icon

Doktor pretiahol pinďúra ročnému synčekovi

katarina789
9. jún 2022

Poprosím čo robiť ?! Neskutocne plače pri písaní prebalovani ako mu pomôcť aby sa dal dokopy čo robiť prosím poraďte.

anjelicek26
9. jún 2022

Odniest ukazat detskemu urologovi, da ti na to masticku (zmes vazeliny a lieku na bolest) a poctivo natierat, pokial sa da nechat bez plienky, cikat do sprchy, velmi opatrnne s tym. Nozik sa mi otvara vo vrecku, ked citam, co ti lekari robia malickym detom.

pribinak
9. jún 2022

@katarina789 daj mu nurofen od bolesti. Kľudne ho posad do vane, môžeš pridať do vody repík.

54tinka54
9. jún 2022

@katarina789 Fuha a to mu nasilu strhol? My sme boli akurát včera na poradni, malý má 10 mes a dr mu skúšala veľmi jemne pretiahnuť či to pôjde a išlo úplne. Nič ho ale nebolelo a ani teraz s tým nemá problém.

honey26
9. jún 2022

@katarina789 My sme si tým tiež prešli ale na 2,5 roka. Kúpeľ v harmanceku, ked nevydrží sedieť, po sprchovaní zliat pindura hypermanganom a my sme natierali aj framykoinom

althejka
9. jún 2022

suhlasim, nurofen od bolesti, cikat do vody, alebo repika, ak mate doma framykoin, tak mazat jemne. a hlavne,ak uz to pretiahol, treba to stahovat, inak sa to zatiahne. alebo nechat tak zahojit a potom neskor,az bude naozaj cas, zacat nanovo jemne trenovat. pan doktor by si zasluzil po prstoch

katarina789
autor
9. jún 2022

@althejka kupem ho v harmanceku viac x denne ho dávam sedieť a ráno večer chcem stiahnuť ale ono to ide len kuscik vidno žaluďa tam som dala framykoin ale ono to nejde dole úplne a ja nasilu mu nemam to srdce robiť ono to postupne pôjde ?
@honey26
@54tinka54
@pribinak
@anjelicek26

Ďakujem ❤️

anjelicek26
9. jún 2022

@katarina789 len to jemne pohybat, natriet, nech sa nespravia zrasty, ale stiahnut to rocnemu fakt nemusi este... ma este kopu casu...ako penis porastie, u drvivej vacsiny chlapcov sa to pohybom uvolni same. Urcite nie cez bolesti tahat dole, priroda to vymyslela tak, ze 95% sa to uvolni same do 6 rokov... dalsim 3% do 13 rokov...ten zvysok musi na zakrok (skor-neskor podla situacie)...

pribinak
9. jún 2022

@katarina789 keď je okúpany, tak vtedy s tým pohyb.

ailiba
9. jún 2022

@katarina789 no veru, nasilu sa to robit nema😠. Chudacik maly. Treba vetrat pinda. Cikanie asi bude cista smrt🙏, po cikani omyvat v repiku, aj liek od bolesti. Ale co viem, tak sa to lieci dost dlho. Aby velmi nebehal, nespotil sa... No ale vysvetli rocnemu.

lenka2710
9. jún 2022

@katarina789 kokoooos, kukám na môjho malého a normálne ma striaslo, brrr! Ja mu to tiež po kúpaní len pozmolim medzi prstami, on sa strašne pri tom vrti a tiež sa bojím, že mu ublížim, keď náhodou so sebou trhne! Kamoška tiež takto malému nechtiac ublížila! Viem ze mu to potom tiež v repiku macala a framykoinom natierala

althejka
9. jún 2022

@katarina789 iba co ide,jemne. je to skoda, do roka je fimoza aj prilepenie zaluda o predkozku fyziologicke, ale teda uz teraz iba nechat zhojit a nedovolit uz ziadne taketo zasahy. ale chapem,ze asi vas lekar,neviem teraz ci toto bol urolog dopredu nepoziadal o povolenie taky zakrok vykonat, na domov nabalit framykoin a instrukcie

danieladugard
9. jún 2022

Slovensko sto rokov za opicami 🫣 az mi zle prislo. Ani ma to nenapadne mi mojich dvojickach a o tyzden maju rok! Panovi doktorovi treba dat precitat odbornu literaturu z 21. storocia..!

honey26
9. jún 2022

@katarina789 No u nas to bolo tak, ze od narodenia mu nesla dole, aj ked som po kupani jemne tahala dole, postupne sa mu tam nahromadila smegma a povolilo mu to ale len do polovice zaludika, skoncili sme na pohotovosti kde nam nic poriadne na to nedala len harmancek, asi pol roka na to sa mu tam opäť nahromadila smegma ale nesla mu aj tak stiahnuť uplne dole, mal to zapálené. Na odporúčanie pediatricky mu pomocou nejakej slucky urológ uvoľnil uplne predkozku, na ten plac v zivote nezabudnem, plakal maly a ja s ním, ale zvladli sme to a teraz je vsetko v poriadku, pravidelne umyvame a maly si uz sam sťahuje pri sprchovaní, na to vraj netreba zabúdať, pretoze sa mu moze opat zlepit ked sa zanedba hygiena

ankare
9. jún 2022

@katarina789 somár sprostý debilný 😢😢😢

kulumulu123
9. jún 2022

@katarina789 az ma striaslo to co bol za masiara??? Nam nasa dr vyslovene zakazala s tym akokolvek manipulovat okolo 1,5sme skusili v dprche iba kolko islo postupne da mu to uvolnuje uz skoro prejde krpec ma 2,5r... Skus vykupat v salvii na ovela silnejsie hojive ucinky ako repik ci harmancek...

97tomi
Odpoveď bola odstránená
zuzipuk
9. jún 2022

Ja sa presne tohto bojím! Maličký má rok a tiež som mu ho sťahovala len tak jemne pri kúpaní stále a teraz doktorka (akože výborná a nemôžem na ňu zlého slová povedať) povedala, že má fimózu (tak sa to volá asi) Že máme ísť k urológovi na kontrolu. Čo ak mu to tam tak stiahnu, že mu to až ublíži...? Keď sa píše, že sa to aj samé spraví vekom...? Prosím ťa, to mu tak stiahol pediater alebo urológ?

97tomi
Odpoveď bola odstránená
althejka
9. jún 2022

@97tomi dnes uz ani cirkumcizia nemusi byt celkova. Moze ist iba o prilepenie- konglutinaciu alebo skratene frenulum. Tam sa zakroky roznia ziqden vsak nie je nutny v tak nizkom veku ak nepdochadza k problemom.ci uz su to balanitidy alebo tazke mocenie. Takze nasilu pretiahnut alebo obrezat je velmi so siroka povedane 🙂

97tomi
Odpoveď bola odstránená
althejka
9. jún 2022

@97tomi pri skratenej uzdicke treba frenulotomiu, nie obriezku 🙂 nemachrujem.iba robim cez 15 rokov detsku urologiu

anjelicek26
9. jún 2022

@97tomi nasmu Ju nadstavili dvoma stehmi a odlepili laserom. Netreba Ani vtedy obriezku.

katarina789
autor
9. jún 2022

@zuzipuk urológ

zuzipuk
9. jún 2022

@katarina789 a prečo ste museli ísť k urológovi? Kvôli tomuto aby mu to upravil? Som z toho zdesená, veľmi mi je ľúto malého, dúfam, že sa z toho rýchlo dostane.

karmen118
10. jún 2022

@katarina789 ak nemal zdravotné problémy, tak toto vôbec ten urológ nemal robiť a celkovo sa už násilné strhnutie neodporúča, robí to viac škody ako úžitku. To čo bolo za debila, aby toto spravil tak malému dieťaťu?!!! Túto barbarskú praktiku by už mali zakázať 😠
No teraz už nič, rady vám dali dobré, tak podľa nich uľaviť chúďatku malému a dať pozor aby sa to zle nezrástlo. V tejto dobe sú už iné spôsoby - rôzne mastičky na to určené, kúpanie, postupné sťahovane. Náš má tri a zatiaľ máme mastičku z lekárne, postupne to sťahujeme. Dosť veľa chlapcom sa samovoľne predkožka uvoľní až vo vyššom veku, keď už sú školáci.
Tiež nám pediatrička stará škola hovorila, ak do určitého veku sa mu to neuvoľní, tak smer urológ, pri predstave, že by to mali robiť môjmu malému, som si dohľadala informácie radšej sama, a kým vyslovene dieťa nemá problémy s močením, zápaly, atď. tak urológa netreba, stačí začať s postupným uvoľňovaním. Keď má dieťa zdravotné problémy, tak tiež sa má zvoliť vhodná liečba a nie to strhnúť nasilu 🙈 Ak problémy pretrvávajú potom je posledná možnosť obriezka - čiastočná alebo úplná.

choco6
10. jún 2022

@althejka Da sa pri zuzenej predkozke spravit zakrok v lokalnej anesteze, my sme kvoli celkovej narkóze odmietli zatial a nechavame kym bude syncek starší, chceli mu v 2 rokoch spraviť ale zdalo sa mi fakt ta narkoza riziko, teraz ma 3,5.

svetlana16
10. jún 2022

@katarina789 písať v sprche do repikoveho caju (ponorit pindura) je to neuveritelna ulava .. Ale musis mu to stale teraz aj unyvat stiahnut aby sa mu to neprilepilo s repikom. Je mozne ze sa odnaci od plienky teraz 💪 drzim prsty

97tomi
Odpoveď bola odstránená