Dôvody problémov s dýchaním u dvojročného dieťaťa?
Ahojte.Stalo sa mi ze mala 2 rocna dcerka spala na brušku a zobudila som sa na to ze sa nevedela nadychovat.Az chrčala.posadila som ju ale spala ďalej .v ústach mala cumel moze to byť tým.stalo sa vám to uz niekedy? Veľmi sa o ňu bojim.pediatricka povedala ze najprv začneme krcnym pre mandle ci nemá zväčšené.Ale ona nedýcha ústamy,nemá prípchaty noštek,ani nič také.muz vravel ci jej nemohla dáko slina zabehnúť.cez deň je úplne cula beha je hyperaktivna.nebyvame často chori keďže nieje ešte v kolektíve.mam ju nechať spať na chrbatiku a boku radšej?
@rebi789 len ono sa nám to stalo počas toho ako spala.som sa strašne vylakala lebo sa nevedela nadychnut..
Reflux?
@danielahamar 2 rocnebreflux nemáva.aspon tak nám tvrdila pediatricka.reflux mala z mliečka niekedy predtým..
@juliana1203 🤣🤣 tak toto je dobrý vtip, prepáč. Jasné,že má. Ak mala,keď bola maličká o to viac😉
@lonely66 nie, vāčšina detí sa refluxu zbaví do roka. V roku a pol ho už nemá mnoho detí.
https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/...
@lonely66 ja to akurát riešim s 3.5r, neustáli kašeľ a tak isto som to riešila aj so stredným a mojej mamine diagnostikovali reflux v 65r
@danielahamar no nehadám sa.len naša pediatricka mi dnes po telefóne povedala ze krčné ze môže mať mandle zväčšené.no ona normálne spala.zadoala na bruchu ako hocikedy zaspí.nwpolohujem ju však sa otočí ked chce..len som sa zobudila ze chrci a je na 4roch a nevie sa nadychnut.az píšťalka tak ze kapala po dychu.posadila som ju a pohoda.cwz denný spánok aj počas dňa hej nič nieje práveže.. je úplne cula beha hra sa..som sa zľakla ci zo srdcom niečo nemá.. sle u kardio sme boli síce pred rokom lebo máva počas plaču ataky ale nič jej na srdiečku nezistili vtedy.
Tak pokiaľ pri tom vydávala taký pískavý zvuk, kľudne môže ísť o astmu ... u mňa sa to presne takto začalo prejavovať, že som sa v noci zobudila na to, že sa neviem nadýchnuť, tak pískavo som dýchala ... za mňa smer pľucne.
@juliana1203
@dzulli1980 astma môže byť vyvolaná aj refluxom😉
@danielahamar To ja neviem, či môže/nemôže byť astma vyvolaná refluxom, na to sú odborníci ... len som napísala svoju osobnú skúsenosť ... a reflux nemám a nikdy som nemala.
@juliana1203 moze ist o spankove apnoe

@juliana1203 niekedy sa môže stať že deti zadržiavajú dych aj naschvál