icon

Dýchanie so zvukom u 8-mesačného dieťaťa: Čo robiť?

25. dec 2023

Ahojte maminky, bola som so synom u Dr. v piatok poobede, dala kvapky do nosteka aj na asi vykasliavanie. Teplotka lepsie ani uz netreba cipky. Dnes sa zobudil a ani mlieko nechcel cele a dycha s divnym zvukom ale piskot to nie je. Volala som na detsku pohotovost, ze ci je to OK a ze mam sledovat pri dychani jamky pod rebrami. Ze moze to byt len po noci zahlienenie.
Podla Vas by som to videla? Lebo pri nadychu akoby stiahne brusko. Pripadne okrem antierania a zabalov hrudnika mate dake rady?
Ďakujem.

anavixy
25. dec 2023

Ano, keby mal problem s dychanim, videla by si hlavne ze zatahuje jugulum-jamka pod krkom na zaciatku hrudnika a medzirebrove svaly-priestory medzi rebrami. Ake kvapky na kasle vam dal? Pri takto malych detoch, ktore este nedokazu efektivne vykaslat sa nemaju na bezny kasel davat mukolytika (ziaden solmucol, mucosolvan co dava kazda druha mamka a odporuca kazdy druhy lekar napriek tomu ze stanovisko pediatrickych spolocnosti je jasne), pretoze mozu sposobit este vacsie zahlienenie. Skus si najst na nete hrudnikovu rehabilitaciu (take poklepkavanie), tym sa hlien uvolni a lepsie vykasle. Treba pockat ako si s tym porani, neviem teda ake lieky davas, ale vysadila by som lieky na vlhky kasel a dala max Sinupret. Na bezn vlhky kasel lieky potrebne nie su (nie moj nazor ale fakt na zaklade studii).

autor
25. dec 2023

@anavixy on nam dale prave na suchy co nechapem, bojim sa az naozaj nenechaju nas v nemocnici 🙈🥺