Dvojročný syn kaká každých 4 - 5 dní
Pekny den maminky,mam taky problem ze syncek mi kaka zvacsa kazdych 4-5dni hovori ze ho boli ritka..prve vyjde tvrdsie a potom maksia stolica.Nestazuje sa ine dni ze ho nieco boli alebo tal len mi to nepridw normalne ma to uz asi 2 mesiace.On spapa velmi vela ovocia zelenony,kazdy den naobed musi mat polievocku, na ranajky papava cca 2xdo tyzdna vlocku s mliekom..uz sme vyskusali vsetlo slivly,stavu,marhule, kminovy caj... nic nepomaha aby kakal aspon kazdy druhy den.Ked mu dam cipok vykaka sa ale to neni riesenie.Dr povedala ze to moze mat aj ze ma nadramec vlakniny a ma to opacny efekt ze mu to sposobuje zapchu.Len hlavne teraz cez leto jw problem ustriehnut kolko zje jahod,hrasku,melon..tesi sa ze je vsetko v zahrade a papa a radaej mu dam to ovocie ako sladkosti aj ked samozrejme papava aj sladke,hl u babky a deda.Nemate niekto podobnu skusenost? Neviem co stym ci nechat tak a casom prejde alebo riesit este nejako inak s dr nejake vysetrenia... Alebo co robit? Dakujem za kazduradu radu
A ešte otázka, čo sa stalo pred 2 mesiacmi, že sa to takto zmenilo. Ak sa to teda zmenilo zrazu...
@mabenn nekakaval mi nikdy kazdy den,zvacsa kazdy druhy.A potom znicoho nic az po 4 dnoch a to mal velmi tvrdu stolicu ho to bolelo a nechcel tlacit.. a odvtedy stale tak kaka kazdych 4-5dni,a vzdy ze boli ritka hovori kym sa vykaka, tak ho dam na serblik hladkam brusko a nechce tlacit potom potlaci a vykaka.
áno, už má traumu z prvého bolestivého kakania
Maly zadrziava,lebo mal negativnu skusenost,ked mal tvrdu stolicu a kakanie ho bolelo...nie je to o strave...je to psychicky...ma to terazv hlave tak nastavene...chce to cas a dat pozor nech neje to,z coho by mal tvrdu stolicu
@laurinka_21 myslela som si ale tiez som myslela ze to prejde no uz to trva dva mesiace.pred tyzdnom nam v lekarni dali taky sirupcek na zmakcenoe stolice ale zatial sa to nezmenilo.dnes to je uz 6ty den co nekakal tak ak do vecera nevykaka asi dam cipok.bojim sa aby mu crievka nepraskli alebo nieco.
My sme mali tiez tento problem,davat duphalac 2x denne,alebo slivkovy kompot,vela jogurtov,ked je to uz 4.den napr.,hlavne treba s nim vela rozpravat o tom,ze je normalne,ze kakame...ak to trva uz 2 mesiace,treba konzultovat s pediatrom
@veronika4495 a ako dlho to trva uz u vas?
@laurinka_21 nam dali dulcosoft ale vraj len rano mame dat.no je to take trpke hnusne az mi jazyk strpol ked som to chutnala, a maly mi to nechce samotne,tak mu rano davam do caju
@laurinka_21 a prosim vas po akom case sa to u vas dalo ako tak do poriadku?
Tiez sme si s tym presli nedavno s dcerkou,pomohol az dulcosoft,rano do caju alebo dzusu,uzivala tyzden,stolicu nemala sancu zadrzat,zistila ze pri tlaceni nic neboli.a postupne sme vysadili a uz kaka kazdy den bez placu.
Dakujem vamvelmi pekne🙂 dufam ze to cim skor prejde a upravi sa to.vysvetlujeme ze sa nemusi bat kakat tak snad bude lepsie coskoro ☺️
No my to isté a doktorka povedala, že deti v jej veku to mávajú, keď sa odpliekuju,že to prejde ona to pochopí.Mohlo sa stať, že mu trochu natrhlo riťku a bolelo to ,tak sa boji potlačiť. ľanové semienka sú dobré, veľa vody.
Skúste každé ráno za malú lyžičku ľanového oleja ( v DM napríklad), nám keď sa minie a pár dní nekúpim tak to začne haprovat inak syn kaká ako hodinky 🙂

Kakanie je o prevencii, nepíšeš nič o tom, koľko vypije tekutín a čo iné okrem toho ovocia a polievky zje. Zjavne to nemá vyvážené. Ovocie je fajn že papá, ale nemá ho byť nadbytok oproti inej strave. Zje dosť mäsa a príloh, mliečnych výrobkov, pečiva, oleja/masla, strukovín, ...? Aké chceš vyšetrenia? Čo ide dnu, to ide von. Alebo nejde.