Ekzém u detí
Prosim poradte, teraz sme sa vratili od kozneho. Teraz uz obe deti trpia ekzemom. Je nieco co Vam dlhodobo pomohlo? Vyriesilo?
A viete čo ten ekzém spustilo? Nemohla by to byt aj reakcia na potravinu,teda intolerancia alebo alergia? Tieto veci sa často prejavujú na koží. Alebo máte vy jeden z rodičov ekzém a je to skôr dedičné?
A viete čo ten ekzém spustilo? Nemohla by to byt aj reakcia na potravinu,teda intolerancia alebo alergia? Tieto veci sa často prejavujú na koží. Alebo máte vy jeden z rodičov ekzém a je to skôr dedičné?
@veronikah96 nemame, aj sme sa pytali rodicov ani sme nemali ani ja ani ocko ekzem. U 10M to ma na krku co si myslim ze je sposobene slinami. A 6Y to ma v zahyboch teraz sa objavilo na tvari, okolie ust a aj na rukach. Isty cas som si myslela ze je to zo satstva nosenim konkretnej znacky . Ale neviem uz.
@anonym_cd5f5f toto odporucas? dakujem😀. Pomaha nam aj indulona. Stym nemam problem. Obcas mame kortikoidne masticky. Ja by som to chcela ale vyriesit
Kožná nám predpisovala krém, ktorý nám miešali v lekárni. Mastili sme, vysušovali, dokolečka. Potom sme dali dovolenku v Egypte, non stop bola v mori. Neuveriteľne jej to pomohlo. Dlhodobo ju dopujem probiotikami probio fix Imun, obsahujú L-rhamnosus ten je dôležitý pri kožných problémoch. Všetko je v črevách. Nikdy som nedala kortikoidy, aj keď ich veľmi radi predpisovali.
Spytaj sa u koznej na pobyt v kupeloch Smrdaky, nenechaj sa odbit, ekzematici maju narok na 3tyzdnovy pobyt, skoro plne hradeny poistovnou, da sa tam ist s oboma detmi naraz,Ty by si bola ako ich doprovod, a viete ist aj v lete aby ste nezmeskali skolu.
Mladsie je este malinke, neviem ci beru aj deti nladsie ako 3 roky,treba zistit,mozno do buducna by ste sli spolu.
Dalej vyborne funguje pobyt pri mori hlavne v Chorvatsku aspon 2-3 tyzdne v lete idealne kazdy rok.
Skus od Capramilk kozie kolostrum, na FB maju spolupracu s videami od dermatologa Mudr. Hegyi myslim,nechcem jeho meno skomolit len ho teraz neviem a ekzematikom vyborne zabera kozie mlieko v tabletkach aj v aplikacii na pokozku.
Toto su take vychytavky,pozri si este na instagrame aj "atop.zivot" sa myslim vola baba,dava celkom uzitocne tipy.
Drzim palce 💙
Nášmu synovi po testovaní všelijakých kremov, (chémie)....pomohlo more, kamarátke vravela jej kožná lekárka že v HR je more najlepšie na kožné problémy
Súhlasím s príspevkom vyššie, ekzém u 6 ročného je obyčajne problém v črevách. Ozdravte črevnú mikroflóru probiotikami a nasaďte protizápalovú stravu. Kúpeľová soľ z Mŕtveho mora je dobrá na ekzém.

https://specialna-starostlivost-o-pokozku.heure...