 tiez sme mali problem vobec aj so sonom, ledva sme ho dve udrzali reval jak pavian a tiez si to nexce dat chytat, ked spi vtedy mu to v klude pozriem ... tiez sa nam ta jedna schovava podla toho ako otoci hlavku ... ja som z toho vazne na prasky :((

mata128
23. nov 2013

@lucy1311 nieco mi o tom hovor...ja som bola sledovana rok na hematologii a teraz som si vydupala ziaddanku na vybratie uzliny na histologiu...verim,ze za rok by na nieco prisli

lucy1311
autor
23. nov 2013

@mata128 pre seba?

mata128
23. nov 2013

Ano,pre seba...

lucy1311
autor
23. nov 2013

@mata128 to je nahoda aj ja mam problem so zvacsenymi v slabinach ale tak vsetky vysetrenia negativne, tak ma odbili ze som uzlinovy typ a maly je po mne a hotovo ...

mata128
23. nov 2013

@lucy1311 ja v slabinach,na krku aj pod pazuchami,ale pod pazuchami su do 1cm,vsade mam pisane postinfekcny stav....len keby sme sa tak nebali,vsak....

samantha223
23. nov 2013

@lucy1311 deti to mavaju aj po ockovani bezne

zuzmag
23. nov 2013

ja mám šesť ročnu dceru ktorej asi pred mesiacom tiež krčna dr.našla menšie uzlinky hned jej zobrala vyter a nosa a hrdla a poslala na sono,hematologiu a infekčne. Všade sme boli zobrali jej krv KO ma ok a za ostatnými výsledkami čakame......ale na infekčnom dr.mi povedala že take male uzlinky do 1cm k deťom patria..... že prečo zbytočne deti trápia...ale sama som rada že ak sazistí že je všetko ok lebo dnes aj z milimetrovej uzlinky sa vytvorí obrovský probléééém

lucy1311
autor
24. nov 2013

@mata128 ja som tiez mala aj na krku aj pod pazuchou take mendie ale v slabinach do 2,2 cm. Lemze ja ziadnuinfekciu nemam, keby viem ze je to z toho tak sa tak nebojim :( preto sa aj o maleho tak bojim lebo ziadna infekcia tomu nepredchadzala :(

lucy1311
autor
24. nov 2013

@samantha223 no len on nie je ockovany

lucy1311
autor
24. nov 2013

@zuzmag my mame spraveny zakladny KO u obvodnej a sono. Keby mu kazdy mesiac nejake nepribudli ale proste ostavaju a dalsie pribudaju preto mam strach... Nejaky dovod tam musi byt ze to trva od zaciatku augusta...

mata128
24. nov 2013

@lucy1311 v slabinach som na tom s velkostou rovnako a ockovany nie je ani nas maly...

lucy1311
autor
24. nov 2013

@mata128 mne jednorazovo na hematologii povedali ze ok a bola som vybavena sa cudujem ze si bola rok sledovana a ze histologia - to ma vysmiala ze v slabinach je tato vrlkost zanedbatelna

lucy1311
autor
24. nov 2013

@mata128 mne jednorazovo na hematologii povedali ze ok a bola som vybavena sa cudujem ze si bola rok sledovana a ze histologia - to ma vysmiala ze v slabinach je tato vrlkost zanedbatelna

mata128
24. nov 2013

@lucy1311 ja som mala hema aj onkomarkery vybavovane po znamosti,inak by ma asi tiez takto odbili...

samantha223
24. nov 2013

@lucy1311 no ja mam od malicka, ale ja som prekonala toxoplazmozu a ani som otom nevedela, az ked mi ostali uzlinky mi zobrali krv, ale uz sa vytratila, len mi ostanu do smrti uzlinky

lucy1311
autor
25. nov 2013

@samantha223 tak aspon vies z coho to je, ta nevedomost je najhorsia potom si uz clovek mysli kadeco...