Dlhotrvajúca žltačka u 2,5-mesačného
Potrebujem radu. Syn má 2 a pol mesiaca ma pretrvávajúcu novorodenecku zltacku. Nevieme sa jej zbaviť. Pri poslednom meraní mal bilirubin 207. Takže nebolo potrebné svietenie. Aj napriek tomu všade kam prídeme každý hneď vystrašene pozerá. Preboha on je aký žlty. Vrátanie odborných lekárov napr rehabilitácia ortopédia.. Doteraz ale bol v pohode pekne papal priberá napredoval. Posledný týždeň ale začal byť veľmi nepokojný ma záchvaty plaču nevie zaspať. Včera celý deň bud plač alebo mikrospanok na 10 mit a strhol sa a zasa plač. Stretli ste sa s tým môže to byť príčina tej žltačky? Tieto deti bývajú skôr spave. Lekárke som písala mail som zvedavá co odpise. A koľko vašim deťom trvala žltačka co vám pomohlo sa jej zbaviť
S tym placom asi neviem, ci to moze byt, toto mi robila dcerka kvoli bolestiam bruska alebo si potrebovala grgnut a sem tam to urobil aj tento malicky, ale u neho to znamenalo, ze sa nenapapal dost. Okolo 3. mesiaca mavaju babatka rastovy spurt, vyzaduju zrazu viac mliecka a ak kojis, mozno to chvilku potrva, kym sa dotvori, treba casto prikladat. A ak je na UM, tak asi by som skusila pridat. To uz podla vahy, nas je drobucky...😇
@nevenka posledná krv až na ten bilirubin bola ôk. Robili oba bilirubiny hemoglobín pecenovky. Je to už mesiac dozadu. Tam mal ten bili. 207 vraj ešte ôk. Mlieko mi neukázala meniť ale ja už sama nad tým premýšľam len aby odzltol už je to naozaj dlho. Musím sa s ňou poradiť lebo tento stres je na mňa už moc. A máš pravdu stále porovnávam iné detičky pekne ružové a nás ako pomaranč. Stále si hovorím prečo práve my...
@olivka84 a papa umele? Tak to je potom zvlastne. Este ma napadlo, nam to nerobili, ale mozno presvedcim doktorku. Manzel ma Gilbertov syndrom, je to geneticke ochorenie, nezavazne, len mava vyssi bilirubin a ked je unaveny, hladny (myslim tak dlhodobejsie, ked napriklad drzal zlcnikovu dietu), tak ozltne, ale brutalne. Ci nahodou toto nema. Lenze to sa musi spravit geneticke vysetrenie, je drahe a nas odbila, ze to netreba zatial...
@olivka84 Tak potom to bude tym kojenim, ze vraj za to mozu hormony, co idu do mlieka. Prve dve deti nemali tento problem, az tretie. Mate vyssi ten bilirubin, ako my, ale malo by to postupne ustupovat. Niekedy aj ta koza klame. Co hovori pediatricka? Ja chcem pre istotu aj ockovanie odlozit, nech sa telicko s tym poriadne vysporiada. Mozes mi poslat fotku do spravy? Ze ako je zlty?
@olivka84 oni su uz velki a zvyknuti na prsnik a chut materskeho mlieka, minule som sla k doktorovi a manzel mu daval umele, tak kukal na neho ako na debila, ze "co mi to davas, ti sibe?" 🤣...Ale inak by som uz nedavala umele, doktorka povedala, ze "mu to prejde" a uz je to celkom fajn.
Skus este mu davat cierne uhlie, my sme davali tyzden, jednu tabletku som rozdrvila v maziariku a dala do 100 ml vody a 3x denne po cca 25 ml z toho. Ale chce to vacsiu dierku, aby tie kusky presli cez to. Hnusne to je a stolica cierna po tom. Mozno Vam zaberie. Ak kaka take tmavo okrove, tak este sa mu to odburava. Po tom uhli, ako sme vysadili, mal zelenu stolicu, dala som mu probiotika par dni ProbioFix baby a uz kaka pekne zlte.
@olivka84 uz teraz menej cielene, nechavam ho v kociku pri okne, obleceneho, ale uz ho aj tienit musim, aby priamo na neho nesvietilo, slnko je silnejsie uz ako v januari, aj mu horuco tam je, vanicka je zvonka cierna plastova, ked na to svieti, prehreje sa. Ale naozaj v tom decembri a januari boli vynimocne slnecne dni, bolo ich malo. Uz minule mi doktorka povedala, ze je ovela bledsi uz, ze je to fajn, tak jej verim uz 🙂
Tak sme po testoch. Už len čakať na výsledky v pondelok
Tak sme po testoch. Už len čakať na výsledky v pondelok
@olivka84 dobrý dne ako ste dopadli je to dávno ale akurát to riesim
@olivka84 dobrý dne ako ste dopadli je to dávno ale akurát to riesim
@barborienka123 prešla žltačka okolo 3 mesiaca sama

Nepises, ci bol skor narodeny, ci ste nemali problem s krvnymi skupinami, Rh faktor, ci je kojeny...napisem nasu skusenost s 3. dietatkom, narodeny bol v 38 tt., mal dost silnu zltacku, ale tiez to nebolo na svietenie, s hodnotou 230 nas pustili domov. Je kojeny, takze vtedy to vraj moze pretrvavat. Bude mat 3 mesiace a uz konecne je svetlejsi, az bledy. Doktorka mu brala krv, ked mal 7 tyzdnov, mal bilirubin 130, ze dost, ale nie tak strasne, pokial papa, cika, kaka, pribera. Kazala nam davat cierne uhlie, ale nemala som pocit, ze to zaberalo a este som aj prevarala materske mlieko, pripadne, ked nebolo tolko, dala som umele. Tiez ziadny efekt. Ina doktorka mi potom povedala, ze to uz ma skor zltavku kojeneho dietata z mojho mlieka, ale ze nemam prevarat, ze sa to na prelome 3 a 4. mesiaca strati. A uz to tu je.
Nech zoberie doktorka krv na konjugovany aj nekonjugovany bilirubin, pecenove testy, zelezo a vsetky jeho parametre. Ci nema problem s pecenou. Nas bol OK. Tiez som bola vystrasena, smutna, porovnavala som s predoslymi detmi, inymi babatkami v okoli. Nas stale vyzeral a vyzera ako opaleny, ine deti take pekne ruzovucke...Ak je kojeny, tak by som nestresovala a doktorka nech mu vezme tu krv.