icon

Epilepsia detí a úder do hlavy

Včera o 13:50

Dobrý deň skupina už viac krát som tu písala o dcérinej epilepsii .Diagnostikovaná v novembri 2025.Prve eeg nepotvrdilo epi.az po týždni od eeg ďalší záchvat.Nasledne robene spánkové eeg dlhšie kde už sa nejaký ten vývoj našiel . Lieky začala brať Levetiracetam s postupným navýšením raz do mesiaca sa objavil záchvat.Posledný bol v decembri 2025.Cim dlhšie brala lieky tým sa správanie zhoršovalo únava nervozita nesústredenosť problém v škole .Posledná kontrola 20/2/2026 eeg horšie ako prvé nasadený depakine k Levetiracetamu .To že správanie sa zhoršuje psychika maninnerozpisujem .Čím dlhšie to celé sledujem tym viac mi v hlave vŕta vec a to že , Dcéra si bucha hlavu od 12 mesiacov o gauč to znamená že si sadne na gauč a o opierku si bucha hlavu a hmka si pri Tom a dosť intenzívne .Môže byť to spúšťačom? Záchvatu a lieky berie zbytočne ? Aj ma napadlo že ako 2 ročná dostala veľmi silný úder do hlavy s loptou niekto vykopol asi do 10 metrovej výšky loptu a rovno do hlávky jej padla ☹ strašne keď si spomeniem na to .Veľmi sa bojím MRI pod narkózou robiť ale je tam aj otázka či nieje mozog nejako poškodený tými úrazmi mozogmnejako poškodený

anonym_b7e5fe
Včera o 14:01

To, ci za to moze uraz z 2 rokov veku, na to odpoved nenajdes. Aky je teraz vek dcery? Navstevujete aj psych.?

anonym_5ad183
Včera o 14:04

@anonym_autor Na to Ti asi najlepšie bude vedieť odpovedať lekár. No ak sa môžem spytat, koľko má dcéra rokov a akú dávku Levetiracetamu mala?
Mojej dcére len náhodne diagnostikovali epilepsiu v 12/2025 pri neurologickom vyšetrení kvôli CPP a ona záchvaty (zatiaľ) nemá, má "výpadky mozgu" zistené na eeg a tiež má Levetiracetam.

anonym_4f58c7
Včera o 14:48

ak by mala pourazovu epi objavi sa skor nie po niekolkych rokoch (my ju mame pourazovu). ak ma problem so spravanim treba riesit psychologa nepises ako sa jej zhorsilo spravanie, no moze to byt ovplyvnene nie len epi ale aj vasim spravanim voci nej, ze sa o tu teraz prehnane bojite a ona to vyuziva...

euka210
Dnes o 01:17

@anonym_autor tiez si myslim, ze by sa to prejavilo po uraze.
Co viem a poznam, tak epilepsia prisla po takom zrazeni dietata autom.