Dlhodobý kašeľ u štvoročného dieťaťa. Ako pomôcť?
Ahojte, moj 4,5 rocny syn kasle uz 5.-ty tyzden.Od zaciatku ma vlhky kasel.
Pred 2 tyzdnami pediatricka urobila stery, az krv mu zobrala, vsetko mal negativne (chlamydia, cierny kasel,alergie, krvny obraz v norme, crp neg.) Dala mu trifed + pamycon do nosa na nadchu.Minuly piatok uz bol v pohode, zakaslal max 2x do dna sucho, nic hrozne.Na kontrole lekarka vysadila trifed aj pamycon, hovorila ze uz moze ist do skolky.Teraz je streda, a rano zase kaslal vlhko.Ma aj miernu nadchu.Co to moze byt pre boha? Nejake rady ako by som mu mohla pomoct? dakujem
Dcéra mala toto isté, 5 týždňov ju to držalo ale v novembri, nakoniec dostala antibiotiká a bol pokoj chvalabohu bola som na nervy, všetko mala čisté
Alergia. Takto sa vie maskovat, to negativne CRP tomu zodpoveda.
Tiez som to tak mal, drazdivy kasel na jar.
Ja si tiež myslím že to môže byt alergia. Syn tiež okolo 4. roku neustále kašeľ, myslela som že choroba a potom to zázrakom prešlo. A na ďalší rok, presne v tom istom obdobi, okolo marca to iste. Tak soľ išla na alergologiu a už sa lieci
Asi najskor astma/ alergia, po infekcii ako je napr RSV sa moze vyvinut astma a tieto poruchy. Tak mozno pneumolog/ imunolog. Mozno pre deti inhalator- sultanol, je k tomu vortex maska pre deti na predpis. To vie dost pomoct. Za mna tiez skuste solnu jaskynu a terapiu tohto typu. U nas pomohlo

Alergia? Kvitne všetko mozne. Skúsila by som antihistaminika či sa mu nepolepsi