icon

Dvojmesačná dcérka má od narodenia hnis v očkách

zuzika_tr
27. jan 2015

Mate s tym skusenosti? Mala ma uz 2 mesiace. Zatial sme davali masticku aj kvapky ale nepomaha. Bola prenasana 8 dni.

Strana
z2
katka2402
27. jan 2015

My sme mali tento isty problem. Maly bol prenasany tyzden a narodil sa s nenormalne opuchnutymi ockami. Skoro ich nevedel otvorit. :(. Stale mal taky vytok hnisavy, striedali sme rozne atb kvapky. Pamycon, Uniflox. Potom sa to nejako dalo dohromady... Drzim palce 🙂

robin_claire
27. jan 2015

Bezna vec, boli ste u lekara? pod ockom treba aj masirovat, nam to pomohlo, odporucam konzultovat s lekarom, ako tomu pomoct. casto to predje, nam to tiez preslo, trvalo to asi 3 mesiace..skusali sme masticky a kvapky, ale myslim, ze pomohli tie jemne masaze, sa to uvolnilo

katka2402
27. jan 2015

Aj my sme robili tie masaze, uvazovali o prepichovani kanalika, ale nastastie nakoniec nebolo treba...

zuzika_tr
autor
27. jan 2015

och .. slovo prepichovanie mi nahana hrozu. ano masirujeme ... ale stale nic. hlavne rano sa prebudza s uplne zalepenymi ockami. nam ale kazala masirovat korienok nosa.

raona
27. jan 2015

Preplachnut slzne kanaliky ocnym lekarom, my mame tyzden po narodeni,kvapky nepomahaju,len to zmiernili,takze sapytame na ocne ... Mladsej to preplachnutie pomohlo ...

monika0612
27. jan 2015

Ak ju kojíš nakvapkaj jej materské mliečkom do očiek niekoľkokrát denne.

ukulela
27. jan 2015

ked so odchadzaal z porodnice, sestricka radila mamicke dietatku so zapalenymi ockami tiez kvapkat materske mlieko do oka. tak skuste ..

zdena12345
27. jan 2015

kamilkovy vyluh niekolko krat denne potriet ocicka.

macik33
27. jan 2015

my sme mali rovnaký problém,tiež to trvalo dva mesiace,naša pediatrička nás poslala potom na očné,ked nepomahali tie dostupné kvapky a očná lekárka nám predpísala tiež kvapky,už neviem ako sa volali ale po pár dnoch bol hnis preč(:tak sa pýtajte očnej lekárke

laura0107
27. jan 2015

My sme sa s tym tiez trapili az do 5.mes. Uz sme boli objednani na preplach kanalika ale zazracne sa to ocko dalo same dokopy..ale vystriedali sme predtym asi 5antibiot.kvapiek

bodka2014
27. jan 2015

Ahoj aj my sme boli prenášaný 13 dní, a čo je najlepšie? Ak dojčíš tak materské mlieko. Pred alebo po dojčení nastriekať mliečko do očka, to isté platí pri soplíkoch v nošteku. Zázračne to pomáha. Mysli na to vždy. Pre tvoje dieťatko najlepší liek ja materské mliečko, samozrejme ak dojčíš. Božena

siska53
27. jan 2015

@zuzika_tr u ocnej ste boli? Moja bola sekciou,4dni pred terminom a problem bol v zuzenom slznom kanaliku. Nakoniec jej ho preplachovali,no doteraz (2,9) je na to ocko citliva.. Tiez smz kvapkali a kadeco a nakoniec bol aj tak nutny preplach.

skibaby
27. jan 2015

Moje obe detičky mali hned od narodenia problem s hnisavymi a zapalenymi ockami, vyskúšali sme kadejaké kvapky,maste,no nic nepomohlo...až preplach kanalikov...odvtedy s ockami ziadny problem🙂

melissa152013
27. jan 2015

skus kupit borovu vodu a potieraj s tym prejde mozno,

monicm
27. jan 2015

@zuzika_tr z babských receptov môžem skúsiť poradiť vytierať hoci aj každých 10-15 minút obyčajnou prevarenou vodou,či striekať materské mlieko,ak kojíš. je pravda,že pri najstaršom mi voda krásne pomohla,pri najmladšom ani troje atb,ani ocuflash,ani pamycon.proste to zrazu prestalo.jedno ráno som si povedala,že dnes kvapkám a vytieram naposledy a objednávam sa k novému očnému a čuduj sa svete,viac mu nehnisalo.tak neviem,čo zabralo,možno len čas.

trulinka
27. jan 2015

@zuzika_tr
Ahoj, nam pomohlo kvapkanie mojho materskeho mlieka do ociek.....

zuzika_tr
autor
27. jan 2015

baby dojcim len tak na doraz mam strasne malo mliecka ale skusim ak mi nieco pojde vytlacit :(. kvapkali sme ocuflash a mastili framikoinom ... vyskusam secky vase rady dakujem vam krasne !!!

uhnakova
27. jan 2015

Skusali ste Ocuflash? Mojim detickam dobre zabral. Treba kupit aj sterilne stvorcove gazy a po kvapnuti do vnutorneho kutika oka vytriet hnis gazickou. Drzim palce, nech to uz prejde.

rokkisu
27. jan 2015

i my sme mali.zabralo len atb a to oftalmoframykoin.avsak mast.ziadne kvapky.to sa poriadne nedalo anu nakvapkat,vzdy to stieklo a nikdy som nevedela,ze ci sa kvapky dostali do oci alebo nie. masticka je lepsia. nanesie sa 1cm dlha ciara od kutika.no ale to sa da max.u dospeleho.dieta drzat hlavu v klude nevie,tak som si vzdy naniesla pozadovane mnozstvo na cisty prst a natrela od kutika cele vnutro.samozrejme oci nagendzene,maly nic poriadne nevidel,ale tak to bolo najlepsie.za cca 7 dni nam atb zabrali.

vercaaa20
27. jan 2015

presne tento problem mame aj my, dcerke uz 3 mesiace slzi ocko a hnisa, od obvodnej sme davali uz 2 antibiotika a nepomohli, tak sme boli na ocnom, dala nam dalsie antibiotika a ocuflax, tak kvapkame oboje. Antibiotika sa maju podavat 10 dni. Zatial jej to nepomohlo, hnis vychadza stale. Sme objednane na vyplach ocneho kanalika, ale pravdu povediac ja tam nechcem ist. Stale verim ze sa jej zo napravi, pred tym slzy tiekli ako vodopad, teraz pomenej, ale ten hnis tam ma stale :-/ aj nam sa stalo ze mala zalepene, ze nemohla otvorit. Skusala som aj harmancekovy caj, vytierala som dlho a nepomohlo. Aj mliecko som kvapkala. Doktorka vravela, ze v Amerike nerobia ten vyplach vobec a vraj tam je "normalne" ked to deti maju aj do dvoch rokov. Tak ja uz neviem, skusame tie kvapky a uvidime. Ocna doktorka ti musi poradit, ci je ten vyplach potrebny. My pre istotu zajdeme este raz, ale uz k inej 🙂

zuzika_tr
autor
28. jan 2015

a nepoznate nejaku dobru detsku ocnu v Bratislave a okoli (Senec, Samorin ...) my sme mali opthalmoframykoin aj ocuflash zatial ...

kubisova
28. jan 2015

@zuzika_tr a skusila si jej striknut materskeho mliecka na ocicka....

suriacik
28. jan 2015

my sme sa takto trapili do 5. mesiaca, masticky, kvapky a nic nepomahalo. nakoniec jej prepichli slzny kanalik a bolo dobre 🙂

suriacik
28. jan 2015

inac harmancekovy caj radsej nedavaj, moze to zhorsit. harmancek je velmi silny alergen. Radsej daj repikovy obklad ten skor pomoze.

jojake
28. jan 2015

My sme mali rovnaky problem od narodenia do 3 mesiacov pri starsom synovi - najprv bral atb kvapky od pediatricky, atb od cnej, potom masaz kanalikov a kedze nepomahalo isli sme na preplach kanalikov. Vyzera to strasne, ale nie je to hrozne. Maly iba plakal strasne, ja som ho drzala. Netreba sa toho bat, aby sa to neskoncilo horsie. Doktorka, ktora to robila, to robila kazdy den viacerym detom a bola skusena. Ja som ociarke verila plus som si povedala, ze ak je toto to najhorsie, co sa mu v zivote stane, tak mozme byt radi s manzelom. Takze moja skromna rada - navstivit ociara (co si asi urobila) a nebat sa. Hlavu hore! O tri roky to bude len spomienka.

suriacik
28. jan 2015

ten vyplach zvyknu robit az o piatom mesiaci. dovtedy sa caka, ze to same prejde. Vraj ked hlavicka trosku podrastie tak aj kanalik sa zvacsi a uvolni sa.
Inac treba stale poriadne masirovat pod ockom, a povytlacat ten hnis.malickom pritlac na miesto medzi nostekom a kutikom ocka a rob taky pohybako ked vytlacas nieco. netreba sa bat, kludne silnejsie pritlac, tym je to viac vytecie. Malej sa to asi nebude pacit ale pomoze to 🙂

teta7
28. jan 2015

Ahoj.nam robili vyplach ako dvojmesacnemu....strasne to bolo...lebo stale mu ocka tiekli...

katuska24
28. jan 2015

Ahoj syn to mal tiež rozne mastičky, kvapky, mali sme aj preplach očných kanálikov, mastičky, kvapky pomohli na chvílku potom ochorel a dostal ATB a prestalo to zrejme mal nejaký zápal v tele.

katka121
28. jan 2015

Aj syn to mal po porode - mastičky nepomahali zbytočne sme to natierali - v 3 mesiacoch som stratila nervy - vypýtala som sa na očné - tam mi doktorka vynadala , že kde som tolko bola - na čo som vlastne čakala - vyhodila nás z ordinácie, zavolala takú obrovskú sestričku s vedlajšej ambulancie, ktorá malému chytila hlavu, doktorka mu za 1 min prepláchla očný kanálik - reval ako tur asi 1 min. - potom už bolo nadobro po probléme. Odporúčam zbytočne nečakať a ísť na preplach - drastické ale zaberie a máte pokoj načo dávať na očko maste z lekárne ktoré nezaberajú.......

patricia2007
28. jan 2015

Ahoj moja dcera to tiez mala ked sa narodila, zili sme v nemecku, detsky doktor mi povedal ze je to bezne a ze mala z toho vyrastie, mali sme s tym starosti ale nikdy okrem masti sme s tym nic nerobili, lekar povedal ze mala z toho vyrastie a ked mala rok to preslo, povedal mi aj ze mi neodporuca prepychovat kozu na oku, v nemecku sa to nerobi

Strana
z2