Dvojmesačné dieťa kaká len cez rúrku. Poradíte?

ppetronela1
18. feb 2015

Ahojte potrebujem radu
Mame dva mesiace a kakame len cez rurku.
Ale ide oto ze vobec niesme zapeceny ide iba vodicka s mliecnymi hrudkami, nakolko len kojim a on to cez tu ritku nevie dat von. Kolko razy musim odcerit s prstami ritku aby aspom sprtol.. Co mame spravit?

micha7
18. feb 2015

lekar sa pozrel na anal.otvor??? myslim,ci je anatomicky v poriadku...(niektore deticky maju zuzeny otvor)

sasajka
18. feb 2015

Plne kojené dieťa predsa nemusí kakať každý deň, dokonca nemusí kakať niekoľko dní, materské mlieko je plne stráviteľné...opravte ma, ak sa mýlim. Najlepšie ti aj tak poradí váš pediater 😉

fg1984
18. feb 2015

Nechápem, prečo, tá rúrka?

heni79
18. feb 2015

Gratulujem celej rodine, že používa úspešne rúrku! 😀 😀 😀 Ten nešťastný materinský plurál vytvára také zbesilé konštrukcie, že až.
Ale k veci, chápem, že rúrku používate iba pri dieťati 😉
Je potrebné si zodpovedať niekoľko otázok.
Prečo ste s tým vôbec začali? Kto ju použil prvý raz, kedy, kde? Prvá stolica sa vylučuje už v pôrodnici. Aj vtedy bol problém? Pediater o situácii vie? Neposlal dieťa na odborné vyšetrenie? Skúšali ste nechať dieťa, nech sa vyprázdni samo?
Jednoznačne by pomohol skôr rozhovor priamo s lekárom. Tak neváhaj a rieš to! Nie je normálny stav, že dieťa nevie urobiť prirodzenú potrebu samo.

jarushka599
18. feb 2015

a prdká si cez deň sám od seba, alebo máte aj problém s prdkami?

andisko
18. feb 2015

@ppetronela1 spravne sa pytaju baby predo mnou. ako casto kaka? moj nekakal 15 dni, ked bol maly!! 8) to uz je trochu extrem, ale on bol uplne spokojny, nic ho netrapilo.. a my stale sme riesili caj ci mu dat, rurku ci co.. a potom po 15 dnoch sa pohoda pekne sam vykakal. ak ho to trapi, treba to riesit samozrejme. ale s lekarom, ktory pozna jeho zdravotny stav.

sumikk
18. feb 2015

Ahoj, moja malá kakala len cez rektálnu rúrku asi do 3-4 mesiacov, potom sa to postupne zlepšovalo a asi od 5 mesiacov sme ju už vôbec nepoužili. Viac ľudí mi tvrdilo, že keď jej budem dávať rúrku, keď sa nemôže vykakať, tak sa mi normálne kakať nenaučí, ale bola to blbosť, jednoducho tú rúrku spočiatku potrebovala a potom už nie. Zapečená bola len občas, inak bola stolica normálna, kašovitá, ale aj tak ju akosi nevedela vytlačiť. Ja som nič špeciálne nerobila, ona asi sama prišla na to, ako to vytlačiť - len nie hneď, až keď bola väčšia. Podľa mňa nestresuj, nechaj chvíľku, nech sa snaží, ak sa mu nedá, tak mu pomôž naolejovanou rúrkou a uvidíš, časom to zvládne aj bez nej. My sme aj cvičili nožičkami, masírovali bruško a natierali ritku olejom.

katarinamarkova
18. feb 2015

podla mna si si na nu len zvykla....nie babo....ty.....ked vidis, ze male boli brusko a uz uz by malo kakat, tak radsej sup rurku ako by malo par hodin pistat a vykakat sa samo. nie je to tak?
kakat dennodenne iba cez rurku nie je OK, treba to riesit s dr.
ale ak to je tak ako pisem vyssie, staci male jeden dva dni nechat nech sa pekne krasne samo vykaka a urcite aj ty prides na to, ze ved ono to kakat vie 🙂

ivetkab.
18. feb 2015

V prvom rade ... chudák dieťatko. Ja som ešte nepočulo, aby plne dojčené dieťa, potrebovalo kakať kakať každý deň. Keď tu už ťukáš na MK, tak skús položiť mamičkám otázku, ako dlho nemusí plne dojčené dieťa kakať. Budeš sa diviť, ale do 21dní je to v poriadku. Vieš, nie stále to že porodíme znamená, že sme odborníčky ešte aj na teplú vodu. Ihneď s rúrkou prestaň a poraď sa s pediatričkou, či si dieťatku zatiaľ neublížila. A to že dieťatko plače je úplne prirodzené. Aj to, že sa potrebuje vykakať a popri tom plače, je úplne prirodzené ... 😎

alizabka
18. feb 2015

Nas maly mal podobny problem. Tiez sa nevedel vykakat sam a nepomahalo nic, ani masaze, ani cvicenie s nozickami, probiotika, atd. iba rurka. Ano, ako pisu niektore baby vyssie, kojene deticky nemusia kakat kazdy den a ano su aj take, co nekakaju aj viac ako 10 dni a su spokojne, ALE ... su deti, ktore su kojene a predsa ak niekolko dni, alebo dlhsie nekakaju, tak spokojne nie su ... nas maly teda spokojny urcite nebol ... akonahle sa nevykakal par dni za sebou zacal byt velmi placlivy a nepokojny, hned ako sme mu trosku pomohli a vykakal sa bolo z neho uplne ine dieta. Hned na nom bolo vidiet, ako sa mu ulavilo. .. Takze moja rada: v prvom rade, jasne, konzultovat vsetko s pediatrom a sledovat dieta ... skus nechat den, dva, tri bez rurky a sama uvidis ci bude pokojne, alebo nie. Pokial bude OK, tak rurku nedavat a cakat kym sa pekne vykaka samo. Kazde dieta je ine, a aj co sa tyka kakania, kazde je ine. Co jednemu nevadi, druhému vadit moze.
Neviem, co ine, okrem rurky ste skusali, alebo neskusali. To vies len ty sama. Nechajte si rurku ako poslednu moznost, ale ak sa mu inak nebude dat pomoct, tak rurku pouzite. Mna tiez vela ludi strasilo, ako si maly na rurku zvykne a pod, ale nezvykol si. Trvalo mu to sice dlhsie, ale nakoniec, ked mal 4 mesiace zacal pekne kakat sam.