Dojčené bábo má vysypanú tváričku

jarmilka83
1. jún 2015

Môj synček je plne dojčený. Asi v druhom týždni sa na tváričke vysypal. Niekde som vyčítala,že to môže byť z kravského mlieka alebo sóje, ktorú je mama. Skúsila som vylúčiť všetky mliečne výrobky a pomohlo. Moja otázka je, či môžem aspoň niečo z mliečnych výrobkou jesť?

lilimoni
1. jún 2015

@jarmilka83 skus bezlaktozovy jogurt ci by mu nevadil 🙂

jamelia
1. jún 2015

Skus kyslomliecne - jogurty, syry, to mi kedysi radila kamzyk pri ekzeme, moj syn mal aj ruzovu stolicu, po tyzdni vynechania mliecneho to zmizlo, tiez ma pupienky na lickach a este ramienkach, ale ani vysadenie mliecneho nepomohlo, zrejme reaguje na nieco ine a neviem prist na to, co mu vadi. Teraz skusame chlorellu, ale on uz bude mat 2,5 rocka.

jarmilka83
autor
1. jún 2015

No našťastie u nãs sú to len tie vyrážky,ale aj tak je to hrozné,že človek musí len skúšať, čo vyvolá reakciu a to na vlastnom dieťati.

mazliceklienka
1. jún 2015

moj syncek sa vyhadzal na tvaricke a laktoch po cokolade,kt. som zjedla ☹ natierate niecim tu pokozku?

meluela
1. jún 2015

@jarmilka83 to je v pohode, babatka sa v tomto veku zvyknu vysypat na tvaricke ... to este vsetky tie hormony z porodu ... netreba to ani nicim natierat, nam lekarka radila omyvat tamponikom namocenym v zelenom caji
" Novorodenecké akné sa objavuje v 2. - 3. týždni po pôrode a podobá sa na akné dospelých - na lícach sú červené vyrážky až kiahničky v rôznom počte, niekedy zasahujúce až do ofiny. Počas niekoľkých mesiacov samovoľne ustupujú."
http://www.medicalportal.sk/clanky/kozne-lekars...

cize sa nemusis kvoli tomu v strave nicim obmedzovat ... ale ak fakt pomohlo vylucit mliecke, skus postupne zaradit jogurty a uvidis co to spravi
ak by sa ti samozrejme nieco nezdalo, spytaj sa radsej lekarky

nini1010
2. jún 2015

Nie je to mliekom.moja dcera mala presne v takomto veku to iste a presne ma napadlo mlieko.samozrejme ze to nebolo tym ze som pila vela mlieka.bolo to klasicke novorodenecke akne,prejde to.ale ak chces nam na to doktorka predpisala Holtov krem.zabralo.

anula
2. jún 2015

@meluela
mas pravdu. Moje obe to mali, priam hroza, starsia nemala ani kusok pokozky na tvaricke bez vyrazky preslo to same a teraz maju pusinky jedna radost 😀 . Trvalo to asi 10 dni.

jarmilka83
autor
3. jún 2015

@mazliceklienka čistím repíkom a potom olivovým olejčekom natriem. Celkom dobre to pomáha, ale len na také doliečenie. Nesmiem jesť nič z mlieka. Teda niečo možno. Detská doktorka mi povedala,že môžem maslo a smotanu a mlieko skúsiť tak,že plnotučné prevariť tek,aby sa spravila koža. Tú dať preč a tak piť. Tak zatiaľ len skúšame. Maslo bude asi v pohode,ale smotana neviem. Keď som si dala tak sa malému zas spravil výsyp. Síce len taká jemná krupička akoby, ale predsa.