Dvojtýždňový synček má na jazýčku "žabu". Ako to liečiť?
má celý jazýček biely....
Aj my sme to mali hned po narodeni nam nasa Dr. nam dala Diflucan. Je to taky prasok, ktorym treba po trosicke vytriet celu pusinku (cca 2x za den). Natierala som mu to asi 2 dni a krasne nam to zmizlo. Nie som si ale ista, ci Ti daju Diflucan aj bez predpisu.
to nie je od mieka, to ma infekciu aj moje deti to mali ked bali take malinké, a dal nam dokt tu fialovú vodičku myslím a ešte niečo ale nepamätám si už čo, ale isto to nie je od mlieka ani nevahaj a chod ku doktorovi v pondelok a ak maš tu vodičku tak potieraj to 3x za den
Pekne sa prejdite na pohotovost tam vam nato nieco daju,sama by som pri takom drobcovi neexperimentovala
Ahoj, aj moj maly mal " zabku ". Doktorka nam povedala, ze ta fialova vodicka sa uz detom nedava. Dala nam na to liek-nepamätam si jeho nazov- a ten pomohol. Takze moja rada je, aby si isla k pediatricke,ta ti pomoze.
neboj sa, netreba ist na pohotovost - je to pravdepodobne kvasinkova infekcia. potieraj tou gazou namocenou v sode bicarbone ako tu uz nejaka baba pisala a na najblizsej poradni spomen pediatricke. nie je to nic vazne, ale dietatku moze menej chutit pit mliecko alebo moze byt nekludnejsie.
Tou bicarbonou ( alebo inym prostriedkom, ktore odporuci lekarka) sa zmeni PH v pusinke a " zabka" by mala ustupit
a hlavne treba potierat aj bradavku, mi lekarka odporucala, lebo babätku pusu vycistis a z bradavky to zase bude mat. pokial to bude mat, tak cistit aj pusinku aj bradavku.
jazyk mavaju deti biely od mlieka, ale ak sa ti to zda ako žaba tak na to je dobra fialova vodička gencianka, ja som malemu tym vytierala pusu.
fialova vodicka sa uz u nas pouzivat nesmie. a naco tu riesite na webe problem. treba ist k doktorke a s nou sa radit. ved hadam nebudete pri novodencovi skusat vsetko, co vam na nete poradia.
nam doktorka na to dala "ruzovy med" to je myslim bez predpisu,s tym to ide super,no neviem ja by som s malym na pohotovost nesla,staci v pondelok,ale to je uz na vas 🙂
Nam doktorka dala Diflucan- je iba na predpis- vytierat pusu 3 x denne a na bradavky zarobenu sodu bikarbonu. Daj si pozor lebo dost vysusuje tak si protieraj bradavky kremom aby ti nedopraskali. A ak máte dudel alebo hračky kusačky treba všetko povyvarat. Kúp si probiotika- dobru skúsenosť mám s enterinou a nejedz teraz sladké lebo to podporuje tvorbu kvasiniek. O den dva máte pokoj ale nezanedbaj to lebo je to bolestivé ked sa to rozšíri nebude chcieť papať lebo sa nebude vedieť prisat a teba budú paliť bradavky- držím palce
nám odporučila doktorka súdu bikarbóbu s vitamínom C (kúpila som práškový v DM) natierať + aj bradavky.
jasne doktorka predpíše gencianovu vodicku-ta fialova. budete od toho vsetci fialovi, ale po dni-dvoch bde vsetko prec... vytriet nie len pusinku malemu, ale aj prsnik ak je kojeny, pripadne cumle na flaske i tie co cumlika len tak...
vytriet jazycek po kazdom papani sodou bikarbonou rozpustenou v troche vody a citronovou stavou tiez rozmiesane v troske vody...alebo kupit fialovu vodicku v lekarni
nam pomohlo prevarena voda so sodou bikarbonou a s gazou na prste poriadne vydrhnut uplne celu ustnu dutinu (az do krvi nam kazali keby trebalo, nastastie az do krvi sme nemuseli) a od vtedy uz ani raz to nemal. a kazali sterilizovat vsetky cumle po kazdom pouziti.

to je od mliečka. Pomoc je jednoduchá: zobrať gázu, obväz alebo plienku, namotať na prst, ten namočiť v sode bikarbone a povytierať celú pusinku, aj ten jazýček.