Dvojročná dcéra sa začala zajakávať
Prosim maminky, tie co ste to zazili, napiste mi, ze to prejde. Napiste mi, prosim, ako ste to zvladli, aky to malo priebeh. Dcera mala teraz dva roky. Rozprava uz dlhsie, rozprava pomerne cisto, suvisle vety, suvetia. Zajakavost u nie je velmi silna, ale mam pocit, ze je to horsie ako pred tyzdnom. Opakuje v niektorych slovach prvu skabiku. Logopedka mi povedala, ze je to tzv. inteligencna zajakavost, mozog nestaci reci, ze je to docasne. Mame hovorit na nu pomaly, vela spievat.
@janba uz aj u nas nastala druha faza, z koktania, teda opakovania prvej slabiky je teraz natahovanie
Neboj,uz to bude len lepsie 🙂 hlavne treba veeeela trpezlivosti, niekedy mam sto chuti na neho skriknut, nech rozprava pomaly, potom sa spamatam,ze on za to nemoze, snazi, vadi mu, ked mu nerozumiem.
Skolka mu velmi pomaha v tomto, zacal ovela krajsie rozpravat. Este stale hovori niekedy dlhsie prvu slabiku, ale je to ovela lepsie.
Kazdy ma svoje tempo, on je v inom az mimoriadne sikovny. Tak sa drz a nenervuj sa za to 🙂
Ahoj, ak si to este precitas, tak ma zaujima, ci ta faza natahovania slabiky presla rychlo. Tiez je teraz dcerka v tejto faze.. Zo zajakavania je teraz natahovanie. Dakujem 🙂

Moja dcerka to mala tiez.ked mala 3 roky. Preslo to. Trvalo to cca pol roka. Casto bola z toho velmi smutna...lebo na ihrisku chcela cosi povedat novemu kamaratovi a neslo to,na druhej strane ked som jej povedala aby si najprv rozmyslela co chce povedat a az tak to skusila nahlas a pomaly...hned jej to slo a bola stastna ako blska.....urcite to prejde.