Endoskopická liečba kraniosynostózy

m_lucia
28. aug 2015

Ahojte. Moj 4m syn ma diagnostikovanú kraniosynostozu. Konkretne trigonocefaliu. Zvazujeme dat ho operovat do Ostravy, kde to robia endoskopicky (http://www.kraniosynostoza.cz/#Úvod). Zaujimalo by ma, ci ma niektora mamicka s tymto druhom operacie skusenosti. Ci vas operoval Mudr. Lipina alebo niekto iny. Ako to bolo s uhradou liecebnych nakladov? Vztahuje sa na to slovenske zdrav. poistenie? Budem rada, ked sa niekto ozve. Z kliniky mam potvrdene, ze maju aj slovenskych pacientov.

m_lucia
autor
29. okt 2015

Tak my uz mame po operacii (16.10.2015, Jakubko mal cca 5,5m). Nakoniec sme sa rozhodli pre tu Ostravu. Boli sme na prvej konzultacii vo Fridku za doktorom Lipinom. Vo Fridku je centrum na kranialne ortezy - prilbicky / helmicky. Operoval nas doktor Chlachula. Personal na oddeleni uplne super. Nemozem nic zleho povedat. Na treti den po operacii sme sli sanitkou do Fridku, kde nam spravili scan hlavy. Na stvrty den zase sanitkou do Fridku, kde nam dali helmicku. Na dalsi den sme uz sli domov. Centrum z Fridku sa ma presuvat do Ostravy, co my urcite uvitame. Sme zo Ziliny a do Ostravy nam idu lepsie spoje, Mozem aj ja sama s Jakubkom vlakom skocit na otocku.
Teraz si zvykame na prilbicku. Ako osetrovat a pod. Prve dni sa mi to zdalo hrozne a nevedela som si predstavit ako budeme fungovat. Aj teplota malemu vybehla. Teraz to uz ale vyzera lepsie. Vo Fridku nas upozornili, ze metopicky sev je najpevnejsii. Takze prilbu budeme musiet nosit asi rok. Za ten cas vystriedame asi 3-4 prilby.
Co sa platieb tyka. Tu prvu konzultaciu vo Fridku sme si hradili. Bolo to 1500 CZK. Potom sme to vybavovali v zdravotnej poistovni, kedze endoskopicky na Slovensku kranio neoperuju. A podarilo sa. Detaily asi cez IP. Podstatne je, ze za hospitalizaciu, operaciu a prilbu sme neplatili nic. S malym som bola na izbe po cely cas, aj v noci. Mala som normalne stravu a nic som za to neplatila.
Ako to bude s dalsimi kontrolami uz neviem, lebo sme este na ziadnej neboli. A mam pocit, ze tie si hradia aj Cesi sami, ze im to poistovna nepreplaca..... neviem ale naisto. Casom upresnim.....

m_lucia
autor
27. jan 2016

vznika skupina pre maminky, ktore maju deticky s KRANIO

https://www.modrykonik.sk/group/8205/

m_lucia
autor
3. okt 2016

Dávam do pozornosti rozhovor s doktorom Lipinom:

http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3709588