Dvojmesačné bábätko má opakujúce sa červené fľaky s vyrážkami na tváričke

6katka10
12. okt 2015

Ahojte, mam doma dvojmesacne babo, pred mesiacom som bola u detskej a povedala, zevraj ma poruchu mazovych zliaz... avsak mne sa to nezda, nakolko sa nam to tyzden co tyzdne opakuje. Babatko umyvam v cistej vode a nicim nenatieram... avsak ked uz vidim ze ma velmi suche licka natriem ich (podal rad lekarky) indulonou, do par dni ma na tvaricke po prebudeni a pučení sa červene fliaky a v tom drobne vyrazky, tvaricka je sucha a drsna... co na to? pripadne nestretla sa niektora z vas s tym? dakujem

lalinko2010
12. okt 2015

@6katka10 ahoj, atopický ekzém, to má teraz snáď každé dieťa, poradím, indulóna je strašne mastná aj pre dospelého, zaťažuješ organizmus, nám pomohla NIVIE hypoalergénna, s tým sme natierali a v pohode a ak to nepomôže, tak ku kožnej, nám tá neodporúčala indulónu, ale alergológ zase indulónu, sme ho zmenili a prešli k inej, malý má jedine riťku doškriabanú ale on už má 5 rokov, na tele žiadne suché miesto, jedine v lete, ale natreme niveou a je v pohode.

6katka10
autor
12. okt 2015

@lalinko2010 aj detskou niveou som natierala a nepomaha :(

seahorse27
12. okt 2015

Mojej dcere modra Indulona doslova skodila - ekzem sa jej po nej neuveritelne zhorsil, rovnako neznasa excipial lipolotio, ktore vsetci odporucaju na ekzem. Mojim obidvom detom robi najlepsie kalciova mast. Ked boli uplne malinke babatka, tak som ju kombinovala s Holtovym kremom a vzdy to krasne zabralo.

6katka10
autor
12. okt 2015

@seahorse27 tak ja neviem ci je to ekzem v papieroch mame sebeoru ci co to...

seahorse27
12. okt 2015

@6katka10 Myslim, ze Holtov krem je vhodny aj seboroicku dermatitidu...Podla opisu dcerka mala to iste a nasa doktorka to nazvala detskym ekzémom. Mladsi syncek to mal tiez, ale v ovela mensej miere, lebo sme to dost rychlo zacali osetrovat...

lalinko2010
12. okt 2015

@6katka10 tak potom skúsiť holtov krém ešte a ak to nezaberie tak ku kožnej s tým nie k detskej.

katarinamarkova
12. okt 2015

@6katka10 atopicky exem ako aj mnoho inych koznych prejavov nie je chyba koze.....natieranim mozes len zmiernit priznaky.
ak chces odstranit problem, zmen stravu, prostredie ( zvieratka, prach, smog) - stravu - asi kojis....cize svoju 🙂 musis prist na to, co malemu vadi.....
- mak, orechy, melon, preslachtene jablka, mlieko, citrusy, jahody, nejake tie Ecka, konzervanty, bylinky, rajciny................je toho vela co moze sposobovat problem - treba len prist na to, co je to u vas a nehovorim ze vynechat ale urcite to obmedzit.

alias313
12. okt 2015

@katarinamarkova dufam,ze ste kozna,ked davate taketo vyjadrenie...atopicky ekzem (nie exem),ak ste to mali jegeneticke ochorenie kože.mam ho od 3 mesiacov narodenia.Rovnako ako moja mama,moja starka...atd...ekzem ako taky sa da zmiernit (ci uz natieranim,stravou,...)priznaky sa daju potlacit aj na viac rokov..urcite nie navzdy.

@6katka10 my to mame podobne.indulona mne uz ako dietatu nerobila dobre,velmi mi mastila kozu...malej natrem ked ma velmi suche mastou lipobase.pokial to ma podrazdene na ukludnenie pokozky nam najlepsie zabral cierny caj.vyluhovat asi v decku sacok a vlaznym prikladat tym vrecuskom na tvar,najlepsie na noc.pokial je to velmi cervene,zapalene,urcite by som sla na kozne.my sme uz na tvar mali taku antibioticku vodicku,lebo to mala az hnisave.

gabriela255
12. okt 2015

Krv, stolicu na rozbor

katarinamarkova
12. okt 2015

@alias313 co presne je na mojom vyjadreni nepresne? chybne?

alias313
12. okt 2015

@katarinamarkova atopicky ekzem nie je chyba koze?a vyznieva to ako keby ste tvrdila ze atopicky ekzem sa da vyliecit.alebo pardon ak som to zle pochopila

zamilion
12. okt 2015

Moze ist o novorodenecke akne. Podoba sa na potnicky, zvyrazni sa v teple, trochu bledne v chlade. Je to hormonalna zalezitost a vymizne same po troch mesiacoch veku babatka.

katarinamarkova
12. okt 2015

@alias313 ano atopicky exem nie je chybou koze......ta zakladna chyba sa na kozi len prejavi......ak sa bude liecit iba koza, mastickami atd.....ten zakladny problem sa nikdy neodstrani a natierat moze clovek do nemoty, stale to bude na prd.
ak chce clovek odstranit prave kozne prejavy atopickeho exemu musi v prvom rade prist na to, co presne ich sposobuje.
nikde som nepisala, ze atopicky exem je liecitelny 🙂 pisala som: ,,ak chces odstranit problem, zmen stravu, prostr..........,, - to sa nerovna zmenis geneticku predom danu informaciu.......ale odstranis to, ze tvoja koza bude vyzerat katastrofalne a svrbiet no moj boze, stipat, susit sa, zapalovat........rovna sa to to, ze tym dosiahnes to, ze na kozi nebude vidno ze vobec nejaku predispoziciu na taketo kozne prejavy mas.

barbarita33
12. okt 2015

My sme mali nieco podobne,tiez mame dva mesiace a nic nepomohlo,malá mala drsnu podrazdenu červenú kozu obcas aj s vyrazkami a v lekarni mi poradili Bepabthen sensiderm krem.ten je ulavuje od prejavov ekzemu a upokojuje takuto podrazdenu pokozku.za dva sni o 80percent zlepsenie a teraz ma kozicku krasne jemnulinku babatkovsku.takze odporucam 😀

alexanotbad
12. okt 2015

skus cisty Pupalkovy olej, nam to vzdy na tieto veci pomahalo, u obidvoch deti. 🙂

alias313
12. okt 2015

@katarinamarkova no len zial,na to aby atopicky ekzem takpovediac "driemal" vo vacsine pripadov nic nezaberie..ja mam napr.dost vyrazne zhorsenie ked ma prist zmena pocasia..tak isto aj moja mala.a to je iba na hypoalergennom mlieku...ale mozno ze niekomu staci upravit len strava.

nanka3
12. okt 2015

@6katka10 ahoj, koznych ochoreni je mnoho, najlepsie by bolo, pofotit ako pokozka vyzera a hod to na ceskeho modreho konika, su tam uzasne zienky, ktore nam pomohli, dolezite je zistit, co presne to je tu je link ak, by si chcela, heslo je rovnake ako na slovenskom MK: https://www.modrykonik.cz/group/6098/
@katarinamarkova uz mi slovo EXEM kole oci, prosim je to EKZEM nie eXem

8291
13. okt 2015
8291
13. okt 2015

@6katka10 my sme toto riešili v štvrtom mesiaci.malá mala uplne suchu až draplavu,červenu kožu.na ličkach brade a nad perou.nam jedine zabrala kyselina mliečna 1%.zarobia ti ju vlekarni niekde chcú recept ale mne ju zatiaľ urobili vždy ,nikdy nebol problém,som ich poprosila,aj druhýkrát mi ju urobili bez receptu.je to krém telu najprirodzenejší krásne premastí a do týzdna sme mali krásnu tváričku.dovtedy sme sa mesiac trapili,bepanthen,infadolan,nivea,excipial nič nepomohlo.odvtedy sme už taký problém nemali.len minulý týždeň mala zasa suchu kožičku na brade a už aj červený flak sa nam robil tak som jej to par krát premastila a teraz nemáme nič.len pozor pre bábätka musí byť 1 %tná.

bohuslava8
13. okt 2015

excipial lipolotio na predpis stojí 1,5 eura, to ti prečo ešte obvodná nedala a pýtaj si doporučku na alergo.

katarinamarkova
13. okt 2015

@alias313 nehovorim, ze staci len uprava stravy....treba pracovat aj s prostredim v kt. zijes....zvierata, prach, roztoce, alergeny, smog, praci prasok, klimatizacia........tak isto ako aj s celkovym posilnenim prirodzenej imunity.
nie je to o tom vyradit zo stravy par veci 🙂

alias313
13. okt 2015

@katarinamarkova nuz mne je jasne,ze nielen stravy.ano podla tych pokynov by som musela non stop zit v zavretej sterilnej miestnosti a nesmelo by fungovat ani pocasie... 😒

katarinamarkova
14. okt 2015

@alias313 sterilita? 🙂 preco? 🙂 k pocasiu sa nevyjadrujem

flavia1
14. okt 2015

@6katka10 to nebude žiadny ekzém... normálna seberoa, či ako sa to volá, moja malá to mala do roka, babátká dalsích kamarátok to majú tiež, pomáha na to kyselina mliečna, to nám dala doktorka....