icon

Do akého veku malo vaše dieťa reflux?

kyri1977
21. dec 2013

Rada by som urobila prieskum, kedy detom zmizli priznaky refluxu. Moj syn ma zajtra 8 mesiacov, je dojceny a grcia stale. Aj prikrmy dokonca. Najprv vsetci slubovali, ze to zmizne do 4 mesiacov, potom do pol roka, potom do 8 mesiacov a dakto pisal, ze do desiatich mesiacov. Rada by som zistila, aky bol real u Vasich deti, nech sa uz mozem upnut na nejaky datum 🙂. Viem, ze je to individualne. Napriek tomu 🙂. Vdaka moc!

saskarisko
21. dec 2013

@kyri1977 - 5 rokov. a este stale si musi davat pozor na urcite potraviny ....

kiki94
21. dec 2013

moj syn ma čoskoro 14 mesiacov a tiež ma reflux ... z tuhej stravy nie .. ale akonahle mu dam vodu alebo nezahustene mlieko, grcia stale ... tiež by som bola rada keby mu to už zmizlo. je to strasne ... .:( uz mesiac cakam na schvalenie mlieka od unionky ... aby mi mohla dat doktorka recept . ne a ne sa ho dockat a tak skoro sa nai nedockam ... tak davam kravske zahustene nutritonom .. a rozmylam ze pri tom aj ostanem ... a vodicku sa snazim davat opatrne ... po jedle ... a co sa tyka toho kedy to zmizne .. mne bolo tiez hovorene najprv ze do par mesiacov, potom ze do pol roka a potom ze do roka .. ale este stale sa nic nezmenilo ... niekedy mi je ho az luto ako vsetko vrackááá :( drzim prsty 🙂

daliana
21. dec 2013

Dvojičky, obom zmizol medzi 11tym a 12tym mesiacom.

kyri1977
autor
21. dec 2013

@saskarisko nebkazni! toto nie je upokojenie, s akym som ratala :/.

poppy1
21. dec 2013

@kyri1977 u nas hned ako sme zacali s prikrmami zmizol aj reflux 🙂 cize v cca pol roku.

sense
21. dec 2013

no moja mala vcera 8 mesiacov a este stale reflux ma, nielen z tekutej stravy ale aj z prikrmov a tiez nam vraveli najprv ze ked prejdeme na tuhu stravu (ukonceny 4mes.), potom ze ked zacne sediet, zacala v 6 mes. potom ze ked sa zacne stavat, teraz ma 8 mes a 1 den, chodi okolo nabytku a reflux ma stale....a tiez kazdy den dufam ze to prejde....

saskarisko
21. dec 2013

@kyri1977 - moj syn mal reflux (nediagnostikovany) ako male babatko. vracal 3 tyzdne prudom, doktorka to neriesila. po zmene mlieka nastala uprava. ale reflux (skryty) zostal prejavoval sa prekyslenim, a castym ochorenim dýchacích ciest. v 3 rokoch ho diagnostikovali (obojstranny 5 stupen), mesiac bral liek, a upravili sme stravu. pri poslednej kontrole ho uz nepotvrdili, ale niektore potraviny mu stale robia zle. to, ze babatko prestane vracat neznamena, ze reflux zmizol ....

kyri1977
autor
21. dec 2013

@saskarisko hej, viem, starsi syn mal skryty reflux, diagnostikovany az v 6. mesiaci, ked som dala umele mlieko, lebo neprospieval. to grcal prudom. Ked naskocil na antirefluxny nutrilon, tak reflux bol fuc a ani vodu negrcal. Zato tento grcia aj mrkvu. Mam pocit, ze hlavne ked sa napraska. Ci jedla, ci mojho mlieka... Nemam ale srdce mu nedat, ked otvara pusu ako vrata a protestuje, ked mu nedam uz. A on sa lubi doslova nazrat. 🙂

kyri1977
autor
21. dec 2013

@sense waw, ze chodi popri nabytku. moj este ani nesedi. ale starsi syn zacal chodit v 17-tich mesiacoch, tak som kludna. zjavne nemam doma sportovcov... 🙂

sense
21. dec 2013

@kyri1977 no nic si z toho nerob, moja ja podla lekarov aspon 2 mesiace popredu, bola lekarka z toho jemne v soku ked sme tam boli pred dvoma tyzdnami na poradni a mala sa ako keby nic vystverala na nohy....no to mam take zive striebro doma nevydrzi chvilku v klude....radsej by som keby lepsie spavala a keby je trosku menej aktivna....lebo trenuje aj v noci....

masinka
21. dec 2013

@kyri1977 nasa po kazdom jedle grckala aj 3x az do 9 mesiacov (islo to prudom, niekedy aj hodinu po tom, ako dojedla).. Kedze ale prospievala priam tabulkovo, tak sme to neriesili ani liekmi, ani UM.Kojila som ju do roka s stvrt, s prikrmali sme zacali okolo pol roka.Teraz bude mat 5 rokov a stale vracia pri kazdom kasli alebo ked sa rozculi. V cca 3 rokoch jej robili UTZ - kedze kazdy kaslik, z ktoreho sa jej sestra v pohode vylieci za tri dni sa jej vdaka vracaniu natiahne na 3 tyzdne. Bola v klude, tak sa jej nic nevracalo zo zaludka -takze na gastro nas uz neposlali. Ale postupne sa jej to zlepsuje, tak snad z toho casom vyrastie 😀

cairka
21. dec 2013

Vracala pomerne pravidelne (takmer denne) do 3 rokov , teraz už nevracia, ale problémy s tým spojené má. (Mala 4 roky na jeseň)

kyri1977
autor
21. dec 2013

No dievcata, zatial vyzera, ze sa neupnem na datum, ale na nejake antidepresiva 🙂.

@cairka
@masinka
@saskarisko
@kiki94

mina982013
21. dec 2013

Nam zmyzol medzi 3-4mesiaci.

alabama0011
22. dec 2013

Do 9 mesiaca zhruba ..

bombonka
22. dec 2013

Moja má 7,5 roka a stále máme problémy. Vracať už nevracia, to trvalo do 4,5 roka. Teraz už len príšerne kašle v noci.

zuzba
22. dec 2013

Do 12mes. Mi maly grckaval hlavne po mojom mliecku a po jogurtoch. Potom akoby utalo no od 2rokov stale chory-zapaly dych.ciest a pluc.az v 3r sme skoncili v srobarovom ustave,diagnoza reflux.brali sme liecky a stale musime davat pozor na to co papa.v marci ideme na kontrolnu ph-metriu tak dufam ze uz to bude lepsie

kyri1977
autor
22. dec 2013

teda zatial to tu neznie velmi optimisticky :(.

haslerka27
22. dec 2013

mala to mala do 8 mesiaca,potom zmizol.dnes ma 3 roky a papa uplne vsetko bez problemov.ale dal nam zabrat.

martinaveve
22. dec 2013

Moja má 6 rokov, reflux 4 stupeň, momentálne berie lieky,na kontrolu ideme v marci,uvidím či sa to upravilo.
V aute jej pravidelne býva zle, nedaj bože ak sa pozabudnem a dám jej jogurt pred cestou - to je taká smradľavá grcka, že mám čo robiť aj ja 🙂 prepáčte mi ten výraz, ale na to pekné slovo nie je.
Do piatich rokov pila mlieko, to fajne zahlieňuje, čiže aj pri nádche (nie to ešte kašeľ) každú noc dovracala pomaly aj stenu oproti posteli. Otras. Po vylúčení hlavne mlieka zo stravy, sa upravil trochu zdravotný stav, už nebýva tak často chorá a hlavne už asi rok nevracia!!

sabina20
11. mar 2024

@saskarisko dobrý deň, prosim mozem sa spytat aky liek bralo vase dieta na reflux?a ako ste upravili spravu prosim?čo nejedával? Ďakujem