icon

Dojčenie, citrusy a vyrážky u dcérky

juliet86
27. apr 2021

ahojte ked mala mala 8mesiacov dala som si 2deci pomarancovej stavy a ona sa vyhadzala na hrudi. ked mala 10mesiacov skusila som 1mandarinku. toez sa vyhadzala na hrudi ale menej. okrem citrusov jej nic ibe v mojej strave nevadi. mate s tymto aj vy nejaku skusenost? prejde to jej vekom? ci az ked prestanem dojcit? mate nejake rady? dakujem

nelca0510
27. apr 2021

@juliet86 nejedz to, keď jej to robí zle

juliet86
autor
27. apr 2021

@nelca0510 ved nejem len som to vyskusala. akoze sice mi citrusy najma cez leto budu chybat ale tak zistujem ci to nemoze poukazovat este na nieco ine. s ananasom maracujou aj mangom je ok. aj s melonom. len tie citrusy. oritom uz nie je olne dojcena

zuzkacik4
27. apr 2021

Ved preto sa citrusy detom ani pred rokom do jedalnicka nezavadzaju...takze budes musiet este chvilku pockat, ale to neznamena, ze kym budes dcerku dojcit, tak nebudes moct citrusy...neviem teda dokedy ju planujes kojit, ale ono sa to po roku moze kludne zmenit a zrazu jej to nebude vadit... takze ja by som pockala a skusila zas za par mesiacov...

juliet86
autor
27. apr 2021

@zuzkacik4 tak nejako som uvazovala aj ja.. skusim po narodkach

nelca0510
27. apr 2021

@juliet86 a musíš to vážne jest? Deťom sa fakt odporúča až po roku, keď jej to robi zle tak skus možno mesiačik ak nevydržís.

hennyinnsbruck
27. apr 2021

Skus kľudne zase po roku 😊😊

Moja mala citrusy aj napr jahody medzi 4-6mes - ochutnávka- a pohoda ale kazde dieťa je iné.

sisabe
27. apr 2021

@juliet86 ja som tak v prvom tehotenstve mala podobné. Mám atopicky exzem-teda nemôžem citrusove plody a keď som jedla hahody a kojila malá sa vyhadzala. Nesmela som a teraz tehu tiež alergia sa vrátila. Predtým v pohode mimo tehu .Tak aj keď kojis dávaj pozor na ovocie mne odporucili len zavarane teda kompoty.

juliet86
autor
27. apr 2021

@nelca0510 pisem ze to nejem. ochutnala som a o nejake dva mesiace to skusim znova.

simca06022011
27. apr 2021

Tak citrusy sú veľmi dráždivé. Mne mala jedla všetko, nebola na mm, a aj tak. Mala niečo cez rok keď prvý krát jedla mandarínky a vyhadzala sa a ešte aj hnačku chúďa takú mala, že zadok vystipany týždeň. Samozrejme prešlo to vekom, myslím ze už v jasliclach nežne. Citrusy jedli, aj ďalšiu zimu doma (cize cca 2 ročná)

juliet86
autor
27. apr 2021

@simca06022011 ja rozumiem nedavam to dietatu. dala som si to ja

simca06022011
27. apr 2021

@juliet86 je jedno ci sebe ci dieťaťu, ved to co jes sa vylučuje do mlieka.

nelca0510
27. apr 2021

@juliet86 nejedz to vôbec, tak max po roku. Ani ne skúšaj uz