icon

Efekt odstránenia nosnej mandle

miraklemeister
17. okt 2016

Mamičky,robím si malý prieskum. Dcérka má opakovane preložený termín operácie kvôli farbe soplíkov/žltá/ bola preliečená antibiotikami. Má len dlhodobo soplik pod noštekom,obcas zakašle. Žiadne vážne komplikácie.
Oplatí sa nám na operáciu počkať alebo z toho vyrastie?

janinah
17. okt 2016

vek? vyrastie z toho až v puberte,kedy nosová mandľa prirodzene atrofuje-scvrkne sa,dovtedy sa môžete dopracovať k facies adenoidea- pogoogluj...ja by som nečakala

lilke
17. okt 2016

syna operovali s chronickou nadchou, uz nemal ziadne prestavky medzi nadchami, len nesmel mat vo vyteroch nic. aj zvacsena nosna mandla zapricinuje prave chronicku nadchu.

miraklemeister
autor
17. okt 2016

@janinah ale máš osobnú skúsenosť u svojho dieťaťa?lebo to ma hlavne zaujíma.o problematike mám takmer všetko načítané

janinah
17. okt 2016

@miraklemeister mám 10r. skúsenosti z práce orl sestry a mám skúsenosti s krstnou dcérou,ktorej mama čakala a došli presne k spomínanému javu f.a.

ewelyn3
17. okt 2016

Mojej dcerke vyberali nosnu mandlu v juli. Mala casto nadchy..posledne tri mesiace vlastne nonstop a to ani nechodila do skolky. Teraz zacala chodit do skolky..tak tiez ma nadchy..ale tie sople maju lahsi priebeh. A rychlejsie prejdu. Je sice pravda ze ked potom ide znova do skolky, za tyzden ma zase sople, ale to je skor zalezitost imunity. Z mojho pohladu odporucam vybrat..len nam vraveli aby sme to dali vybrat v celkovej anesteze, ze to vtedy vedia lepsie odstranit a mandla uz nedorastie. Zavisi tiez od veku dietata, dcerka mala 4 roky roky..tak to isla do celkovej..lebo by este nevedela spolupracovat ked by jej to len lokalne umrtvili.

miraklemeister
autor
17. okt 2016

@janinah tak potom si Tvoj príspevok o to viac cením

lucynka083
17. okt 2016

Podľa mňa z toho nevyrastie,môžu sa toho vyvinúť len ďalšie komplikácie.My sme dali von mandlu pred rokom,operácia trvala dlhšie,lebo malý mal tu mandlu obrovsku,zasahovala mu do hrdla a aj do ušiek,takže mal neustále sople,zápaly horných a dolných dýchacích ciest a dobre nepočul,zle rozprával.Odkedy je mandla von,je to neporovnatelné,za ten rok bol chorý len raz,predtým každý druhý týždeň.