icon

Dlhotrvajúci kašeľ u detí

claire01
15. apr 2025

Tento príspevok už píšem na okraji zúfalstva, lebo naozaj už neviem, čo robiť. Syn, 6 rokov bude mať v júli, od októbra neustále kašle. Začalo to suchým kašľom, na ten zabral Paxeladine, lebo tiež už som nevedela čo mu dať.. odvtedy kašle na striedačku, sucho, vlho, niekedy má aj sopel, inokedy len kašeľ. Mám pocit, že tak možno 5 dní alebo niekedy aj menej nekašle a stále odznova 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ nechám ho dva týždne doma, lejem do neho čaje, sirupy, inhaluje, morskú vodu mu striekam a stále sa mu to po 2-3 dňoch vráti.. u doktorky sme už boli samozrejme viackrát, vždy ma odbije “soplíky” aj keď sopel nemá, len kašeľ.. pýtala som sa na alergológiu, nikam ma nechce poslať a ja už som vážne zúfalá… máte niekto podobnú skúsenosť? Čo pomohlo? niečo prírodné/voľnopredajné? Mám sa silou mocou dobíjať na ORL, alergológiu? Ďakujem za odpoveď.

nikoleta999
15. apr 2025

A robila mu aj výter z nosa ? Syn mi takto kašľal 2 mesiace a bola to moraxella a nezabralo, že nič len čas ...

andreakotesova
15. apr 2025

Treba mu zobrať krv. Veľa ľudí, deti ma teraz chlamydie a mykoplazmy.

kleopatra114
15. apr 2025

Výter alebo krv na chlamydie a mykoplazmy. Ak negativne , tak žiadania na Orl a alergo. Ak má problém , zmenit dr.

srnka79
16. apr 2025

@claire01 urcite trvat na vyteroch z nosa a hrdla a z krvi chlamydie a mykoplazmy. Je toho teraz vsade cez celu sr (ja som z bb, moj chlap mal mykoplazmy, ja chlamydie a znami u nasich 80 km severne chlamydie, cize je to rozlezene, ako aj cierny kasel). Dalsia moznost je alergia, no to by dietatko asi aj slzilo a malo zacervenane ocka, orl urobi velke nic, ako ich po tolkych mrte skusenostiach poznam, ale tiez vie zobrat vytery. U nas nezabralo ani posilnovat imunitu a dlhotrvajuci kasel moze byt aj z refluxu (aj opakovane nadchy zevraj, lebo to drazdi smerom dohora vsetko), takze nas ma zdvihnutu postel, vecer pred spanim 2-3 hodiny uz nejest (- uz vobec nie sladke, vyprazane a pod.), cistit nos vincentkou napriklad. Viac neporadim, lebo to moze byt hocico, my sa takto trapime uz 8,5 roka. Drzim palce.