Dlhotrvajúci kašeľ u 4-ročného dieťaťa

10. jan 2024

Ahojte, idem sa opýtať či máte skúsenosti a kašľom dieťaťa, naša má 4.roky už mesiac kašle, hlavne v noci, raz je to vlhký kašeľ potom zase suchý. Dávam vitamin D,C, Mucosolvan Junior, na noc fenistil + ešte striekam 3×denne sprej do hrdla.
Mame vadu srdiečka, môže to byť spôsobené aj tým?
Chystáte sa k lekárovi s močom, už raz sme toto mali boli sme na RTG pľúc no nič nezistili.

palculienka40
10. jan 2024

Pozrite mispulnikovy sirup.

kristina82
10. jan 2024

Moja kasle uz mesiac ale iba cez den vlhko, v noci spi kludne.tiez nevieme preco,dychanie ciste aj crp ma v poriadku

autor
10. jan 2024

@kristina82 tiež tomu nechápem ale určite pôjdeme na strery😐

palculienka40
11. jan 2024

Testy na chlamydir, mykoplazmy, cierny kasel, RS virus robili? Moja takto kaslala aj z moraxelly, streptokoka a RS virusu. A vyslo nam to vacsinou zo sputa. Ale plucna ma upozornovala, ze vytery a sputum musia byy v labaku do dvoch hodin od odobratia inac to vsetko zdochne. Cierny kasel moze mat ak ked je ockovamy len s miernejsim priebehom ale kaslom. Je aj para cierny. Ale test na cierny si vieye aj sama spravit. Ak mate zaujem napiste spravu.

lianka123
11. jan 2024

Ahoj, moj maly mal presne 4 mesiace, pomohlo preliecit antibiotikami, nic ine nezaberalo.

kulumulu123
11. jan 2024

Aj my mame to iste syn 4r kasel uz 6tyz, tiez mame opravovane ♥️, vystriedali sme 4 antb, boli sme na vytery streptokok v nose ten vlhky kasel je zo zatecenych hlienov, ziadne atb nam nezaberaju kontrolu na orl mame o mesiac... Jedine co nam asi pomohlo je vyplachovanie nosa cca 5-6x za den, najprv to bolo na dlho uz si zvykol zrva nam to 3-4min. Drzim palce je to na dlho 😩

kulumulu123
11. jan 2024

@palculienka40 ako si sama urobi test na cierny kasel??

palculienka40
11. jan 2024

@kulumulu123 dost lahko. Kupis ciste praskove cecko. Bud v lekarni alebo DM. Alebo inde. Navazis na vahe kuchynskej 375 mg x vaha osoby. Vyjde ti davka na den. Neboj nic sa nestane len ak tak ho prezenie. Pozor mas to v mg a musis to prehodit na gramy ako vazi vaha. Rozdelis to na cca tri krat do vody a musi to pit nie na raz ale postupne.. Zabera ao do 24 az 48 hodin. Ak je to cierny alebo para cierny - kasel sa zmieni a zacne ustupovat. Mam to niekolko krat vyskusane. Plus sa pri ciernom vari materina duskq ao skorocelom sypane lyzica z kazdeho chvilu povarit a popijat. Na cierny kasel atb zaberaju len prve dva tyzdne potom uz kasel robi toxin z bakterie a ten na atb nereaguje. Cecko eleiminuje toxin a zaroven posilnuje imunitu. A davka ceka sa znizi ak cloveka prehana vtedy treba menej.

palculienka40
11. jan 2024

@kulumulu123 este typicke je ze na cierny kasel nezabera nic proti kaslu.