Dvojročné dievča má hrčku na hrudnom koši. Je to v poriadku?

maricenka
20. jún 2016

Dcera ma viditelnu a hmatatelnu tvrdu hrcku na ukonceni hrudnika.Ako sa konci hrudny kos tak ma ako taky 1-2cm vystupok.Moze to byt nejake ochorenie,a mam to riesit?

pribinak
20. jún 2016

A mam to riesit? Nie, čakaj az to bude 2x vacsie a az potom rieš

lucieee24
20. jún 2016

ked som to dobre pochopila, tak by to mala byt kosť. ja to mam tiez medzi tými "oblukmi". ale ked sa ti nieco nezda, radsej sa vzdy pýtaj lekara.

surriana
20. jún 2016

Ako píše Lucieee24 tiež tam take niečo mám a detí zrovna niesu doma nemôžem skontrolovať 🙂 Ale chod radšej pediatricke nech skontroluje.Radšej ísť 100x zbytočne ako raz a neskoro.

jana_eyre
20. jún 2016

urcite je jednoduchsie ak zajdes za lekarom, ktory dieta uvidi a zhodnoti o co ide, ako to, ze ti tu x zien napise o co MOZE ist.. vsetko, co sa rodicom nezda na dietati sa MA RIESIT.. keby aj zbytocne, no a? radsej zbytocne ako neskoro..

seahorse27
21. jún 2016

Ak sa ti nieco nezda, treba to konzultovat s pediatrom. On ma viac skusenosti ako my tu a este ked to vôbec nevidime, tazko sa odpoveda na tvoju otazku.

moni244
21. jún 2016

to už lekári neexistujú?

miriam11
21. jún 2016

Chod to ukazat lekarke, nehanbi sa, alebo neviem aky mas dovod na to. Radsej ist a prist skoro keby nieco, ako neist a potom si buchat hlavu o mur. Ak je to normalne tak si lekarka pomysli svoje, ale no a co? Budes mat istotu, chod. My hrcku nemame, pozrela som obe deti.

ivetkab.
21. jún 2016

ja by som také dva dni počkala. Môže to byť štípanec. Uvidíš ako sa to bude vyvíjať. V každom prípade ak to bude pretrvávať, choď hneď k lekárovi. Možno si sem mohla dať aj fotku ako to vyzerá. Inak nerozumiem prečo tu niektoré dávate fakt blbé odpovede. Veď otázka znela jasne.

limetka69
22. jún 2016

Moj maly sa narodil 4 m do zadu a mal to tam, dr povedal, ze je to kost a normalne priberie a nebude ju vidiet. Teraz ju nahnatam, ale nevidim. Neschudla drcerka? Podla mna nemusis robit paniku. Ale ja by som pre pokoj v dusi sla k pediatricke.

rebroza
22. jún 2016

syn ma takuto "hrcku", ked sa nahneva - je to akoby pruh, ma to skoro od narodenia. riesili sme to s pediatrickou, boli na sono a povedali, ze treba len sledovat... manzelovi v dospelosti na tom mieste operovali pruh. takze moze, nemusi to nieco byt. treba ukazat dr. 🙂

bibistec
26. jún 2016

no urcite to ukaz lekarovi ale moja dcerka to ma tiez a je to vyrastok na kosti ale malilinky a je to ok netreba nam to riesit dr povedala ze ok, ale moze to byt cokolvek tu na fore nevyriesis

len_leninek
5. júl 2016

Uz som to tu niekde pisala: je to pravdepodobne mecovity vybezok hrudnej kosti, moze mat roznu velkost a tvar. Mne napriklad ostal vystupeny a hmatatelny az po tehotenstve. Ale pre pokoj sa radsej opytat dr. na dalsej poradni.

lovelysadie
15. júl 2016

Ahoj, moja dcera to má, je to tvrdé ako kosť okrúhle a ma to presne medzi hrudnými kosťami poslednými. Ukazoval som to doktorke a ževraj to deti mávajú, že z toho vyrastie. Tak je to asi normálne.