Downow syndróm (novorodenec) - príznaky
@ella2015…doktorky a porodne asistentky vravia ze je vsetko ok (aj ked som sa na to priamo nepytala) ale nie som si 100% ista rad by som ukazal foto ale neviem ako 🙂 respektive poslat niekomu na email kto stym ma skusenost…
No pozri bud dietatko ma alebo nema DS.je to SY ktory odhalia hned po porode…nepride po tyzdni alebo o rok
@marcelo1111 kludne pošlite foto do správy, opýtam sa kamošky
@marcelo1111 pozrite si fotky na nete. DS má špeciálne znaky,resp.vonkajsie prejavy a tak rozpoznáte.
@marcelo1111 robí sa genetické vyšetrenie, tu to máš opísané https://mamaaja.sk/chore-dieta/choroby-deti/gen..., ale myslím, že by si už na to bola upozornená, sú ale viaceré stupne.
@marcelo1111 Nechcem znevazovat tvoje pocity. Ale tento syndróm je ľahko odhalitelny a človek nemusí byť úplne odborník. Riešila by som to s dr. A radšej si užívala dieťatko. Sú deti, ktoré môžu byť jemne podobné ds, ale v skutočnosti to nie je nič zdravotné, len vzhľad tváre. Ale rúčky apod už značia jasnejšie, mala si nejaký geneticky test, že si to myslíš?
vysvetli mi prosim ta preco si myslis, ze doktor a PA by ti klamali, ze tvoje dieta nema DS ak by ho malo? 🤷♀️
@marcelo1111 ahoj je toto najhorsie co moze byt tiez mam syna zdravehpo teda mal som a dcera ma dawnov syndrom , ja som to vobec nezpoznal ale ex a jej family ano . taky mongoloidny vyzor ma dieta po narodeni.je to smutne ze sa nam deti taketo rodia. pekny den a pevne nervy a vydrz.
@marcelo1111 v pôrodnici by ti to zistili. Majú špecifické črty. Aj na dlani jednu špecifickú
Hneď to vidno ak má.ds ale moze mať aj mozaikou formu menej viditeľnú ale viditeľnú a potom máš zdravé detičky ktoré sa nemajú a môžu mať určité znaky napr priečku čiaru ,sikmejsie očká atď...deti s DS majú aj iné zdravotné problémy napr so srdiečkom ,mozog atdale.dr.by si to určite všimli a povedali
@marcelo1111 ahoj dieta moze mat aj "nabeh" ze ako keby to okolo nech len preslo... Ze trosku moze tak vyzerat ale nie je Downik.
@sylvester01 ver ze Ds nie je to najhoršie. Tie deti su uzasne a vdacne a dokazu neskutočne veci. A preco mal som syna??
mam dceru s mozaikovou formou DS. V porodnici nejasnosti a genetika protvrdila.
@alexandra2010 mas spravu 🙂

@marcelo1111 aké príznaky máš na mysli?Robí sa genetika, dieťa má isté dysmorfie tváre atď. To nie je chrípka, že príznaky, dieťa má isté znaky daného syndrómu