Do čoho dávať trojmesačné bábätko?
Ahojte. Poraďte prosím. Kam je najlepšie dávať 3-mesačné bábätko, keď nie je v postieľke? Občas použijem autosedačku - vajíčko, ale viem, že to pre jeho chrbticu nie je veľmi dobré. Mám aj nosič Manducu, ale nemôžem ho nosiť vždy, napríklad keď varím, tak to proste nejde, ale nechcem aby bol v postieľke sám keď nespí. Sú nejaké ležadielka, ktorá určite viete, že mu nebudú škodiť? Alebo niečo iné? Lebo na odporúčania výrobcu sa spoliehať nechcem, tí nasľubujú hocičo len aby predali.
ja si myslím že kým varíš tak kľudne môže byť aj v tej autosedačke veď tam nebude celý deň a potom si ho zas preložíš inde napr. na hraciu deku 🙂
ja som malého dávala v kuchyni na zem - dala som si deku alebo penové puzzle, na to som dala hraciu deku s hrazdičkou a počas varenia sme boli spolu
ja som mala take hojdacie kresielko a malemu sa tam veeelmi pacilo...
makka cestovna postielka pri tebe (mozes ju presuvat tam kam chces), lehatko napriklad fisher price je dobre (nie je to skodlive )
alebo v satke uviazany na chrbte
Ahoj mamina ja tiež súhlasim s brumkou,prečo nie postielka?veť tam si môže kludne ležkať a učiť sa hrať s hračkami.............
Poloz ho na zem, odtial nema kam spadnut, nema si cim ublizit a ma kopu novych zaujimavych podnetov. Pokial je u vas od dlazky zima, daj deku alebo penovy puzzle koberec
moje deti boli väčšinou pri mne v lehátku /Fisher Price/ alebo na hracej deke...postielku sme mali od ruky 🙂
ja mam postielku aj v obyvacke, vyhlad ma krasny priamo na akvarko a ani za svet n vej nechce lezat 😀 cize sa chuda povaluje na gauci 🙂 pripadne ho davam do lehatka, my mame chicco, ma zavesene nad sebou aj hracky, tak sa s nimi vadi 😀 kupila som ho od kamosky za par eur 🙂 ma aj rucky na nosenie, takze ked varim, prenesiem si ho do kuchyne a vadi sa s hrackami tam 🙂 da sa polohovat, tak sa v nom aj krmime, pripade tam aj obcas drieme 🙂 je to super investicia podla mna 🙂
ja sem mela obyčejné lehátko kupované v metre, malou jsem dala na stůl a vařila, častokrát zaspala 🙂 je to super vecička. Ona byla od miminka strašně společenská a postýlku sme využívali jen na spaní nechtela tam být sama, mívala jsem ji na zemi v obyváku na dece byly sme obe spokojené že na sebe vidíme 🙂 v lehátku jsem ji pak i po pol roku krmila než se naučila sedet a šla pak do židličky, bylo polohovací..
Ahoj,skús si pozrieť tu na bazári nejaké lehátko,je to dobrá vecička,využiješ aj na kŕmenie a pod. 😝
ahoj, ja mam maleho 3mesacneho cez den vnutri v kociku, je to prakticke ked ho idem prebalit do spalne alebo som v kuchyni je vzdy pri mne. aby sa nenudil ma tam zavesene hrkalky a tiez plysaka na hranie. zvyknem ho davat tiez do lehatka/kresla ci co to je, mame take hojdacie s vibrovanim a tam ma tiez zavesene hracky. manzel ho zvykne nosit aj n nositku co sa pripina cez plecia a tak tam sedi tvarou k nemu, ale mna z toho boli chrbat tak ja nenosim. zvyknem ho vybrat von na gauc a tam davam na brusko aby dvihal hlavicku, alebo len tak ho dam lahnut na chrbat a rozpravam s nim. v postielke je iba v noci ked spinka.
od 3 mesiacov a odporúča dávať dieťa čo najviac na zem, napr. na penové puzzle, aby mu nebola zima. Pozri: http://www.poliklinikaprosek.cz/mapa-nejcastejs...
Ahoj
@varticek, ja ti jednoznacne odporucam drevennu ohradku 🙂 je to super, prakticke a omnoho viac vyuzitelne ako tieto lehatka, podla mna vyhodene peniaze....najlepsia je polohovatelna (ja som nemala ked sme ju kupili, ale manzel mu ju spravil polohovatelnu) a mame aj kolieska, cize bez problemov ju v ramci kuchyne posuniem kam chcem. Kym je dieta male, das si to vyssie, ja som si dala na tu podlozku este par diek obliekla do obliecky a plienku a mala tam sovje kralovstvo, hrazdicku (my mame od fisher price, hra melodie, odporucam zainvestovat do takej co vydava zvuky a je pevna, pri prvej dcere sme nemali, teraz sme kupili a je to super vec) a hracky a po bokoch priviazane knizky, ked trosku podrastie bude sa jej tam dat otacat na brusko a ked este viac podrastie, tak aj postavit a posadit...ja mam ohradku v kuchyni a je to super pomocka... ta umyvatelna podlozka je super, a hlavne je to take tvrdsie, cize ked sa aj zacne stavat, tak sa jej nozicky nebudu zabarat ako na matraci v postielke...ja som osobne za to, aby dieta nebolo v postielke ked je hore, v postielke sa ma len spat...takze toto mi vyhovuje na sto percent...mala ma 10mesiacov a kedykolvek ju potrebujem "odlozit", tak ju tam supnem a viem, ze je v bezpeci...starsia tam bola az kym tam velmi nezacala skakat a uz bola taka rozumnejsia, ze som vedela, ze ked idem na napr. na wecko, tak mi za tu chvilu cosi nevyvedie...my sme ohradku kupili cez bazar, som spokojna....toto som myslela napr. http://www.prenasedeti.sk/obchod/action/product...
A este v neposlednom rade som ocenila, ze ked sa mi druha dcera narodila, tak v tej ohradke ked bola, tak som mala istotu, ze niekde na nu neskoci ta starsia, keby lezala na zemi na deke, alebo na puzzloch...
Co pisu baby, tak ja som na prve zaciatky krmenia vyuzila vajicko autosedacku a potom sla do klasickej stolicky...ale uz ako sa rozhodnes...
na hraciu deku, makke puzzle, koberec a deku...to je jedno, prost na zem na brucho, hracky okolo, zaujimave veci, nech si trochu potrenuje a ked oddychovat, tak tie kresielka su super
kup lehatko lepsej znacky - hoc aj z druhej ruky - mas istotu a neskrachujes 🙂
? To je aka otazka toto... Ved je milion veci,a len potvrdujem co baby pisu,hracie deky lezadlo-hojdacka,na zem na deku do prenosnej postielky.... No v dnesnej dobe by som necakala takuto otazku,ked aj tu na konovy predavaju a reklamuju vsetky tieto veci... Kamosky a zname v okoli ti urcite povedia toto iste...
ja som malu davala do kolisky neskor ked uz bola viac aktivna tak do fatboya (nieco podobne ako toto http://www.mall.sk/detske-sedacie-vaky/elsakc-e... ) ale myslim, ze ked ju das do vajicka na polhodinku nic sa nestane ;) nie je to pre deti vyslovene prospesne ale je to fyzioterapeutmi vyvinute pre nich.... par minut denne urcite neuskodi horsie by bolo keby tam travila pol dna 🙂
ja som mala v lehatku, ale pre babatko take male je predsa najlepsia postielka 🙂 🙂 🙂
Kresielko, my sme mali FB do 18kg, o site ako @traktor. Sice vahovo by tam vydrzala este aj 2 roky, no bola v nom do 9 mes. lebo velmi vymyslala, mohla by sa prevratit. Ale to len ked som sa jej venovala, varit sa pri nej nedalo do 2 rokov, jedine zeby som ju mala na rukach, ale tak som nevedela varit. Ale na hranie, uspavanie, papanie, hojdanie, super vec.
dieta na byt na rovnom, aby nemalo poskodenu chrbticu. cize postielka, kocar, na zem na deku.
Dietatko moze byt vtakom kresielku kde mu fixuje hlavku aby mu nepadala na jednh stranu ,ja om mojho davala do kresielka kde mal taky zahlavcek okolo hlavicky,a bol tam vtakej polohe ako keby vmaternici oni maju ceckovitu chrbticu zatial,takze podla mna takym kreselkom urcenym odnarodenia mu neukodis 😉
ale veď ho daj na zem, na nejakú podložku, či deku, nech má voľnosť v pohybe, prípadne nad nejakú hrazdičku nad neho. Nemá ti kam ujsť ešte🙂 Dieťa má mať hlavne voľnosť v pohybe a priestor.

a prec o nechces aby bolo postielke? daj ho tam alebo do hracej deky