Dvojročný syn divne krúti hlavou a prevracia oči

marcelas82
4. júl 2022

Ahojte, môj 2 ročný syn začal od minulého týždňa točiť hlavou z ľava do prava a prevracia oci tak,že mu vidno očné bielka, keď ho na to upozorním prestane ale o chvíľu to robí zase😳. Normlane som už čisto na nervy z toho,že je nejak chorý, pritom je vývojovo ok. Epilepsiu nemá. Máte s tým niekto skúsenosť? Do neurológa ide až o týždeň. Na nete som našla len že to môže byť Vertigo,ale to mi na to nesedí alebo paralyticky strabizmus,čo by možno aj sedelo lebo má strabizmus🤷🙈.vdaka

pribinak
4. júl 2022

@marcelas82 keďže to dokáže vedome ovládať tak skôr možno nejaký zlozvyk

e1i
4. júl 2022

@marcelas82 vertigo je tocenie hlavy v zmysle ze mas zavrat, nie ze krutis hlavou hore dole

reenie
4. júl 2022

@marcelas82 vnuk to robil tiež,presne v tom veku. keď to urobil prvý krát a rovno mne, skoro som infarkt dostala😀 a pritom to sú jeho srandičky, občas sa zabavíme, kto viac vyvráti oči, či kto urobí väčšiu grimasu, vyzerá to hrozne, ale je to pre nás zábava. Už ho to prechádza..skúša

luckajozko21
4. júl 2022

V rodine mame dietatko, kt. opakovany pohyb z lava do prava hlavickou robilo ked sa 'samouspavalo', pricom postupne zatvaralo ocka. Pri prvom kocikovani som z toho bola trosku v soku, ze co sa deje, ale drobcek sa sam tymto "uvolnil/upokojil" a krasne zaspinkal. Trvalo to asi do 2,5-3r., teraz to uz myslim nerobi. Dietatko je zdrave. Drzim palce aby to u vas bolo vsetko okej.

anavixy
4. júl 2022

A nerobí to náhodou len keď sa nudí alebo blázni?
No ja neviem, toto mi fakt nepripadá ako porucha…

luccija
4. júl 2022

Mozno to je v ramci srandy vie, ze Ti to vadi a on to naschval robi...ale dobre, ze ides k doktorovi

heni79
4. júl 2022

"Do neurológa" asi reálne nevojdete. 😂 Predpokladám, že je to preklep. Ale ... prečo ideš s dieťaťom k neurológovi? Píšeš, že syn sa začal správať inak minulý týždeň. Ale k špecialistovi sa tak rýchlo nedostaneš. Syna si objednala kedy?

macko_usko222
4. júl 2022

a kto vylucil epilepsiu? dr?

lauriinkaa
4. júl 2022

@heni79 na Kysuciach bežne chodia do doktora, nie k doktorovi 🤣

biankaaaa
4. júl 2022

@lauriinkaa aj na vychodze 😂

zlostitko
4. júl 2022

@biankaaaa dakedy i do dochtora 😂😂😂

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andreatytler
5. júl 2022

@heni79 Ja som s tu na konikovi dozvedela ze ludia bezne chodia aj do babky.😂

jane1987
5. júl 2022

@marcelas82 tak uz je vo veku, kedy zacinaju hluposticky, to nic, pokial je to vedome a na tvoje upozornenie s tym hned prestane, tak si to skor netreba vsimat a jeho to prestane bavit.
Pokial sa bavime, ze strati pri tom vedomie resp nereaguje ma oslovenie, tak potom smer pediater po vymenku na neurologiu.

via88
5. júl 2022
larazivago
5. júl 2022

@heni79 však "do doktora" vseobecne😃

marcelas82
autor
5. júl 2022

@e1i no veď to,lebo viem že ja to mám občas 🙂🙈

marcelas82
autor
5. júl 2022

@anavixy no on to robí kedykoľvek,dnes napríklad od rána nič až okolo obeda,najprv som myslela,že to je z unavy lebo väčšinou to večer robil keď už chcel späť ale zas tak celý deň tak to už som čisto na nervy z neho 🙈

marcelas82
autor
5. júl 2022

@heni79 on chodí pravidelne na kontrolu kvôli ACC, tak preto máme termín 🙂

marcelas82
autor
5. júl 2022

@jane1987 toto viem,našťastie nič také nemá❤️ neodpadava ani nič podobné 🙂

kubkovamama
5. júl 2022

@marcelas82 kľud,detičky sa tak upokojujú,my máme 4 deti,ďalších x deti v rodine a čo deti vedia postvárať a vyplašiť si rodičov..a hľadať potom na nete diagnózy a si ešte viac na nervy.Ak si ozaj nesvoja a máš zlý pocit,neurológ ti ho vyšetrí,skontroluje a myslím si,že aj očká môžu za veľa zlozvykov,nad ktorými len žasneme-sestra mala 9tky dioptrie,syn má skoro 5ky a od detstva robil s hlavou všetko možné keď zle videl.To už som postupom času vedela,že isto sa to zas zhoršilo.Vekom to prešlo tie pohyby a tiky

heni79
5. júl 2022

@marcelas82 Tak tam sa priamo spýtaš. To máš dobré, že sa môžeš takto obrátiť na odborníka.

marcelas82
autor
5. júl 2022

@kubkovamama ako tiež sa najviac prikláňam k tým očiam,lebo čo sme boli na očnom pred asi mesiacom tak si nedal ani za svet vyšetriť oči v tých strojoch čo majú na očnom, a len sme ho dali ľahnúť a mu pozerala oči takým tým svetielkom- neviem ten ich speci názov. A ako dlho to robili vaše deti?

marcelas82
autor
30. júl 2022

No takže neurológ mu urobil eeg ,mozog má v norme, ale podľa neho je to strabizmom čo má,takže ešte ho objednam na očné🙈💪

zojshka
3. jún 2023

@mamula20 Dobry den, mozem sa spytat ci to preslo. Moj syn to robi tiez asi od 2,5 teraz ma 3,4 mes a robi to stale,ale len ked sa blazni tancuje nahana a tak. Vyzera akoby bol v nejakom deliriu ked to zacne robi aj sa pri tom rehoce. Krutenie hlavou az mu oci zabiehaju vidno len bielka a rehot. Neviem ci ho to prejde,alebo ho stale upozornovat nech to nerobi,ale to moc nepomaha. Dnes to robil vonku ked sa vozil na kolotoci a skakal.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zojshka
3. jún 2023

@mamula20 jaj chcela som odpovedat autorke som sa pomylila, nevadi,ale dakujem krasne za odpoved😊

marcelas82
autor
14. jún 2023

Robí to stále, niekedy keď sa hraje tak to ani tak často nerobí a niekedy začne od rána a celý deň, stále ho musím upozorňovať,nech to nerobí.už si myslím,či nemá nejaku tikovu poruchu alebo čo,niekdy som už z toho na prášky 🫣minule šiel trocha na bicykli a začal krútiť hlavu a aj tie oči a skoro spadol .. uvažujem aj na psychiatrom alebo psychológom.lebo podľa mňa to nie je ok, správaním je normálne zábavné decko, socialny kontakt má tiež v norme, s každým chce byť kamos😄a aj sa hraje s malou kamoškou ,takže tak.

zojshka
16. jún 2023

@marcelas82 mne teraz celkom zafungovalo,ze mu hovorim aky si skaredy ked to robis a ze deti sa mu budu vysmievat, ked to bude robit. Uz sa aj stalo, jedno dievca v jeho veku mu povedala. Toto ine deti nerobia. Ale on ju mal na haku a isiel si svoje. Zatial mu to ustupilo nerobi to skoro vobec a uz som spozorovala,ze ked aj,tak nekyval hlavou do bokov,ale zhora nadol, teda nerobil nie,ale ano a tie oci pri tom zatvori, nezabehnu mu ako ked kyve z prava do lava. Taka zmena. Mozno je to tym,ze mu nepustam teraz tak pesnicky, on to robi prevazne ked tancuje, ked mal dva robil to aj na ine zvuky pr vysavac,ale s tym prestal. 🤷🏻‍♀️Tiez to len sledujem teraz co z toho bude. Skuste sa poradit vsak zato nic nedate a mozte potom napisat,ze co vam povedali.

misienka123
16. jún 2023

@andreatytler idzem do baby😃