EEG vyšetrenie mozgu u dvojročného dieťaťa
Ahojte mamičky prosím vás máte niektorá skusenost s vyšetrením EEG testu koly hypotonickemu syndromu?My ho máme mám dvoj ročného chlapčeka nič mu nechýba je to stastne vesele dieťa len od malička sme sledovaný na neurológii a poslali nás na EEG vyšetrenie koly tomu,že malý malo rozpráva,tak je jasne,že pri týchto deťoch je to celkovo všetko ide pomalšie ale on začal len teraz blabotat pár slov povie ale na veci čo chce ukáže vie čo od neho chcem,chápe význam slov len s tým rozprávaním je to iné povie keď sa mu chce keď ma naladu,bojím sa aby nám nezistili niečo iné za tým skryté,prosím vás ak ste mali niektorá z vás podobný problém čo zistili na tomto vyšetrení alebo či vôbec niečo zistoli,ako sa to ďalej riešilo?lebo neviem si to samotné vyšetrenie predstaviť keď malý má strach z lekárov a už len tu samotnú ciapku ako mu len nasadia a plus ako udržať dieťa v kľude niekolko minút...
@makova333 prosím ťa a čo vám zistili ??
@janina3479 chodime na kontroly kvoli nks
@janina3479 Nam to lepidlo z vlasov nechcelo vyjst... aj sme mu to umyli vodou hned tama potom este mydlom doma ale po 2 tyzdnoch som si vsimla ze ma akoby plosky z lupin... to bolo to lepidlo. Natrela som mu to detskym olejom a vycesala... normalne vela tam toho este mal.
Nam robili test v spanku a tak som ho pocas vysetrenia kojila. Robili koli podozreniu na epilepticke zachvaty, takze nieco ine ako mate vy. Ale mozes priniest flasu a pocas vysetrenia ho krmit aby bol v klude ak teda vam to vyslovene ze nezakazali.
moja najprv nechcela spolupracovať, bála sa, ale potom v pohode, pustila som jej na mobile obľúbenú rozprávku a 20 minút v pohode vydržala. Prvý krát sme jej dali ak polku lieku, nepamätám názov, mal to byť oblbovák, ale nezabral u nej. My sme tam boli tiež, kvôli nks, aj či náhodou nemá skrytú epilepsiu, ale nakoniec nič nezistili.
@janina3479 dobry co je s vami od tej doby?
Ahojte , viete mi niekto poradit ci detsky neurolog mi da graf.zaznam z eeg vysetrenia bez problemov?
@janina3479 a ako ste dopadli? To aj skoro vela 2 rocnych deticiek este nerozprava.

@janina3479 na hlavicku dostane ciapocku s dierkami, do tych rierok da sestricka gelik a zapoja sa elektrody. trva to cca 15 - 20 minut. Dietatko mozes mat na kolenach. Neciti pri tom ziadne nepohodlie. Spravi sa zapis, ako pracuje mozog dietatka, ci je zapis vyzrety atd. Netreba sa vysetrenia bat. Po vysetreni treba doma umyt hlavicku samponom, bo ten gelik bude mat na vlaskoch. Zober z domu hracky, aby si ho vedela zabavit. A ak sa da vyber zariadenie, kde su k detom mili, napriklad bez plastov a tak. Uz sme na taktomto vysetreni boli viac krat kvoli reci.