Dvojmesačná dcérka neotvára jedno očko celé
od zaciatku ako sa narodila som si vsimla ze jedno ocko ma stale privretejsie....mate s tym skusenosti co robitt?....jedno krasne otvara a to druhe otvori ale nikdy nie cele len ked ju nieco moc zaujme...co robit?.dakujem
Moja mala ľavé stale prizmurene- bola malicka ked sa narodila a doktorka vravela ze to bude v poriadku- aj je - preslo to same- teraz by som bola rada keby uz obe zazmurila a spala....
@natalia888 - ja by som sa pytala na ocne, co tu pomoze pediatricka? Je to cudne, deticky by mali mat symetricke oci uz od porodnice...
@natalia888 moja dcerka tiez mala jedno akoby privretejsie, ale teraz je to uz symetricke.
ahoj, aj môj malý to tak mal, zhruba do pol roka. My sme chodili aj na neurológiu (kvôli inej veci) a neurologička zistila, že má jednu očnú štrbinu trošku menšiu a na tej strane má (mal) aj trochu skosenú hlavičku a nebolo to zo zležania, pretože to mal vpredu na čele. Hovorila, že to môže byť z vnútromaternicového vývoja, keď bola hlavička v maternici na jednej strane viac stlačená. Ešte mu to kontrolovala UTZ cez tie horné štrbinky v hlavičke, či má to v poriadku zvnútra, ale vnútorné mozgové komory mal v poriadku, jedna troška menšia, ale v norme.
Postupne sa mu to upravilo, teraz má 11 mesiacov, očká už otvára rovnako, možno trošinku to jedno očko stále je menšie, ale to si všimnem len ja, lebo o tom viem, cudzí to nezaregistrujú. a aj hlávku má stále trošku skosenú, ale vidno to len pri pohľade zhora. Inak je malý úplne v poriadku, je zdravý, dobre sa vyvíja, je to len drobná kozmetická chybička, ktorú už neriešim 🙂.
pre svoj kľud môžeš sa vypýtať k neurologičke, nech to pre istotu skontroluje, ale väčšinou je to len drobný kozmetický problém, s ktorým sa aj tak nedá fakticky nič robiť 😵.
@anjelicek26 , práveže nie, mnohí ľudia, či už deti alebo dospelí, majú drobné asymetrie v tvári - nerovnako prižmúrené oči, vyššie či nižšie obočie, kútiky úst atď. Stačí si tvár spredu na obrázku rozdeliť na 2 polovice a potom v PC otočiť jednu polovice tváre (napr. ľavú) a priložiť k tej istej polovici. ak to urobíš s oboma polovicami, málokedy ti vyjde presne rovnaká tvár 😉.
Moja mala bude mat teraz 6 mesiacov a tiez ma stale privrete prave ocko, malo by sa to upravit same...tiez to vidno na kaxdej fotke, aj na tej co mam v profile, mozes pozriet...chodime k neurologicke, aj na ocnom sme boli a lekari z toho ziadnu vedu nerobia, tak cakam, kedy sa to vyrovna same...
@natalia888 ja to mám doteraz 😀 neni to veľmi vidno, ale ja to hlavne cítim a vidím to, lebo o tom viem.inak to nevidí nik, iba ak by sa mi hlboko zapozeral do oči, čo už dávno nik neurobil 😝 ale pre pokoj si skús zavolať na očné al. neurologiu 🙂
@bodka70 - u nas taketo "padave viecko" operuju, lebo dlhodobo obmedzuje zrak ;) Da sa to krasne skorigovat, ono zavisi, ako velmi je to vidno, ale to takto nevieme zhodnotit.

@natalia888 no ja by som zasla za lekarkou..